Πρέμιερ Σκωτίας: Έχει ποιότητα, έχει και προβάδισμα η Αμπερντίν

Στην έδρα της Μάδεργουελ δοκιμάζεται η Αμπερντίν που δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία της 2ης θέσης να πάει χαμένη.
Πρέμιερ Σκωτίας: Έχει ποιότητα, έχει και προβάδισμα η Αμπερντίν

Εξ αναβολής αναμετρήσεις για την 29η αγωνιστική στην Πρέμιερ Σκωτίας, με την Αμπερντίν να θέλει τη 2η θέση, τη στιγμή που η Μάδεργουελ δεν σηκώνει… κεφάλι. Ντέρμπι στην ουρά ανάμεσα σε Ρος Κάουντι και Πάρτικ Θιστλ.

Εκκρεμότητες που είχαν μείνει στο πρωτάθλημα της Σκωτίας κλείνουν απόψε το βράδυ, με τη μοναδική υποχρέωση που υπάρχει ως αστερίσκος να είναι το αυριανό ματς της Σέλτικ με τη Νταντί.

Ας δούμε όμως τι ισχύει για απόψε, που διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις, όλες την ίδια ώρα και συγκεκριμένα στις 21:45. Αρχικά, η Μάδεργουελ φιλοξενεί την Αμπερντίν με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πιάσει τη Ρέιντζερς στη 2η θέση και θέλουν με νίκη απόψε να πάρουν και αέρα τριών βαθμών. Διανύουν μια καλή αγωνιστική περίοδο έχοντας πέντε νίκες στα τελευταία οχτώ του πρωταθλήματος και μία φυσιολογική ήττα από τη Σέλτικ. Οι γηπεδούχοι παίζουν τα τελευταία ρέστα τους, που δεν βρίσκονται και σε περίσσευμα, για να μπουν στην πρώτη 6άδα των play-off, ωστόσο οι πιθανότητές της δεν ξεπερνούν το 20%. Τελευταίο της ματς ήταν με τη Ρέιντζερς, μένοντας στο 2-2 αν και προηγήθηκε 2-0. Το τελευταίο στοιχείο ίσως να έχει φέρει την απογοήτευση και σε συνδυασμό με το κίνητρο της 2ης θέσης, θα προτιμήσουμε τη νίκη των φιλοξενούμενων, που σε απόδοση έχει φτάσει σε αποδεκτά επίπεδα.

Εξόχως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι και αυτή της Ρος Κάουντι με την Πάρτικ Θιστλ. Πρόκειται για τις δύο ομάδες που είναι στις δύο τελευταίες θέσεις. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, ότι δεν θα υπάρχει ποιότητα στην αναμέτρηση, αλλά μάχες και σκληράδα, σε ένα αυθεντικό σκωτσέζικο ματς δύο ομάδων, που δεν διεκδικούν δάφνες για το θέαμα που προσφέρουν. Κοινός παρανομαστής αμφότερων είναι η τραγική τους κατάσταση, έχοντας από μία νίκη στα τελευταία οχτώ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι, πριν από το διπλό στην έδρα της Νταντί στις 3/2, είχαν νικήσει πάλι στις 4/11. Έχοντας κατά νου ότι και οι δύο ομάδες δεν θέλουν να χάσουν, θα επέλεγα (με το ανάλογο ρίσκο φυσικά) την ισοπαλία σε τιμές άνω του τριπλασιασμού.

Όσο για την αναμέτρηση της Χιμπέρνιαν με τη Χάμιλτον δεν χρειάζονται καν ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές αναλύσεις, αφού οι γηπεδούχοι εκτός από το ότι είναι η καλύτερη ομάδα, έχει 7 σερί ματς χωρίς ήττα έχοντας πετύχει 5 νίκες σε αυτό το διάστημα. Σε όλο το εύρος παιχνιδιών, το 2 – 3 τέρματα εμφανίστηκε σε όλες τις περιπτώσεις. Η Χάμιλτον δεν θα μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα, εκτός αν συμβούν πολλά πράγματα που δεν θα έχουν λογική. Το πιθανότερο όμως είναι να μην μπορέσει να βάλει και γκολ, κάτι που συνέβη και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της, επίσης εκτός έδρας. Ακόμα ένα 2 – 3 γκολ για ματς της Χιμπέρνιαν.

Σε ενδιαφέρει