Μπιλμπάο – Μαρσέιγ: Το πιστεύουν οι Βάσκοι

Πίστη ότι μπορούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1 έχουν στη Μπιλμπάο.
Μπιλμπάο – Μαρσέιγ: Το πιστεύουν οι Βάσκοι

Η Μπιλμπάο υποδέχεται απόψε τη Μαρσέιγ στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο ματς στη Μασαλλία έληξε 3-1 υπέρ των Γάλλων και τώρα οι Βάσκοι θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Τα προγνωστικά μου

Μπιλμπάο – Μαρσέιγ : 12 & GG (2,76)

Aνάλυση

Αρκετά δύσκολη είναι σήμερα η αποστολή της Μπιλμπάο, η οποία πρέπει να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου αγώνα, αν θέλει να προκριθεί στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Βέβαια, δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο, αφού οι Βάσκοι χρειάζονται δύο γκολ για να το πετύχουν. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Θιγάντα επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 εντός έδρας επί της Λεγανές την Κυριακή και έτσι η ψυχολογία της ανέβηκε αρκετά. Στα αγωνιστικά, χάνουν το σημερινό ματς ο φορ Ραούλ Γκαρθία και ο χαφ Σαν Χοσέ, λόγω τιμωρίας, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη ο στόπερ Ίνιγκο Μαρτίνεθ. Εκτός θα μείνον, επίσης, ο μπακ Μπαλενθιάγκα και ο εξτρέμ Μουνιαΐν, ενώ επιστρέφει ο χαφ Μίκελ Ρίκο. Στην κορυφή της επίθεσης ταθερή αξία αποτελεί ο Αντούριθ, ενώ πίσω του θα κινείται η τριάδα των Ινιάκι Γουίλιαμς, Ντε Μάρκος και Σουσαέτα.

Θα κάνει την ανατροπή η Μπιλμπάο;

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης δίνει το 3-1 του πρώτου αγώνα στη Μαρσέιγ, η οποία πήρε πολύ σοβαρά το ματς, κατεβάζοντας την πιο δυνατή της ενδεκάδα. Και σήμερα, το ίδιο αναμένεται να κάνει ο Γκαρσιά, παρά το γεγονός ότι μπροστά τους οι Μασαλλοί έχουν το κρίσιμο ματς με τη Λυών για το πρωτάθλημα. Εκεί όπου την περασμένη αγωνιστική, πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Τουλούζ, με τον Κώστα Μήτρογλου να μπαίνει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Επιστρέφει στην αποστολή ο κομβικός Τοβέν, όμως αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή και ο Λ. Γκουστάβο που δείχνει κουρασμένος τον τελευταίο καιρό. Στην επίθεση παίζεται η θέση ανάμεσα στους Μήτρογλου και Ζερμέν.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπιλμπάο (4-2-3-1)

Ιάγκο Ερερίν
Λέκουε
Γεράι
Ετσέιτα
Σαμπορίτ
Μίκελ Ρίκο
Ιτουράσπε
Ινιάκι Γουίλιαμς
Ντε Μάρκος
Σουσαέτα
Αντούριθ

Μαρσέιγ (4-2-3-1)

Μανταντά
Σαρ (Σακάι)
Ραμί
Ρολάντο
Αμαβί
Λ. Γκουστάβο (Ανγκίσα)
Λοπέζ
Σανσόν
Παγέτ
Οκάμπος
Μήτρογλου (Ζερμέν)

Εκτίμηση

Πολύ δύσκολη η αποστολή της Μπιλμπάο, όμως θα κάνει την προσπάθεια για την ανατροπή. Η Μαρσέιγ, από τη μεριά της, δε θα είναι παθητική. Πάμε με το συνδυαστικό 12 & GG που έχει νόημα.

Σε ενδιαφέρει