Σούπερ Λίγκα: Στον βωμό της… πεντάδας

Κορυφώνεται η μάχη της πολυπόθητης πέμπτης θέσης όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση της σεζόν, με τους Παναθηναϊκό, Αστέρα, Ξάνθη και Πανιώνιος κατά κύριο λόγο να μάχονται σώμα με σώμα.
Σούπερ Λίγκα: Στον βωμό της… πεντάδας

Με τρεις οριακές αναμετρήσεις σε Λάρισα, Νέα Σμύρνη και Λεωφόρο ανοίγει απόψε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Λάρισα – Κέρκυρα

Ηττα με ανατροπή για τη Λάρισα στη Λιβαδειά. Προηγήθηκε στο 45λεπτο του Λεβαδειακού με 1-0, αλλά τελικά υπέκυψε με 2-1. Στο σπίτι της παίζει πολύ πιο προσεκτικά στα μετόπισθεν μετρώντας 11 under σε 12 αγώνες. Δεν κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, αλλά θα ήθελε τη νίκη σήμερα για να σφραγίσει την παραμονή στην κατηγορία. Λείπει ο Αγκάνοβιτσμ επιστρέφουν Φατιόν και Γουάλας. Η Κέρκυρα παραμένει σε αναμμένα κάρβουνα. Ισοβαθμεί με τον Απόλλωνα στην προτελευταία θέση. Κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Τρομερά δύσκολα πρόγραμμα. Μετά τον αγώνα με τη Λάρισα αντιμετωπίζει τη Λαμία και στη συνέχεια Ολυμπιακό, Αστέρα, ΑΕΚ και Ατρόμητο μέχρι τέλους. Πέρσι απέσπασε το 1-1 στην έδρα της ΑΕΛ. Εφτασε τα έξι σερί under. Δεν έχει διπλό στη φετινή σεζόν. Λείπουν Σιόντης και Μπαλάφας, αλλά επιστρέφει ο έμπειρος Επστάιν, που είναι και ο πρώτος σκόρερ με 5 γκολ. Πολύ περίεργο ματς. Αγωνιστικά η Λάρισα υπερτερεί, αλλά δείχνει να έχει ρίξει το βάρος περισσότερο στο Κύπελλο και σκέφτεται τη μεγάλη ρεβάνς με την ΑΕΚ. Ουσιαστικά για την Κέρκυρα αυτό και το επόμενο είναι τα πιο βατά ματς μέχρι το τέλος. Θα ματώσει για να τσιμπήσει τουλάχιστον τον βαθμό. Προσωπικά θα επιλέξω το «Χ» του πρώτου ημιχρόνου περιμένοντας αναγνωριστικό παιχνίδι.

 

Πανιώνιος – Ατρόμητος

Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη με τεράστιο κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος προσπαθεί να φτάσει στην πολυπόθητη πέμπτη θέση, αλλά έχει πέσει θύμα του εξαντλητικού προγράμματος. Πραγματικός Γολγοθάς. Ηττα με 1-0 εκτός από τον Ολυμπιακό, 0-0 εντός με Αστέρα, ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Πέρσι επιβλήθηκε με 2-1 του Ατρομήτου. Χαρακτήρα τελικού η σημερινή αναμέτρηση. Ακολουθούν πολύ οριακά ματς με Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Εξι σερί under, no goal και σύνολα τερμάτων «ο-1». Λείπουν Ντουρμισάι, Νόβακ και Ουάσινγκτον, ενώ η συμμετοχή του σκόρερ Λάμπρου θα ξεκαθαρίσει τελευταία στιγμή. Με όλες αυτές τις τιμωρίες σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στη Σούπερ Λίγκα πέραν της ΑΕΚ έχει επωφεληθεί και ο Ατρόμητος. Αργά και σταθερά, όχι μόνο εξασφάλισε την τετράδα, αλλά βλέπει και δεύτερη θέση. Είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα στη Σούπερ Λίγκα με ρεκόρ 7-4-1. Παίζει υποδειγματικά στην κόντρα. Ερχεται από νικηφόρο εντός έδρας 1-0 επί της Ξάνθης. Εξι under στα επτά τελευταία. Μόλις μία ήττα στα 13 τελευταία ματς. Λείπει ο καλός αμυντικός Χατζηισαϊας λόγω τιμωρίας, επιστρέφει πίσω ο Γιαννούλης, αλλά και ο φορ Ντιγκινί. Ακόμα ένα ματς που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες και το σκορ δεν θα ξεφύγει. Πολύ προσεκτικές οι δύο ομάδες. Οποια σκοράρει θα ματώσει για να διασφαλίσει το υπέρ της σκορ. Θα επιλέξω το under 2 ώστε να πάρω το ποντάρισμά μου πίσω σε περίπτωση που σημειωθούν δύο τέρματα.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

Κομβική αναμέτρηση με φόντο την πεντάδα. Ο Παναθηναϊκών των χιλίων διοικητικών και οικ0ονομικών προβλημάτων, τον αμέτρητων αποχωρήσεων και των πολλών πιτσιρικάδων πήγε στο Γ. Καραϊσκάκης και πήρε με το σπαθί του το 1-1 από τον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση κρίθηκε με δύο πέναλτι. Αυτό των «πρασίνων» ήταν οριακά εκτός, αλλά νωρίτερα δεν τους είχε δοθεί καθαρό σε τράβηγμα μέσα στην περιοχή από στημένη φάση. Δίκαιο σε γενικές γραμμές. Τρία ματς αήττητη η ομάδα του Ουζουνίδη. Τεράστια κληρονομιά ο Ελληνας τεχνικός. Είναι αναμφίβολα ότι πιο πολύτιμο υπάρχει αυτή την στιγμή στον σύλλογο. Πέντε under στα έξι τελευταία. Ξεκάθαρη η λογική του πάμε για το μηδέν στην άμυνα και μπροστά ότι προκύψει. Εξάλλου έχει ξεμείνει από φορ περιοχής παρότι μετά από πολύ καιρό ο Μολίνς είναι στην αποστολή. Χτύπησε και χάνει όλη τη σεζόν ο Αλτμαν. Λείπουν Μυστακίδης και Λουτσιάνο, τιμωρημένοι οι Κάτσε, Οικονόμου και ο εξαιρετικός κίπερ Βλάχοδήμος. Ο Αστέρας παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο επικράτησε σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με 3-2. Προηγήθηκε 1-0 και 2-1, ισοφάρισε με πέναλτι στο 96’ ο ΠΑΟΚ και στο 98’ ο Ιγκλέσιας (που είχε υποπέσει στο πέναλτι) πήρε το αίμα του πίσω χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του. Ξύλο μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα σε παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων. Τερμάτισε ένα αρνητικό σερί έξι αγώνων δίχως ήττα. Ισοβαθμεί με Ξάνθη και Πανιώνιο στην πέμπτη θέση, που αποτελεί το αγωνιστικό του ταβάνι. Βρίσκεται έναν βαθμό ψηλότερα από τον σημερινό του αντίπαλο. Μέχρι τέλους έχει το ευκολότερο πρόγραμμα από όλους τους μνηστήρες της πεντάδας. Πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες στις επτά πιο πρόσφατες επισκέψεις του στη Λεωφόρο. Η παράδοση είναι αναμφίβολα σύμμαχος του Παναθηναϊκού, αλλά οι απουσίες είναι αμέτρητες στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Ο Ουζουνίδης για να συμπληρώσει αποστολή ανεβάζει διαρκώς παίκτες από το «φυτώριο» της ομάδας. Θεωρώ δεδομένο ότι εφόσον υπάρχει το τεράστιο κίνητρο τις πέμπτης θέσης οι δύο ομάδες θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Προσωπικά δεν βλέπω πως μπορεί να σπάσει το συγκεκριμένο under.

Σε ενδιαφέρει