Στρασμπούρ – ΑΕΚ: Έτοιμη και ικανή να γράψει ιστορία η Ένωση!

Δεύτερος αγώνας ανάμεσα στη Στρασμπούρ και την ΑΕΚ, με την «Ένωση» να έχει επικρατήσει με 9 πόντους στο ματς του ΟΑΚΑ και πλέον να στοχεύει στην υπεράσπιση της διαφοράς.
doc   aek strasbourg

Έκανε τη μισή δουλειά στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ επικρατώντας των Γάλλων με 9 πόντους, παρά το γεγονός ότι ο Μάνι Χάρις ήταν σε κακό βράδυ. Στις 21:30 το τζάμπολ με την ομάδα του Σάκοτα να προκρίνεται ακόμα και με ήττα έως 8 πόντους. Με νίκη της Στρασμπούρ με 9, ακολουθεί παράταση. 

Ανάλυση

Ο πρώτος στόχος που επετεύχθη από πλευράς ΑΕΚ στην πρώτη αναμέτρηση με τη Στρασμπούρ είναι ότι έπεισε τον κόσμο της να τη στηρίξει σε αυτή την τρελή πορεία που έχει πραγματοποιήσει στη φετινή διοργάνωση. Έχοντας, λοιπόν, τη στήριξη από το 12.000 και πλέον οπαδούς της, κατάφερε να επικρατήσει των Γάλλων με 78-69. Βέβαια, επειδή η ίδια η ΑΕΚ είναι μια «τρελή» ομάδα με πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της, ακόμα και σε ένα 40λεπτο, η νίκη της μόνο εύκολη δεν ήταν. Οι παίκτες του Σάκοτα ξεκίνησαν εντυπωσιακά, με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια, ενώ στην άμυνα είχαν βγάλει σε μεγάλο βαθμό εκτός παιχνιδιού τον Λόγκαν. Ωστόσο, στη γ’ περίοδο, κάτι το δικό της άγχος, κάτι η αγωνιστική άνοδος των φιλοξενούμενων, έφερε την ανατροπή της κατάστασης, με τη Στρασμπούρ στην έναρξη της τελευταίας περιόδου να φτάνει την υπέρ της διαφορά στους πέντε. Αυτό ήταν… Με τους Βασιλόπουλο και Ξανθόπουλο να κάνουν μυθική εμφάνιση στην άμυνα, η ΑΕΚ μπλόκαρε τη Στρασμπούρ και όχι μόνο έφτασε στη νίκη, αλλά πήρε και τη διαφορά των 9 πόντων.

 

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της «Ένωσης», υπέστη μια εντός προγράμματος ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (100-86) για την Α1, σε ένα ματς, βέβαια, χωρίς καμία βαθμολογική σημασία. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο κόουτς Σάκοτα άφησε εκτός μάχης τον Μάνι Χάρις περισσότερο για να τον προστατεύσει, παρά γιατί δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Κορυφαίος ήταν ο Πάντερ, που είχε 24 ποντους.  Στο πλευρό των «κιτρινόμαυρων» για την αποψινή αναμέτρηση –ανήμερα της 50ής επετείου από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968- θα είναι και περίπου 300 φίλοι της ομάδας.

Από τη δική της πλευρά, η Στρασμπούρ σαφώς «πληγωμένη» από την κακή ήττα της στο ΟΑΚΑ, ξέσπασε στην Μπουλαζάκ για το πρωτάθλημα (88-75), αλλά ήταν σημαντική επικράτηση, αφού η Μονακό την ίδια ώρα ηττήθηκε από τη Λιμόζ και έτσι η ομάδα του Κολέ πέρασε στην 1η θέση, έχοντας επικρατήσει των Μονεγάσκων στο μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα. Στο αποψινό ματς, μεγάλο όπλο θα είναι και ο κόσμος της, που οι 6.000 οπαδοί της δημιουργούν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Εντός έδρας η Στρασμπούρ στο Champions League φέτος 7/8 νίκες, η ήττα ήταν από την Μπαϊρόιτ και από αυτές οι 4 ήταν με διαφορά άνω των 9 πόντων. Απαραίτητη σημείωση: Η ΑΕΚ έχει ξαναγωνιστεί τη φετινή σεζόν στην έδρα της Στρασμπούρ και ηττήθηκε οριακά με 80-78, με την «Ένωση» και τότε να κάνει ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο (23-31).

Η… προίκα που έχει η ΑΕΚ από το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ μεγάλη και ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα τι σημαίνει αυτό. Κατάφερε κόντρα στη Νίμπουρκ να ανατρέψει μεγαλύτερη διαφορά και θα έχει μάθει από το πάθημα των άλλων. Το στυλ παιχνιδιού της «Ένωσης» είναι και τέτοιο, που μπορεί εύκολα να ανατρέπει διαφορές 6 – 8 πόντων, ενώ ο καλύτερός της παίκτης, Μάνι Χάρις, θα επιστρέψει ξεκούραστος. Συν τοις άλλοις, επειδή η Στρασμπούρ δεν έχει καμιά βαριά φανέλα, θεωρώ ότι θα λυγίσει από το άγχος. Πάμε με το διπλό με το… αβάντζο να είναι στους 6,5 πόντους υπέρ της ΑΕΚ.

Σε ενδιαφέρει