Α’ Κύπρου: Κίνητρο, φόρμα και παράδοση δείχνουν το δρόμο…

Με τις αναμετρήσεις ΑΕ Λεμεσού - ΑΕΚ Λάρνακας και Αλκή - Νέα Σαλαμίνα ξεκινά σήμερα η 5η αγωνιστική της 2ης φάσης του κυπριακού πρωταθλήματος.
Α’ Κύπρου: Κίνητρο, φόρμα και παράδοση δείχνουν το δρόμο…

Ανάλυση

ΑΕ Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας

Οι γηπεδούχοι αν και έχουν την πρόσφατη παράδοση υπέρ τους, εντούτοις στην εν λόγω αναμέτρηση δεν έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά έχουν χάσει τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη, αφού έχουν μείνει δέκα βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ Λάρνακας. Επιπλέον, η ΑΕ Λεμεσού καλείται να κοντράρει μία πολύ πιο παραγωγική – επιθετικά- ομάδα (η ΑΕΚ έχει πετύχει 26 γκολ περισσότερα στο πρωτάθλημα από την ΑΕ Λεμεσού). Στα αγωνιστικά εκτός μάχης έχει τεθεί ο βασικός αμυντικός χαφ Αβραάμ. Η ΑΕΚ Λάρνακας από την άλλη βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και ενδεικτικό είναι ότι την προηγούμενη αγωνιστική υπέταξε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Απόλλων Λεμεσού με 3-0! Στα αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία και πρώτο τους σκόρερ, Φλοριάν Τολμές (21 αγώνες/21 γκολ). Η απουσία του σίγουρα αποτελεί πλήγμα για την ΑΕΚ, ωστόσο η ομάδα της Λάρνακας έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει και χωρίς τον Γάλλο επιθετικό. Κίνητρο και φόρμα μας οδηγεί στο «διπλό» που προσφέρεται σε εξαιρετικές αποδόσεις.

 

Αλκή – Νέα Σαλαμίνα

Η Αλκή βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τη σημερινή αντίπαλο και στο +9 από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ο οποίος είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Θέλει νίκη για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη σωτηρία. Με τη Νέα Σαλαμίνα έχουν κοινή έδρα το γήπεδο «Αμμόχωστος» όπου θα διεξαχθεί η εν λόγω αναμέτρηση. Στα αγωνιστικά από τους γηπεδούχους θα λείψει ο βασικός αμυντικός Ιτούα. Από τη άλλη μεριά η Νέα Σαλαμίνα προέρχεται από τρεις σερί νίκες και θέλει να σκαρφαλώσει σε ακόμη πιο υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Στα αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Βεσελόφσκι και Τιάγκο. Οι δύο ομάδες αν και βρίσκονται κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακας φέτος έχει αποδείξει ότι παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Εξάλλου και η πρόσφατη προϊστορία των αναμετρήσεων τους “δείχνει” G/G και OVER 2,5. Επιπρόσθετα το γεγονός ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό αφαιρεί το άγχος από τους ποδοσφαιριστές και αυξάνει τις πιθανότητας να γίνει ένα ανοικτό, ελεύθερο παιχνίδι.

Σε ενδιαφέρει