Ευρωλίγκα: Φοβάται το… biscotto η Ρεάλ Μαδρίτης

Εκεί που πίστευε η Ρεάλ Μαδρίτης ότι με 2/2 θα είναι 4η, δεν είχε υπολογίσει την ήττα του Ολυμπιακού στη Μάλαγα και τώρα παρακαλάει για νίκη των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ επί της Ζαλγκίρις. Κανένα ενδιαφέρον στο Βαλένθια - Μακάμπι Τελ Αβίβ.
fabien causeur real madrid eb

Το σενάριο που δεν είχαν σκεφτεί καθόλου την τελευταία εβδομάδα θυμήθηκαν στη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο χαρακτήρισαν ως «biscotto», αφού η ίδια φαίνεται να πλακώνεται στη μέση από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για τη χαρά του παιχνιδιού στη Βαλένθια.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάμπεργκ

Γίνεται να κερδίσει απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης και αντί να ανεβεί κάποια θέση, να βρεθεί κάτω από τη ζώνη του πλεονεκτήματος της έδρας; Όλα γίνονται στη φετινή Euroleague. Επί της ουσίας, είναι το σενάριο που φάνηκε ότι δεν είχαν σκεφτεί τις προηγούμενες μέρες στην ισπανική πρωτεύουσα, αφού παρουσιάστηκε μόλις χθες στα ΜΜΕ της χώρας. Μάλιστα, του έδωσαν τον χαρακτηρισμό «biscotto», αφού η Ρεάλ έχει βρεθεί ανάμεσα στις δύο ελληνικές ομάδες και μπορεί να την πατήσει. Αυτό που θέλουν οι Μαδριλένοι σε κάθε περίπτωση είναι δική τους νίκη επί της πλήρους αδιάφορης Μπάμπεργκ και παράλληλα ο Ολυμπιακός να επικρατήσει της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Με άλλα λόγια, δεν θέλουν τριπλή ισοβαθμία, καθώς τερματίζουν κάτω από την 4η θέση.

  

Με buzzer του Λούκα Ντόντσιτς επικράτησε στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα (79 – 82) και έτσι απέφυγε τα εγκεφαλικά. Με ανάλογο τρόπο απέδρασε και από την έδρα της Μάλαγα, με τον πρωταγωνιστή να διαφοροποιείται, αφού ο σεληνιασμένος Κοζέρ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δικό του λέι – απ στο τέλος, οι Μαδριλένοι επικράτησαν στην Ανδαλουσία (88 – 89). Αποτελεί τη 2η καλύτερη εντός έδρας επίθεση στη διοργάνωση, ακολουθώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκτός για σήμερα ο Καμπάτσο, άρα περισσότερα λεπτά για Ντόντσιτς και Κοζέρ, που είναι όμως σε καταπληκτική κατάσταση.

Από την άλλη μεριά, η Μπάμπεργκ παραλίγο να χάσει και από τη Λούντβιγκσμπουργκ, αλλά τελικά το έσωσε στα τελευταία λεπτά, επικρατώντας με 80 – 73. Είχαν προηγηθεί δύο ήττες από Γκέτιγκεν, δεχόμενη 105(!) πόντους και από Αρμάνι, αφού εξαφανίστηκε στην 4η περίοδο. Κανένα απολύτως κίνητρο εδώ και καιρό ενώ παραμένει μία από τις χειρότερες επιθέσεις της Euroleague με μέσο όρο κόντρα στους 77 πόντους. Γενικότερα, αυτή την περίοδο είναι σε διαδικασία αναζήτησης, λόγω της άφιξης του Λούκα Μπάνκι στον πάγκο της ομάδας. Χωρίς Χέκμαν, Τέιλορ και Χίκμαν στη Μαδρίτη.

Δεν πρόκειται να αφήσει περιθώριο αμφισβήτησης η Ρεάλ Μαδρίτης. Από την αρχή το πόδι στο γκάζι και σκορ από κάθε πιθανό σημείο του παρκέ. Πάμε με το OVER 91,5 των πόντων των γηπεδούχων.

Βαλένθια – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Σε κακό φεγγάρι οι Ισπανοί, κάτι που φάνηκε και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά πολύ περισσότερο στην εντός έδρας ήττα από τη Μούρθια με 73 – 84. Κόντρα στους «πράσινους» τα παράτησε τελείως στην 4η περίοδο, όταν και σκόραρε μόλις 9 πόντους, την πήρε από κάτω και η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, όποτε φυσιολογικά δέχθηκε 19 πόντους διαφορά (75 – 56). Αυτή ήταν χειρότερη επιθετική της επίδοση στη φετινή Euroleague. Εντός έδρας είναι σαφώς καλύτερη, ακόμα και την περίοδο που είναι αδιάφορη, έχοντας νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Όσο για την περίπτωση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, τι να πρωτοπεί κανείς… Ρόστερ με τόσο ταλέντο και να μετρά 6 ήττες στα τελευταία 7 ματς σε Euroleague, αλλά και Ισραήλ, είναι γεγονότα που δεν συμβαδίζουν. Μετά την ήττα από την Μπασκόνια που σε μεγάλο βαθμό ήταν και φυσιολογική, βάσει της δυναμικής των Βάσκων, ήρθε αυτή από τη Χάποελ Τελ Αβίβ (85 – 80) με την κατηφόρα να συνεχίζεται και ο Σπάχια ψάχνει – ανεπιτυχώς – να βρει το φρένο. Ευτυχώς για την ίδια, ολοκληρώνεται η Euroleague, καθώς θέλει να στραφεί στις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας μείνει μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος τα τελευταία τρία χρόνια. Για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει Μακάμπι Τελ Αβίβ στο μπάσκετ του Ισραήλ, η ίδια έχει 51 πρωταθλήματα και η 2η Χάποελ Τελ Αβίβ μόλις 5!

Για ποιο λόγο οι δύο ομάδες να παίξουν άμυνα; Ειδικά η Μακάμπι δεν έπαιζε τις «καλές» μέρες και θα παίξει σε ένα εντελώς αδιάφορο εκτός έδρας παιχνίδι; Το OVER 166.5 η επιλογή μας.

Σε ενδιαφέρει