Α’ Γαλλίας: Με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ

Στη Μασσαλία διεξάγεται το ματς της αγωνιστικής στο Σαμπιονά, με την τρίτη της βαθμολογίας Μαρσέιγ να υποδέχεται την τέταρτη Λυών.
ol om cazarre fait un drole de pari sur lyon marseille iconsport dim

Τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνουν απόψε την 30η αγωνιστική στο Σαμπιονά. Σκοτωμός στο Βελοντρόμ, στη Νίκαι η πρωτοπόρος Παρί.

Ανάλυση

Νις – Παρί

Εντυπωσιακό διπλό επί της Γκινγκάμπ με 5-2 για τη Νις. Τέσσερα ματς αήττητη. Βλέπει πεντάδα, που αποτελεί και το αγωνιστικό της ταβάνι. Τέσσερα goal/goal στα πέντε τελευταία. Η Παρί κέρδισε την Ανζέ με 2-1 μεοσβδόμαδα, αν και έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο δεκάλεπτο. Το πρωτάθλημα είναι δεδομένο. Στόχος η κατοστάρα. Τέσσερα over στα πέντε τελευταία. Μεσοβδόμαδα ξεκουράστηκαν αρκετοί βασικοί. Σήμερα θα λείψουν μόνο ο Νεϊμάρ και ο τιμωρημένος Μότα. Πέρσι ηττήθηκε στη Νίκαια με 3-1. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε με 3-0 στο ρελαντί. Το κίνητρο της Νις, η χαλάρωση της Παρί και η έξτρα κούραση από τα ασταμάτητα ματς για τους φιλοξενούμενους οδηγούν στο 1Χ.

 

Μετς – Ναντ

Ο υποβιβασμός είναι πιο ορατός από ποτέ για τη Μετς και της ανήκει δικαιωματικά. Κάκιστο ποδόσφαιρο, τραγική άμυνα και ψυχολογία στο ναδίρ. Βαριά πεντάρα από την Παρί. Δεν είχε απαιτήσεις. Δέκα βαθμούς απέχει από την γραμμή. Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες της και αυτές ελάχιστες. Τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα έχει στις πέντε πιο πρόσφατες φορές που υποδέχτηκε τη Ναντ. Οι φιλοξενούμενοι κρατάνε σφιχτά την πέμπτη θέση, αλλά τα λάθη απαγορεύονται από δω και πέρα. Νίκη με 1-0 κόντρα στην Τρουά. Τέλος στο αρνητικό σερί πέντε αγώνων. Νέο ξεκίνημα. Τέσσερα διαδοχικά under. Επαγγελματική νίκη στον πρώτο γύρο επί της Μετς με 1-0. Θα ψάξει κάτι ανάλογο απόψε. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Το ερώτημα είναι αν η Μετς το πιστεύει ακόμα ή θα πετάξει λευκή πετσέτα. Δεν θα πληρώσω για να το μάθω.

Σεντ Ετιέν – Γκινγκάμπ

Μέσα από τα χέρια της έχασε τη νίκη κόντρα στη Ρεν η Σεντ Ετιέν δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο 87’. Το τελικό 1-1 την αδικεί. Τουλάχιστον την κρατάει επτά ματς αήττητη. Παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο. Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες να προλάβει την πεντάδα. Τέσσερα goal/goal στα πέντε τελευταία. Και τα τέσσερα αυτά ματς έληξαν ισόπαλα. Συνήθως κερδίζει μόνο όταν κρατάει απαραβίαστη την εστία της. Εξαιρετική εντός έδρας παράδοση τα τελευταία χρόνια κόντρα στην Γκινγκάμπ με τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας νίκες. Οι φιλοξενούμενοι είναι ξεκάθαρο ότι σφυρίζουν αδιάφορα το τελευταίο διάστημα. Βαρύ 3-0 από την Αζνέ, ακόμα βαρύτερο εντός έδρας 2-5 από τη Νις. Άμυνα για τα πανηγύρια. Εντεκα γκολ δέχτηκαν στα τέσσερα τελευταία. Στον πρώτο γύρο κέρδισε με πολύ ζόρι τη Σεντ Ετιέν με 2-1, αλλά απόψε έφτασε η στιγμή της άτυπής ρεβάνς. Ασος.

Μαρσέιγ – Λυών

Στα καλύτερά της η Μαρσέιγ με μόλις μία ήττα στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή από την Παρί. Διπλό επί της Τουλούζ με 2-1. Σκόραρε ο Μήτρογλου. Μεγάλη πρόκριση μεσοβδόμαδα επί της Μπιλμπάο στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτοσκοπός η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέντε goal/goal στα επτά τελευταία ματς. Επιστρέφει ο Τοβέν στην επίθεση και την ανεβάσει ακόμα περισσότερο επίπεδο. Μόλις μία ήττα στις οχτώ τελευταίες φορές που υποδέχτηκε τη Λυών. Οι φιλοξενούμενοι αλλού πατάνε κι αλλού βρίσκονται το τελευταίο διάστημα. Μία νίκη στα έξι τελευταία. Μάλιστα αυτή ήρθε δύσκολα εντός με αντίπαλο την κατώτερη Καέν. Προβληματισμός και κόπωση. Αποκλεισμός σοκ από την ΤΣΣΚΑ στο Γιουρόπα Λιγκ μεσοβδόμαδα που έκανε το κλίμα βαρύ κι ασήκωτο. Είχε κερδίσει στη Μόσχα με 1-0 και ηττήθηκε στο σπίτι της με 3-2. Μουρμούρα για πρώτη φορά στη σεζόν. Σε περίπτωση ήττας απόψε χάνει και την τριάδα. Είναι ξεκάθαρα επηρεασμένη από την απουσία του εξαιρετικού ηγέτη Φεκίρ. Το μομέντουμ και η έδρα οδηγούν ξεκάθαρα στον άσο, ο οποίος δέχεται μεγάλη πίεση. Δεν αντιλέγω, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω και το γεγονός ότι η Λυών παίζει τα ρέστα της απόψε για να προλάβει την τριάδα και διαθέτει την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στην κατηγορία. Μεταξύ άσου και goal/goal θα επιλέξω το δεύτερο.

Σε ενδιαφέρει