Αρης – ΠΑΟΚ: Αντίδραση εδώ και τώρα

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Αρης, ο οποίος επιβάλλεται να επιστρέψει απόψε στις νίκες και να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας.
arhs

Εξ αναβολής τοπικό ντέρμπι μίσους στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Basket League, που δεν διεξήχθη στην ώρα του λόγω αιτήματος της αστυνομίας.

Τα προγνωστικά μου

Αρης – ΠΑΟΚ (0,5): 1 (1.84)

Ανάλυση

Ακόμα μία ήττα για τον Αρη, που διανύει μία από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας του. Παραμένει μπλεγμένος σε περιπέτειες υποβιβασμού, αν και δεν νομίζω πως θα κινδυνεύσει ουσιαστικά στο φινάλε. Πάντως, η νίκη του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ τον έβαλε σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες. Η ήττα από τον Φάρο στη Λάρισα με 81-76 βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα στους Θεσσαλονικείς. Η διαφορά ξεπέρασε τους 15 πόντους, αλλά δεν το έβαλε κάτω και μείωσε στους τρεις. Τελικά δεν είχε καθαρό μυαλό ήρθαν και κάποια φαλτσοσφυρίγματα και έμεινε με την όρεξη της ανατροπής. Πάλεψαν μέχρι τέλους Μπελ, Τσαϊρέλης και Αθηναίου με 16 πόντους έκαστος. Με έξι ήττες στα επτά τελευταία άπαντες στο στρατόπεδο των γηπεδούχων ψάχνουν ένα νέο ξεκίνημα απόψε, που θα δώσει τη μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα που χρειάζονται.

 

Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα πιο άνετος, αφού βρίσκεται σταθερά σε θέσεις πλέι οφ και μάχεται για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας του Ρεθύμνου με 80-72. Πολύ πιο δύσκολα ήρθε η νίκη από το +8 που δείχνει η τελική διαφορά. Ο Γκος τράβηξε το κουπί εκτελεστικά με 18 πόντους. Στον πρώτο γύρο κέρδισε τον Αρη σε ένα πολύ κλειστό ματς με 63-57. Ετσι τερμάτισε ένα αρνητικό σερί τριών ηττών κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Μεγάλο αγκάθι για την ομάδα του Παπαθεοδώρου οι εκτός έδρας επιδόσεις της ομάδας έχοντας σε 8 αγώνες 6 ήττες.

Εκτίμηση

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την ομάδα του Αρη. Είναι μεγάλη ομάδα και επιβάλλεται να βγει από το βαθμολογικό αδιέξοδο. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφέστατα πιο κουρασμένος ελέω Τσάμπιονς Λιγκ. Η μπίλια στον άσο. Στηρίζω τη δίψα των γηπεδούχων και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιαννάκη, ο οποίος στα δύσκολα έχει τον… τρόπο του.

Σε ενδιαφέρει