Παναθηναϊκός – Αρης: Στόχος το απόλυτο

Με αποκλειστικό στόχο το απόλυτο των νικών στην κανονική περίοδο παίζει ο Παναθηναϊκός από δω και πέρα στο πρωτάθλημα, αφού η πρώτη θέση έχει εξασφαλιστεί.
Παναθηναϊκός – Αρης: Στόχος το απόλυτο

Ολοκληρώνεται απόψε στο ΟΑΚΑ η 21η αγωνιστική της Basket League με την άνιση μάχη του Παναθηναϊκού κόντρα Αρη.

Τα προγνωστικά μου

Παναθηναϊκός – Αρης (26,5): 2 (1.85)

Ανάλυση

Ότι ήθελε έκανε ο Παναθηναϊκός στην ελλιπέστατη Βαλένθια επικρατώντας στο ρελαντί με 75-56. Τελικά θα χάσει την τετράδα για ένα σουτ, όπως όλα δείχνουν, αφού η Ρεάλ πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι κόντρα στον Αστέρα χάρη σε τρίποντο του Ντόνσιτς στη λήξη. Ο Καλάθης είχε 17 πόντους και 10 ασίστ. Έκανε ρεκόρ διοργάνωσης όσον αφορά τις ασίστ σε μία σεζόν και ακόμα έχει δρόμο. Ο Πέιν εξελίσσεται σε λίρα εκατό μαζεύοντας 8 ριμπάουντ. Το σημερινό ματς είναι καθαρά αγγαρεία και αποφόρτιση. Η πρώτη θέση έχει εξασφαλιστεί και ακολουθεί το ματς με τη Μιλάνο στην Ιταλία. Η συμμετοχή του Ρίβερς θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή από τον Πασκουάλ. Ο Αμερικανός έχει ενοχλήσεις στον ώμο, αλλά προπονήθηκε. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει λόγος να παίξει.

 

Ο Αρης άλλαξε προπονητή και χαμογέλασε άμεσα. Σημαντική νίκη επί του Προμηθέα με 68-64 στο ντεμπούτο του Αγγέλου. Μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Δεν τον τιμάει το ότι παραμένει μπλεγμένος σε σενάρια υποβιβασμού. Βέβαια, στην ουσία δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Πρώτα βιολιά Αθηναίου, Τσαϊρέλης και Μπέλ. Κάκιστη παράδοση τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Παναθηναϊκό με 41 ήττες σε 45 αγώνες. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 88-70.

Εκτίμηση

Ξεκάθαρος ο φαβοριτισμός του Παναθηναϊκού, που θέλει να φτάσει στο απόλυτο της κανονικής περιόδου. Ο Αρης έχει μαχητικό πνεύμα, έρχεται από νίκη, άλλαξε ψυχολογία με την έλευση Αγγέλου και νομίζω πως οι 26,5 πόντοι τον αδικούν. Διπλό.  

Σε ενδιαφέρει