Στρασβούργο – Μονακό: ‘Φουλάρουν’ οι Μονεγάσκοι

Τα δίνει όλα η Μονακό για τη δεύτερη θέση.
monaco

Η αναμέτρηση Στρασβούργο – Μονακό ανοίγει απόψε την αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Ligue 1 στη Γαλλία. Οι γηπεδούχοι δεν πατούν καλά τον τελευταίο καιρό, ενώ οι Μονεγάσκοι θέλουν να φουλάρουν από εδώ και πέρα για την δεύτερη θέση.

Τα προγνωστικά μου

Στρασβούργο – Μονακό : X2 & GG (2,08)

Ανάλυση

Από την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Καέν προέρχεται το Στρασβούργο, το οποίο φαίνεται ότι δεν πατάει καθόλου καλά την τελευταία περίοδο. Παραμένει τρεις αγωνιστικές μακριά από τις νίκες, ενώ επίσης αποκλείστηκε και στο κύπελλο από τη Σαμπλί με 1-0. Βέβαια, η ομάδα του Λορέ εντός έδρας με τις άλλες δύο ομάδες της τριάδας έφερε μία νίκη και μία ισοπαλία (2-1 επί της Παρί και 3-3 με τη Μαρσέιγ), με τον κόουτς να ζητάει από τους παίκτες του να αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο. Σημαντική είναι η επιστροφή του μέσου Κορνιέ που αναμένεται να αγωνιστεί πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Τεριέ και Μπαοκέν. Εκτός θα μείνουν ο μπακ Φουλκιέ, ο μεσοαμυντικός Γκονσαλβές και ο στόπερ Μανγκάν, ενώ αμφίβολος είναι ο μπακ Σεκά.

Η Μονακό, από τη μεριά της, πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Μπορντό την περασμένη αγωνιστική, ένα αποτέλεσμα που ήρθε με ανατροπή. Έτσι, οι Μονεγάσκοι δείχνουν ότι ανεβάζουν στροφές στο κατάλληλο σημείο της σεζόν, ώστε να εδραιωθούν στη δεύτερη θέση που δίνει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο +4 από την τρίτη Μαρσέιγ. Ο κόουτς Ζαρντίμ θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Φαλκάο, ο οποίος λογικά θα ξεκινήσει από τον πάγκο σήμερα, με το Γιόβετιτς να αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Πίσω του θα κινείται η τριάδα των Λόπες, Μπαλντέ και Λεμάρ.

Πιθανές ενδεκάδες

Στρασβούργο (4-4-2)

Ουκιτζά
Λαλά
Κονέ
Μαρτινέζ
Σεκά
Αολού
Μαρτέν
Λιενάρ
Κορνιέ
Τεριέ
Μπαοκέν

Μονακό (4-2-3-1)

Σούμπασιτς
Σιντιμπέ
Γκλικ
Ζέμερσον
Ράτζι
Φαμπίνιο
Μουτίνιο
Ρ. Λόπες
Μπαλντέ
Λεμάρ
Γιόβετιτς

Eκτίμηση

Το Στρασβούργο δείχνει να μη μπορεί τον τελευταίο καιρό, ενώ η Μονακό θέλει να αυξήσει στο +7 τη διαφορά από την τρίτη Μαρσέιγ. Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο ομάδες έχουν εύκολο το γκολ. Χ2 & GG

Σε ενδιαφέρει