Σούπερ Λιγκ: Μάχες για πεντάδα και παραμονή

«Τελικός» για την 5η θέση στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Ξάνθη, ενώ Κέρκυρα και Απόλλωνας συνεχίζουν τη δική τους μάχη για την παραμονή στη Super League.
Σούπερ Λιγκ: Μάχες για πεντάδα και παραμονή

Μάχη που θα κρίνει πολλά για την 5η θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Europa League αυτή ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Ξάνθη. Κέρκυρα – Λαμία και Απόλλωνας – ΑΕΛ τα ματς με φόντο την παραμονή.

Ανάλυση

Πανιώνιος – Ξάνθη

Η διακοπή για τους Νεοσμυρνιώτες ήρθε σε πολύ καλό σημείο. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έδειχναν να έχουν φτάσει στα όριά τους στη φυσική κατάσταση και παράλληλα υπήρχαν και πολλοί μαζεμένοι τραυματισμοί. Ένα διάλειμμα ήταν αναγκαίο προκειμένου να καθαρίσει και το μυαλό των ποδοσφαιριστών και να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες. Μην ξεχνάμε ότι ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που έχει αρχίσει νωρίτερα τις υποχρεώσεις του από κάθε άλλη ομάδα λόγω Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά, οι απουσίες παραμένουν πολλές. Λάμπρου, Βλάχος, Γκιοατά, Σαντάνα είναι εκτός, όπως και οι Μπραχίμι, Νίλσεν που είναι «τελειωμένοι». Επιστρέφουν όμως Σιώπης και Ντουρμισάι.

 

Από την άλλη μεριά, η Ξάνθη χωρίς να το καταλάβει κανείς έχει βρεθεί στην 5η θέση και πλέον έχει το πάνω χέρι, αφού βρίσκεται στο +2 από Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης. Αν μάλιστα νικήσει τους Νεοσμυρνιώτες, βγάζουν ουσιαστικά νοκ-άουτ τους «κυανέρυθρους». Το όπλο της είναι ότι παίρνει τα ματς στην έδρα της. Νίκησε τον Απόλλωνα, νίκησε τον Παναιτωλικό και κανείς δεν στεναχωρήθηκε για τις εντός προγράμματος ήττες κόντρα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο. Αν είχε ανάλογη επιτυχία και εκτός έδρας, τότε θα είχε «κλειδώσει» η πεντάδα. Αυτό που επιζητά αγωνιστικά είναι να ανεβάσουν την απόδοσή τους οι Μπρίτο και Γέντρισεκ. Λόγω έδρας και της ξεκούρασης που είχε ο Πανιώνιος λόγω της διακοπής, θα πάμε με τη νίκη του στη Νέα Σμύρνη, αφού η Ξάνθη δεν έχει δείξει ικανή για τέτοια αποτελέσματα εκτός έδρας.

Κέρκυρα – Λαμία

Για το γεγονός ότι έχει σοβαρές πιθανότητες για την παραμονή της στην κατηγορία το οφείλει στον Γιάννη Μαντζουράκη. Με την άφιξή του στο νησί, η Κέρκυρα έχει δύο σημαντικές νίκες με Πλατανιά και Απόλλωνα, ενώ έχει πάρει βαθμό σε Ξάνθη, Λάρισα και εντός με τον ΠΑΣ. Συνολικά στα 7 ματς που είναι στον πάγκο των «Φαιάκων» έχει 7 under, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Το σημερινό ματς είναι σημειωμένο για τρεις βαθμούς, αποτέλεσμα που αν έρθει βάζει σε σοβαρό κίνδυνο και τη Λαμία.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν… ήσυχη για ένα διάστημα, αλλά φαίνεται ότι χαλάρωσε και πλέον είχε μπει σε πολλά αρνητικά σενάρια. Από τις 29/10 όταν και νίκησε τον Πλατανιά εντός, έχει μόλις άλλες δύο νίκες, αυτή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και αυτή και πάλι με τον Πλατανιά στα Χανιά. Το ματς του α’ γύρου είχε βρει τις δύο ομάδες στο 1-1, αν και η Κέρκυρα αγωνίστηκε με 9 παίκτες σε όλο το β’ ημίχρονο. Μαζεύτηκαν και απουσίες, αφού εκτός είναι οι Όμο, Παντελιάδης, Ακόστα, Αναστασόπουλος, Καραγιάννης.

Πολύ οριακό παιχνίδι, αλλά ψηφίζω 1, αφού ο Μαντζουράκης έχει βρει τον τρόπο για τέτοιου είδους ματς.

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ

Η πιο αδικημένη ομάδα από τη διακοπή, αφού είχε πάει στα Γιάννενα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, γύρισε πίσω άπραγη και τώρα έχει μαζεμένα παιχνίδια για την επιβίωσή της κόντρα σε ΑΕΛ και ΠΑΣ μεσοβδόμαδα (4/4). Κατ’ επέκταση έχει να αγωνιστεί περίπου έναν μήνα, όταν επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-1. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης για την ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Ποιο πρωτάθλημα για την ΑΕΛ; Όλα τα… λεφτά είναι το Κύπελλο. Από τη στιγμή που έχει πάρει προβάδισμα πρόκρισης με το 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ, λογικό είναι το βάρος να πέφτει στο δεύτερο αγώνα του ΟΑΚΑ. Ντεμπούτο θα κάνει ο νεαρός τεχνικός, Σωτήρης Αντωνίου, που για πρώτη φορά θα είναι σε ομάδα της Super League. Βάσει των ρεπορτάζ, ο σχηματισμός που δοκιμάζει είναι το 3-5-2, μένει να φανεί η εφαρμογή του πόσο επιτυχημένη θα είναι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις στην Ελλάδα, τις τελευταίες αγωνιστικές αυτό που μετράει είναι το κίνητρο. Ο Απόλλωνας το θέλει περισσότερο, άρα κοιτάμε στα αριστερά.

Σε ενδιαφέρει