Τουρκία: Ακόμα ένα βήμα για τον τίτλο η Μπασάκ

Το περσινό όνειρο της κατάκτησης του τίτλου, που έμεινε όνειρο, μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος για την Μπασάκ, που αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στη Μαλάτιασπορ του παλιού μας γνώριμου, Έρολ Μπουλούτ.
Basaksehir team players at the opening ceremony during the Turkey cup semi final first match betwee  v h

Ξαφνικό παρασκήνιο προέκυψε στην αναμέτρηση της Μπασάκσεχιρ με τη Μαλάτιασπορ, καθώς ο τεχνικός των γηπεδούχων, Αμπντουλάχ Αβτσί, είναι αυτός που ανέδειξε προπονητικά τον προπονητή των φιλοξενουμένων, Έρολ Μπουλούτ. Λάδι στις κακές γλώσσες έριξε ο ίδιος ο Μπουλούτ.

Συγκεκριμένα, ο παλιός μας γνώριμος από το πέρασμά του σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό, ήταν βοηθός του Αβτσί επί τριετία στην Μπασάκ και κατόπιν παρότρυνσης του Αβτσί ανέλαβε το καλοκαίρι στη Μαλάτιασπορ. Στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι τόνισε ότι η Μπασάκ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ η ομάδα του έχει ήδη σωθεί.

 

Σε κάθε περίπτωση, εδώ υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και παράλληλα διαφορά στο κίνητρο. Η Μπασάκσεχιρ διεκδικεί πρωτάθλημα στα ίσια, αφού βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τη Γαλατασαράι και μάλιστα την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από την τωρινή πρωτοπόρο της βαθμολογίας και θέλει να παίξει έναν τελικό. Άλλωστε, η Μπασάκ έχει πάρει τον αέρα της Γαλατά, έχοντας επικρατήσει στον πρώτο γύρο με 5-1!

Από την άλλη, η Μαλάτιασπορ όπως είπε και ο Έρολ Μπουλούτ, έχει σωθεί και η 5η θέση, απέχει 5 βαθμούς. Θα μου φανεί εξαιρετικά δύσκολο, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων να θέλει να στερήσει την ευκαιρία στην Μπασάκ να φτάσει μέχρι τέλους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσει να χάσει.

Θεωρώ θα είναι τυπικό παιχνίδι φαβορί εναντίον αουτσάιντερ με την Μπασάκ να επικρατεί με το πιο σύνηθες εύρος τερμάτων. Η επιλογή μας θα είναι 2 – 3 γκολ.

Σε ενδιαφέρει