Τσάμπιονσιπ: «Στήριγμα» η Φούλαμ, γκολ σε Ίπσουιτς, Νότιγχαμ

Σήμερα διεξάγεται η 42η αγωνιστική του δεύτερου την τάξη πρωταθλήματος της Αγγλίας.
Aston Villacardiff

Από τα σημερινά ματς ξεχωρίζει η κόντρα της Άστον Βίλα με την Κάρντιφ, ενώ με έπαθλο μια θέση στα πλέι οφ συγκρούονται στο Μπράμαλ Λέιν Σέφιλντ Γιουν. και Μίντλεσμπρο.

Ανάλυση

Άστον Βίλα – Κάρντιφ

Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «χωριάτες» οι οποίοι θα παραταχθούν χωρίς τον αμυντικό Χάτον θέλουν νίκη για να πλησιάσουν στους τέσσερις βαθμούς τη σημερινή τους αντίπαλο και να κυνηγήσουν ακόμη και την απευθείας άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Η πρόσφατη παράδοση στο Βίλα Παρκ ευνοεί τους γηπεδούχους, αφού μετρούν 12 νίκες στα 14 τελευταία ματς κόντρα στους Ουαλούς. Η Κάρντιφ από την άλλη προέρχεται από το σοκ της εντός έδρας ήττας από την πρωτοπόρο Γουλβς σε έναν αγώνα μάλιστα που έχασε δύο πέναλτι στις καθυστερήσεις! Σε περίπτωση που οι Ουαλοί (θα στερηθούν τις υπηρεσίες του πλάγιου μπακ Ρίτσαρντς) χάσουν και σήμερα κινδυνεύουν άμεσα να απολέσουν την δεύτερη προνομιούχο θέση από τη Φούλαμ. Γενικά ισορροπημένο ζευγάρι, ωστόσο η καλή παράδοση της Βίλα μας οδηγεί στον «άσο» που προσφέρεται σε ελκυστικές αποδόσεις: 1.

 

Μπρίστολ Σίτι – Μπέρμιγχαμ

Βίοι…αντίθετοι φέτος για τις δύο ομάδες. Η Μπρίστολ Σίτι από τη μία έχοντας κάνει μια καλή χρονιά είναι σε θέση να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στα πλέι οφ ανόδου. Η Μπέρμιγχαμ από την άλλη βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κινδυνεύει άμεσα. Η παράδοση κόντρα στη Σίτι την ευνοεί πάντως. Ενδεικτικό είναι ότι η τελευταία νίκη της Σίτι κόντρα στη Μπέρμιγχαμ χρονολογείται το Νοέμβριο του 1993! Για τους φιλοξενούμενους τιμωρημένος είναι ο επιθετικός Άνταμς. Η Σίτι έχει καλύτερη ποιότητα φέτος ως ομάδα, ωστόσο λόγω παράδοσης και ισχυρού κινήτρου η Μπέρμιγχαμ μπορεί να πάρει κάτι από αυτό τον αγώνα. Άρα επιλέγω την ισοπαλία Χ.

Μπέρτον – Χαλ

Η ουραγός Μπέρτον υποδέχεται τη Χαλ η οποία βρίσκεται επτά βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός μάχης για την ομάδα του Ναϊτζελ Κλαφ οι αμυντικοί Νέιλορ και Μακφάντζεν, ενώ αναμέμεται η επιστροφή του επιθετικού Ντάρεν Μπεντ. Η Χαλ διανύει περίοδο φόρμας, καθώς παραμένει τέσσερα ματς αήττητη, ενώ προέρχεται από άνετη νίκη με 4-0 κόντρα στην ΚΠΡ.  Σε συνδυασμό και με την κακή παράδοση που έχει ο Κλαφ εναντίον της Χαλ (επτά ήττες σε οκτώ ματς) οδηγούμαστε στο «διπλό» για μία νίκη που θα επεκτείνει το σερί των φιλοξενούμενων: 2.

Φούλαμ  – Ρέντινγκ

Η Φούλαμ είναι το ακλόνητο φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση, καθώς βρίσκεται σε φουλ φόρμα (αήττητη στα τελευταία 19 ματς της Τσάμπιονσιπ) και στο Craven Cottage μπορούν να υποτάξουν οποιοδήποτε αντίπαλο. Η Ρέντινγκ από τη άλλη ξεκίνησε με φιλοδοξίες, αλλά τώρα μπορεί να κινδυνέψει ακόμη και με υποβιβασμό. Οι φιλοξενούμενοι αν και έχουν κίνητρο, εντούτοις δύσκολα θα μπορέσουν να αντισταθούν στο επιθετικό στιλ των γηπεδούχων: 1.

Ίπσουιτς – Μπάρνσλεϊ

Αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Ίπσουιτς είναι στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Μπάρνσλεϊ κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού στο μείον δύο από τη Μπόλτον. Οι γηπεδούχοι που παραμένουν χωρίς νίκη στα έξι τελευταία ματς θα παραταχθούν χωρίς τον αρχηγό τους Λουκ Τσέιμπερς. Η Μπάνσλεϊ από την  άλλη προέρχεται από μεγάλη νίκη στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στη Σέφιλντ Γιουν. και θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Τιάμ και Πινίγιος. Η Ίπσουιτς έχει καλή πρόσφατη παράδοση κόντρα στη Μπάρνσλεϊ, ωστόσο η τελευταία (που έχει φέρει G/G στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος) έχει ισχυρό κίνητρο. Οπότε σε αυτό αγώνα πάμε με τα γκολ και το OVER 2,5 που μπορεί να επιβεβαιωθεί σε καλές αποδόσεις.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπρέντφορντ

Η Νότιγχαμ δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ η Μπρέντφορντ προέρχεται από δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία τέσσερα ματς. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία τρία ματς κόντρα στη Νότιγχαμ μετρούν ισάριθμες νίκες. Αμφίβολοι οι Κας, Βόραλ για τους γηπεδούχους, ενώ για τη Μπρέντφορντ δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Γουντς. Σημειωτέον ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων επιτευχθηκαν 12 γκολ. Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί και σήμερα και να έρθει ένα καλοπληρωμένο OVER 2,5.

Πρέστον – Λιντς

Η Πρέστον διατηρεί ακόμη λίγες ελπίδες για να προλάβει τα πλέι οφ, ενώ η Λιντς δεν έχει ελπίδες για κάτι παραπάνω και φέτος. Η πρόσφατη παράδοση πάντως «δείχνει» Λιντς. Κι αυτό γιατί με τα το εμφατικό 6-4 της Πρέστον στο Έλαντ Ρόουντ (Σεπτέμβριος του 2010), η Πρέστον έχει πετύχει τρία γκολ σε έξι ματς κόντρα στη Λιντς, χωρίς να έχει νικήσει σε κάποιο από αυτά. Ο «άσος» λόγω κινήτρου έχει πιθανότητες, ωστόσο, λόγω της ιδιαίτερης παράδοσης που υπάρχει θα προτιμήσω κι εδώ τα γκολ: G/G.

ΚΠΡ – Σέφιλντ Γουέντσντεϊ

Ματς μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται στην 15η και 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο αρχηγός των γηπεδούχων, Νέντουμ Ονουόχα είναι τιμωρημένος, ενώ αμφίβολος είναι ο αμυντικός Λιντς. Για τη Σέφιλντ εκτός μάχης είναι ο αμυντικός Μπράναν, ενώ μετά από καιρό στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Φορεστιέρι. Αναμέτρηση που είναι ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα, ωστόσο λόγω πρόσφατη παράδοσης αλλά και λόγω της κακής προϊστορίας του προπονητή της ΚΠΡ όταν αντιμετωπίζει τις «Κουκουβάγιες» (8 ήττες και 5 ισοπαλίες σε 13 ματς) θα επιλέξω το «διπλό»: 2.

Σέφιλντ Γιουν. – Μίντλεσμπρο

Ματς-«φωτιά» για την είσοδο στις θέσεις των πλέι οφ. Από ήττα – σοκ με 3-2 από τη Μπάρνσλεϊ προέρχονται οι «λεπίδες» που εμφανίζουν σημάδια κόπωσης στα τελευταία παιχνίδια τους. Απέναντι στη πάνοπλη «Μπόρο» θα παραταχθούν χωρίς τον γκολκίπερ Μπλάκμαν. Οι δύο ομάδες θα έχουν ως προτεραιότητα να μην χάσουν, άρα το ματς μπορεί να οδηγηθεί σε μία άβολη ισοπαλία: Χ.

Σάντερλαντ – Νόριτς

Η Σάντερλαντ πάει από το κακό στο χειρότερο και κόντρα στην βαθμολογικά αδιάφορη αλλά αγωνιστικά φορμαρισμένη Νόριτς παίζει ουσιαστικά το τελευταία της χαρτί για παραμονή στην κατηγορία. Εκτός μάχης για τους γηπεδούχους οι μέσοι Μακνάιλ και Γουίλσον. Τα «καναρίνια» μπορεί να μην έχουν ισχυρό κίνητρο, αλλά στα τελευταία ματς σκοράρουν κατά βούληση. Επομένως θα επιλέξω το OVER 2,5 αφού και η Σάντερλαντ που «καίγεται» θα συνεισφέρει στο σκορ του αγώνα.

Μπόλτον – Μίλγουολ

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται στην «κόψη του ξυραφιού». Η μεν Μπόλτον που προέρχεται από τρεις σερί ήττες είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η δε Μίλγουολ που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση (αήττητη στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος) είναι ένα βαθμό κάτω από την 6η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι έχουν καλή πρόσφατη προϊστορία, όμως θα έχουν τρομερό άγχος και πίεση για τη νίκη. Επιπλέον αντιμετωπίζουν μία αντίπαλο που δεν χαρίζεται αγωνιστικά, οπότε θα πάμε με το «διπλό»: 2.

Σε ενδιαφέρει