Basket League: Κίνδυνος σε Ρέθυμνο και Λαύριο

Λίγες μόλις μέρες πριν την κομβική σειρά των πλέι οφ κόντρα σε Ζαλγκίρις και Ρεάλ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θέλουν με τίποτα να ρισκάρουν την πιθανότητα τραυματισμών κόντρα σε Ρέθυμνο και Λαύριο απόψε.
Basket League: Κίνδυνος σε Ρέθυμνο και Λαύριο

Ολοκληρώνεται απόψε η 22η αγωνιστική της Basket League με πέντε σπουδαίες αναμετρήσεις. Με απουσίες ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι «δικεφάλων» κόντρα στην ΑΕΚ.

Ανάλυση

Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός

Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βρεθεί στην οχτάδα το Ρέθυμνο, αλλά η ήττα από τον Προμηθέα με 94-72 στην Πάτρα αποτέλεσε τεράστιο πισωγύρισμα. Ποντάρεις τους Αμερικανούς τους, οι οποίοι αμυντικά κινούνται κάτω του μετρίου. Επιτρέπουν σταθερά πάνω από 80 πόντους οι Κρητικοί, αλλά τουλάχιστον στην έδρα τους μεταμορφώνονται προς το καλύτερο. Δεν έχουν κερδίσει ποτέ στο παρελθόν τον  Παναθηναϊκό μετρώντας 16 ήττες σε ισάριθμα ματς. Έστω κι απ’ το παράθυρο έκατσαν κουτί στον Παναθηναϊκό τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και κατέληξε στην πρώτη τετράδα. Ετσι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης με πλεονέκτημα έδρα. Φυσικά άπαντες έχουν το μυαλό τους στους Μαδριλένους έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Στόχος να ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο με το απόλυτο. Ο Πασκουάλ δεν θέλει με τίποτα να έχει τραυματισμούς στο κομβικότερο σημείο της σεζόν γι’ αυτό και αναμένεται να κάνει το σχετικό ροτέισον. Υπάρχει προβληματισμός στο Ρέρθυμνο, αλλά το κίνητρο είναι σαφέστατα μεγαλύτερο από αυτό του Παναθηναϊκού. Θα πάω στον άσο με 14,5 πόντους. Καλή εναλλακτική και το over.

 

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Ακόμα δεν έχουν κοπάσει τα πανηγύρια στην ΑΕΚ μετά την σπουδαία πρόκριση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος του Στρασβούργου. Το τελικό 83-83 στη ρεβάνς χάρισε το εισιτήριο. Μάλιστα το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και υπάρχει ξεσηκωμός στις τάξεις των οπαδών. Ο Βασιλόπουλος έχει ενοχλήσεις και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή απόψε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στόχος της Ενωσης η τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη κέρδισαν τον Κόροιβο με 92-63 εντός έφτασαν τις πέντε κολλητές νίκες στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν να μάχονται για την τρίτη θέση. Ισοβαθμούν με την ΑΕΚ, αλλά τα πράγματα σήμερα αναμένονται πολύ δύσκολα, αφού καλούνται να παραταχθούν στο ΟΑΚΑ χωρίς τους εξαιρετικούς Κόνιαρη και Τζόουνς. Τέσσερις ήττες μετράνε στις πέντε πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους με την ΑΕΚ. Στον πρώτο γύρο την κέρδισαν με 86-65. Απόψε βλέπω τα πράγματα να είναι εξαιρετικά δύσκολα για την ομάδα του Παπαθεοδώρου και δύσκολα θα την βγάλει καθαρή στο ΟΑΚΑ. Πονηρό πάντως το χάντικαπ των 8,5 πόντων.

Αρης – Κύμη

Ανάσα αποτέλεσε για τον Αρη η νίκη επί του Προμηθέα, ενώ στη συνέχεια το εις βάρος του 84-63 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό θεωρείται εντός προγράμματος. Τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία. Σημάδια ανάκαμψης με τον Αγγέλου στον πάγκο. Δεν τον τιμάει το ότι συνεχίζει να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Χαρακτήρα τελικού έχει η σημερινή αναμέτρηση. Τέσσερις φορές έχει αντιμετωπίσει την Κύμη μετρώντας τρεις νίκες. Δεν υπολογίζεται ο Μπελ, ενώ ο Αθηναίου έχει ελάχιστες πιθανότητες. Σημαντικά και τα δύο προβλήματα. Η Κύμη παίζει ελεύθερο μπάσκετ και βλέπει πλέι οφ. Ξεκάθαρα άλλαξε επίπεδο στα μέσα της σεζόν με τις προσθήκες των Αμερικανών που έκανε. Μαγική η τριπλέτα Μακ Φάντε, Τζόουνς και Μακ Γκι. Τα χρειάστηκε κόντρα στα Τρίκαλα, αλλά στην τελευταία περίοδο ανέβασε ταχύτητα και επιβλήθηκε με 72-63. Στον πρώτο γύρο κέρδισε τους Θεσσαλονικείς με 94-69, αλλά απόψε του κίνητρο των γηπεδούχων και η στήριξη του κόσμου τους μπορεί να οδηγήσει στον άσο παρά τους 4-5 πόντους.

Κολοσσός – Προμηθέας

Σε οριακό σημείο βρίσκεται ο Κολοσσός όσον αφορά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Η νίκη κόντρα στον Προμηθέα αποτελεί μονόδρομο. Στη Ρόδο μεταμορφώνεται. Η ήττα με 79-77 από τον Φάρο έφερε προβληματισμό. Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης βρισκόταν μπροστά στο σκορ. Λείπει ο Τσαλμπούρης για ακόμα ένα ματς. Στο 6-4 το εντός έδρας ρεκόρ του επιτρέποντας μόλις 70 πόντους. Ο Προμηθέας όχι μόνο βρίσκεται σταθερά σε θέση πλέι οφ, αλλά κυνηγάει και την τετράδα. Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 5-5 επιτρέποντας 80 πόντους. Ανετη επικράτηση κόντρα στο Ρέθυμνο με 94-72. Εξαιρετικοί οι Φαγέ και Λίποβι. Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Σαλούστρος. Σίγουρα οι γηπεδούχοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη τη δεδομένη στιγμή και έχουν σύμμαχο την έδρα. Παράλληλα απέδειξαν πως τον Προμηθέα τον… έχουν κερδίζοντάς τον στην Πάτρα με 80-76 στον πρώτο γύρο. Θα ποντάρω στη νίκη τους.

Λαύριο – Ολυμπιακός

Παραμένει η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν το Λαύριο με θέση σταθερά στην πρώτη τετράδα και εξαιρετικό μπάσκετ. Τρομερή η ποιότητα των Αμερικανών του. Πολλά νεύρα στην πρόσφατη ήττα από τον Πανιώνιο με 72-71. Ο κόουτς Σερέλης υποστήριξε δημόσια πως άνθρωποι του Πανιωνίου μπήκαν στα αποδυτήρια της ομάδας του ζητώντας να χάσουν. Οχτώ σερί νίκες στο σπίτι τους οι γηπεδούχοι σκοράροντας πάνω από 80 πόντους κατά μέσο όρο. Τέλος ο Λαμπ, αποκτήθηκε ο Νουάμου στη θέση του. Η εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις με 86-85 στην παράταση έφερε τον Παναθηναϊκό στην τετράδα και οδήγησε την ομάδα του Σφαιρόπουλου απέναντι στη Ζαλγκίρις με πλεονέκτημα έδρας. Ορθάνοιχτος ο δρόμος για ακόμα ένα φάιναλο φορ. Εμφανώς επηρεασμένος από τις απουσίες των Πρίντεζη, Τίλι, Μακ Λιν και Παπανικολάου.   Μόνομοι δύο τελευταίοι θα επιστρέψουν απόψε. Εξάλλου δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για τους φιλοξενούμενους. Είναι σίγουρα δεύτεροι στην κανονική περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ρισκάρουν την περίπτωση νέων τραυματισμών. Ευκαιρία, λοιπόν, για το Λαύριο να κοιτάξει στα μάτια ακόμα έναν μεγάλο στη φετινή σεζόν. Το έχει κάνει πολλάκις. Ξεκάθαρος άσος στους 15,5 πόντους. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Σε ενδιαφέρει