Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Τώρα την σώζει μόνο ένα θαύμα

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ ψάχνει απόψε η Μάντσεστερ Σίτι μετά το εις βάρος της 3-0 από τη Λίβερπουλ στον πρώτο προημιτελικό.
city liverpoul

Μεγάλη ρεβάνς στο Ετιχαντ για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ όπου ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση νίκης της Σίτι με 3-0 οι ομάδες οιδηγούνται σε παράταση.

Τα προγνωστικά μου

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: 1 & Over (1.95)

Ανάλυση

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Σίτι, αφού στο χειρότερο σημείο τις σεζόν πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στο Ανφιλντ γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0. Μάλιστα και τα τρία γκολ τα δέχτηκε στο πρώτο μέρος. Προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα γκολ, αλλά έμεινε με την όρεξη. Εμφανώς επηρεασμένη από αυτή την ήττα στο τοπικό ντέρμπι μίσους με τη Γιουνάιτεντ για την Πρέμιερ Λιγκ. Παρότι προηγήθηκε με 2-0 έβγαλε κούραση στην επανάληψη και τελικά υπέκυψε με 3-2. Το έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα, αλλά ο κρυφός πόθος παραμένει η υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόλις μία ήττα έχει υποστεί στα 14 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο Ετιχαντ για το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή στη φετινή φάση των ομίλων με 2-1 από τη Βασιλεία σε ένα παντελώς αδιάφορο ματς. Πολύ σημαντική η επιστροφή του Αγουέρο στην επίθεση Ο Αργεντινός σκόρερ θα παίξει στην κορυφή του 4-1-4-1 έχοντας στηρίγματα τους ταχύτατους ακραίους μέσους Στέρλινγκ και Σανέ. Στο κέντρο όλο το παιχνίδι θα περνάει από τα πόδια των Ντε Μπρόινε και Σίλβα.

 

 

Απίθανα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο του Ανφιλντ. Εκανε σκόνη τη Σίτι και επιβλήθηκε με 3-0 στον πρώτο προημιτελικό η αρμάδα του Κλοπ. Ο Σαλάχ σκοράρει από παντού. Απίστευτη σεζόν για τον αιγύπτιο. Από κοντά και ο μπαρουτοκαπνισμένος Φιρμίνο. Στο πρωτάθλημα έπαιξε με την Εβερτον σε ένα ακόμα σκληρό τοπικό ντέρμπι και έδειξε ξεκάθαρα να συμβιβάζεται με το τελικό 0-0. Ηταν προσεκτική και προσπάθησε να μην σπαταλήσει πολλές δυνάμεις. Ολη τη σεζόν αποτελεί η σημερινή ρεβάνς. Αυτοσκοπός η πρόκριση. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ συμπλήρωσε 13 αγώνες δίχως ήττα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πέντε over στις έξι φετινές της εξόδους στο θεσμό. Μεταξύ αυτών η επτάρα στη Μάριμπορ και η πεντάρα στην Πόρτο. Απουσιάζουν Τσαν και Χέντερσον. Το ιατρικό τιμ έχει πέσει πάνω από τον Σαλάχ, που συνεχίζει να έχει κάποιες ενοχλήσεις, αλλά πολύ δύσκολα θα χάσει ένα τόσο καθοριστικό ματς. Μαζί του στην επίθεση οι Φιρμίνο και Μανέ στο 4-3-3 του Κλοπ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μαν.Σίτι (4-1-4-1)

Εντερσον

Γουόκερ

Κομπανί

Οταμέντι

Ντελφ

Φερναντίνιο

Στέρλινγκ

Ντε Μπρόινε

Σίλβα

Σανέ

Αγουέρο

Λίβερπουλ (4-3-3)

Κάριους

Αρνολντ

Φαν Ντάικ

Λόβρεν

Ρόμπερτσον

Μίλνερ

Βαϊνάλντουμ

Τσάμπερλεϊν

Μανέ

Φιρμίνο

Σαλάχ

Εκτίμηση

Η Λίβερπουλ κρατάει την πρόκριση σφιχτά στα δικά της χέρια και δύσκολα θα κάνει χαρακίρι. Η Σίτι είναι αναγκασμένη να βγει από νωρίς στο ξέφωτο και όπου την βγάλει. Χρειάζεται πολλά γκολ και θεωρώ δεδομένο πως θα αφήσει κενά στα μετόπισθεν. Βούτυρο στο ψωμί των ταχύτατων μεσοεπιθετικών της Λίβερπουλ, που μπορεί να βρουν γκολ μετατρέποντας την αναμέτρηση σε ένα ροντέο άνευ προηγούμενο. Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο combo άσου & over 2,5 ή το απλό over 3,5. Οριακά οδεύω προς την πρώτη επιλογή.

Σε ενδιαφέρει