Basket League: Τρέχει να προλάβει το Ρέθυμνο

Ένα από τα τελευταία του χαρτιά για να προλάβει την οχτάδα παίζει απόψε το Ρέθυμνο στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ.
dbfedcaabefabce

Με τέσσερις οριακές μάχες ανοίγει η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στην Basket League. Διοικητική ανάσα στον Αρη, κούραση και απογοήτευση στον ΠΑΟΚ, απουσίες στον Προμηθέα.

ΓΣΛ Φάρος – Αρης

Μεγάλο διπλό για τον Φάρο με 74-65 στα Τρίκαλα, που ουσιαστικά του χάρισε την παραμονή έχοντας δύο νίκες διαφορά από τον προτελευταίο Πανιώνιο και σχετικά βατό πρόγραμμα. Μετά από καιρό έπαιξε καλή άμυνα και μάλιστα την στιγμή που το χρειαζόταν. Οι Παπαντωνίου και Σάφτενααρ συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις εκτελεστικά. Αποκτήθηκε ο έμπειρος Μπαρτ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει απόψε το ντεμπούτο του. Ο Αρης δεν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού η αναμέτρηση αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί την Τετάρτη. Μεγάλη ανάσα στο διοικητικό κομμάτι, με τον Λάσκαρη να παραχωρεί τις μετοχές στον Δημήτρη Γουλιέλμο. Ένα νέο ξεκίνημα για τον σύλλογο βλέπουν με αυτή την κίνηση παίκτες και κόσμος. Μένει να δούμε και την αντίδρασή τους στο παρκέ, γιατί η φετινή σεζόν είναι ως τώρα αποκαρδιωτική για τους Θεσσαλονικείς. Μεγάλο ντέρμπι που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Δείχνει σε άνοδο ο Φάρος, αλλαγή ψυχολογίας στον Αρη. Δεν βγάζω άκρη.

 

Λαύριο – Κόροιβος

Σπαθάτο διπλό στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό για το Λαύριο με 77-71. Ξεκίνησε νωθρά, για 35 λεπτά κυνηγούσε στο σκορ, αλλά πραγματοποίησε καταπληκτικό φινάλε με μπροστάρηδες τους Μέιερ και Μουρ. Πλέον, εδραιώνεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και δείχνει να μην έχει ταβάνι. Στα εννιά φετινά τους παιχνίδια οι γηπεδούχοι μετράνε οχτώ νίκες. Ο Κόροιβος έχασε μέσα από τα χέρια του το ματς με την ΑΕΚ. Η ήττα με 79-77 πόνεσε πάρα πολύ, αφού μέχρι την τελευταία επίθεση έδειχνε να αντέχει στην πίεση και να φλερτάρει με τη νίκη. Μάλιστα στην τρίτη περίοδο έχτισε μια διαφορά δέκα πόντων, που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν αρκετή. Οι Χάινς, Πόσλεϊ και Κάρσον αποτελούν τα πρώτα βιολιά. Ο ενθουσιασμός και η πανίσχυρη έδρα του Λαυρίου δίνουν το ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Σερέλη, αλλά οι 14,5 πόντοι κόντρα στον μαχητικοί Κόροιβο δείχνουν υπερβολικοί στα δικά μου μάτια. Διπλό.

Πρόμηθεας  – Τρίκαλα

Τεράστιο διπλό για τον Προμηθέα στην έδρα της Κύμης με 73-68 παρότι παρατάχθηκε χωρίς τους εξαιρετικούς Φαγέ και Μιλόσεβιτς. Μέχρι το 37’ κρατούσε σταθερά διψήφιες διαφορές, αλλά στο τέλος η αντίπαλός του αντεπιτέθηκε χωρίς να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Κομβικό το τρίποντου του Σαλούστρου ενάμισι λεπτό πριν το τέλος. Παραμένουν στα πιτς Φαγέ και Μιλόσεβιτς, αλλά ακόμα δεν έχει καλυφθεί το κενό του Μάρι που αποχώρησε. Το φιλότιμο από μόνο του δεν αρκεί στα Τρίκαλα. Ολοένα και πιο ορατός ο υποβιβασμός. Εντός έδρας ήττα από τον Φάρο με 74-65. Τρεις νίκες μακριά από την γραμμή της επιβίωσης. Ελάχιστες οι πιθανότητες παραμονής. Οφείλει να παλέψει. Σαν τη μύγα μες στο γάλα ο Τάλτον. Χρειάζεται βοήθειες. Κανένα διπλό στις εννιά φετινές της εξόδους επιτρέποντας 85 πόντους κατά μέσο όρο. Ξεκάθαρο φαβορί ο Προμηθέας, αλλά δεν υπάρχει κανέναν λόγος να κερδίσει τα Τρίκαλα με 18 πόντους διαφορά. Πολύ περισσότερο χωρίς δύο πολύ σημαντικούς παίκτες στην αποστολή. Διπλό.

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο

Αναμφίβολα η πιο ενδιαφέρουσα μάχη της ημέρας. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Καρσίγιακα. Εχασε την πρόκριση για έξι πόντους. Ηττήθηκε με 79-67.Ουσιαστικά έκανε χαρακίρι στον πρώτο αγώνα, αφού βρέθηκε στο +19 και έχασε στο τέλος την πολύ σημαντική διαφορά. Επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, όπου ψάχνει ένα θετικό πλασάρισμα στην εξάδα. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε στην Κρήτη με 79-73 του Ρεθύμνου. Οι Κρητικοί θα ψάξουν τη ρεβάνς της συγκεκριμένης ήττας απόψε έχοντας ως όπλο την κούραση των αντιπάλων τους και την ενέργεια των πολλών Αμερικανών τους. Δίκαιη ήττα από τον Ολυμπιακό με 86-66. Εντός προγράμματος. Δεν πλήγωσε κανέναν. Στόχος τα πλέι ιοφ. Αν δεν κερδίσουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη μόνο με θαύμα θα βρεθούν στην οχτάδα. Επτά ήττες σε εννιά εξόδους. Οριακή σύγκρουση στην Πυλαία. Πολύ κομβική για τις δύο ομάδες. Μεγάλη κόντρα φιλόδοξων προπονητών και στους δύο πάγκους με Παπαθεοδώρου και Βετούλα. Ακόμα και αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ, που είναι το φαβορί δεν θα το κάνει με περισσότερους από 7 πόντους. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει