Με τον αγώνα της Αλαβές κόντρα στην Μπέτις ρίχνει αυλαία απόψε η 28η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Τα προγνωστικά μου
Αλαβές – Μπέτις: 1 (2.15)
Ανάλυση
Εχασε το βάσκικο ντέρμπι η Αλαβές στο Ανοέτα από τη Σοσιεδάδ με 2-1. Σαφέστατα από τη μέρα που ανέλαβε ο Αμπελάρδο έχει αναγεννηθεί, αλλά δεν λείπουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Εχει αποσπαστεί από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας κατά 11 βαθμούς. Θέλει να καθαρίσει όσο πιο σύντομα μπορεί με την υπόθεση παραμονή. Επτά ματς αήττητη εντός έδρας με 6 νίκες και 1 ισοπαλίες. Λείπουν ο αμυντικός Ρουάνο και οι επιθετικοί Χαντάντι και Γκουιντέτι. Κλασικό 4-4-2 κι απόψε με τους Σουμπρίνο και Μουνίρ να αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο.
Η Μπέτις ηττήθηκε δίκαια στο Μεστάγια με 2-0 από τη Βαλένθια. Πάντως διαμαρτύρεται δικαίως για γκολ που της ακυρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να την βάλει στη διεκδίκηση τουλάχιστον την ισοπαλίας. Θεωρητικά ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη, αλλά πρακτικά πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάτι τέτοιο. Συμπλήρωσε δέκα αγώνες χωρίς εκτός έδρας ισοπαλία. Σοβαρός πονοκέφαλος προκύπτει απόψε από τις απουσίες των αναντικατάστατων Χοακίν και Γουαρδάδο. Παράλληλα παραμένουν στα πιτς Σανάμπρια και και Φεντάλ. Επτά ήττες έχει υποστεί στις 12 τελευταίες επισκέψεις της στη Βιτόρια. Με 3-4-3 και επιθετική τριπλέτα τους Τέγιο, Μπουντεμπούζ και Λεόν.
Πιθανές ενδεκάδες
|
Αλαβές (4-4-2) Πατσέκο Μαρτίν Λαγουάρδια Ελι Ντουάρτε Ιμπάι Πίνα Γκαρθία Πεδράθα Σομπρίνο Μουνίρ |
Μπέτις (3-4-3) Αντάν Μαντί Μπάρτρα Αματ Φράνθις Γκαρθία Φαμπιάν Τζούνιορ Μπουντεμπούζ Λεόν Τέγιο |
Εκτίμηση
Η αγωνιστική αναγέννηση της Αλαβές από τη μέρα που πάτησε το πόδι του ο Αμπελάρδο, σε συνδυασμό με την παραδοσιακά ισχυρή της έδρα και τις σοβαρές απουσίες της Μπέτις οδηγούν στον άσο.
