Φούτμπολ Λιγκ: Ντέρμπι στην κορυφή , «φωτιά» στην ουρά!

Το ντέρμπι κορυφής ΟΦΗ – Άρης κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Football League.
aris ofi

Ανάλυση

ΟΦΗ – Άρης

Με έναν αγώνα ο οποίος του χρόνου πιθανότατα θα διεξάγεται στο πλαίσιο της Super League ανοίγει η σημερινή αγωνιστική της Football League. ΟΦΗ και Άρης έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την άνοδο διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Γεντί Κουλέ». Από τη μία μερια ο ΟΦΗ με πολλές εξαιρετικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του φέτος έχει φτάσει στο σημείο να διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Άρης από την αρχή του πρωταθλήματος παραμένει αήττητος με 18 νίκες και έξι ισοπαλίες, ενώ έχει την πιο «σφιχτή» άμυνα της κατηγορίας με μόλις 9 γκολ παθητικό. Στα αγωνιστικά τραυματίες είναι για τον Άρη οι Παυλίδης και Μιλούνοβιτς, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μπαστακός. Εκτός μάχης για τους γηπεδούχους αντίστοιχα έχουν τεθεί οι Κοιλιάρας, Μονιάκης. 

Οι δύο ομάδες κοντράρονται για 4η φορά σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Ειδικότερα, προηγήθηκαν τα δύο περσινά παιχνίδια (1-0 στο Βικελίδης και 1-1 στην Κρήτη,) ενώ φέτος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο παιχνίδι του 1ου γύρου. Ωστόσο, η πρόσφατη προϊστορία (από το 1994 και μετά) ευνοεί τον Άρη. Σύμφωνα με την λογική το ματς μεταξύ των δύο πρωτοπόρων της Football League καλύπτεται μόνο με «τριπλή παραλλαγή». Ο ΟΦΗ, ωστόσο, στον πρώτο γύρο «έσπασε» το σερί των νικηφόρων αγώνων του Άρη αποσπώντας λευκή ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης». Εκτιμώ ότι μπορεί να το ξανακάνει, να σπάσει δηλαδή το αήττητο αυτή τη φορά του Άρη και να επιβεβαιώσει έναν άσο με εξαιρετική απόδοση. 

 

 Απόλλων Πόντου – Εργοτέλης

Ο Απόλλων Πόντου φέτος στην Καλαμαριά έχει υποστεί μόλις μία ήττα, ενώ αντίθετα ο Εργοτέλης μακριά από την Κρήτη «χάνεται» και ενδεικτικό είναι ότι σε 12 εξόδους μετρά 8 ήττες. Οι Κρητικοί, πάντως στα τελευταία ματς υπό τις οδηγίες του Τάκη Γκώνια έχουν δείξει ότι βρίσκουν εύκολα το γκολ. Σημειωτέον ότι το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο, αφού ο Εργοτέλης βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι στην εν λόγω αναμέτρηση το goal/goal και το OVER 2,5 συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να επιβεβαιωθούν.

Πανσερραϊκός – Σπάρτη

Στην έδρα του στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά φέτος ο Πανσερραϊκός, ο οποίος ψάχνει για βαθμούς προκειμένου να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Σπάρτη έχει μια διαφορά ασφαλείας (7 βαθμών) από τη ζώνη του, ενώ παράλληλα οι εκτός έδρας επιδόσεις της είναι κάτω του μετρίου. Συνεπώς η νίκη του Πανσερραϊκού αποτελεί μία καλή επιλογή, ενώ με μεγαλύτερο ρίσκο μπορεί να προτιμηθεί και το OVER 2,5.

Τρίκαλα – ΑΕ Καραϊσκάκης

Τα Τρίκαλα προέρχονται από μεγάλη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας κι έτσι θα κατέβουν στο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία. Δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και αν ξεπεράσουν την φετινή επιθετική τους δυστοκία μπορούν να φτάσουν στη νίκη σε αυτό τον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη στους εκτός έδρας αγώνες δυσκολεύονται, ενώ θα παραταχθούν χωρίς τους βασικούς Χούσο και Μπεκατώρο. Το 0-1 τέρματα είναι αρκετά δελεαστικό γι’ αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ μια επίσης καλή επιλογή αποτελεί η νίκη των γηπεδούχων: 1.

Απόλλων Λάρισας – Καλλιθέα

Η Καλλιθέα έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί και δύσκολα θα προβάλλει αντίσταση στη γηπεδούχο ομάδα. Έτσι, πάω με τον «άσο» και το OVER 2,5. 

 

Σε ενδιαφέρει