Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Αιώνιος» προβληματισμός σε άδειο γήπεδο

Μέσα σε μία ψυχρή ατμόσφαιρα οι προβληματικοί στη φετινή σεζόν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καλούνται να αποδείξουν πως μπορούν να προσφέρουν ένα ντέρμπι αντάξιο των ονομάτων τους.
mirallas lud

Στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» θα διεξαχθεί απόψε το μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Τα προγνωστικά μου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Under 2,5 (1.83)

Ανάλυση

Εν αναμονή της απόφασης σχετικά με το ματς που δεν ξεκίνησε ποτέ στην Τούμπα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό  δεν κρύβει τις φετινές του αδυναμίες. Βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, αφού παράλληλα έχει ασκήσει έφεση σχετικά με το -3 που του επιβλήθηκε για τα επεισόδια του αγώνα με την ΑΕΚ. Με λίγα λόγια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν πηγαίνει για τίτλο ή όχι. Ο Γκαρθία ξεπέρασε το θέμα με το αντικείμενο που τον βρήκε στο χείλος και θα κάτσει κανονικά στον πάγκο. Απαντες ψάχνουν το απόλυτο μέχρι τέλους. Ανασταλτικός παράγοντας οι άδειες εξέδρες λόγω τιμωρίας. Εχει σκοράρει στα 12 από τα 15 τελευταία παιχνίδια του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι δυο τους έχουν φέρει έξι no goal στις οχτώ πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους ανεξαρτήτως έδρας. Πλήρης η αποστολή και δεδομένο το 4-2-3-1. Αιχμή του δόρατος στην επίθεση ο Ανσαριφάρντ και από πίσω του θα κινούνται Μάριν, Οφόε και Μιραλάς.

 

Με την γνωστή συνταγή παρατάχθηκε κόντρα στη Λαμία ο Παναθηναϊκός και επιβλήθηκε με 2-0. Είχε προηγηθεί το πρώτο διπλό στη σεζόν επί της Λάρισας με 1-0. Γνωστή η συνταγή Ουζουνίδη. Προσοχή στην άμυνα, κρατάμε το μηδέν πίσω και ψάχνουν ένα γκολ για τη νίκη. Δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική απόψε. Εφτασε τα 18 under σε 23 αγωνιστικές. Εξι no goal στα επτά τελευταία. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 1-0. Ο Ουζουνίδης ζήτησε από τους παίκτες του να αφήσουν πίσω τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα ώστε να συγκεντρωθούν απόλυτα στο σημερινό ντέρμπι. Στόχος η πέμπτη θέση, που με τις υπάρχουσες συνθήκες θα αποτελέσει μεγάλη υπέρβαση. Βρέθηκαν αρκετοί οπαδοί της ομάδας στην τελευταία προπόνηση και στήριξαν τους παίκτες. Δούλεψαν πολύ μεσοβδόμαδα οι φιλοξενούμενοι στα τρεξίματα και τη φυσική κατάσταση. Οσο λείπει ο Μολίνς δεν υπάρχει καθαρόαιμος επιθετικός. Με 4-2-3-1 απόψε και τον Δώνη στην κορυφή κατ’ ανάγκην. Πίσω του θα κινούνται Μουνιέ, Λουντ και Κουλιμπαλί. Ουσιαστικά οι δύο ακραίοι είναι μπακ και θα έχουν το μυαλό τους στο ανασταλτικό κομμάτι.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (4-2-3-1)

Προτό

Ομάρ

Μποτία

Σισέ

Κούτρης

Ρομαό

Ταχτσίδης

Μάριν

Οφόε

Μιραλάς

Ανσαριφάρντ

Παναθηναϊκός (4-2-3-1)

Βλαχοδήμος

Γιόχανσον

Αυλωνίτης

Οικονόμου

Ινσούα

Κάτσε

Τζανδάρης

Μουνιέ

Λουντ

Κουλιμπαλί

Δώνης

Εκτίμηση

Οι δύο ομάδες καλούνται να αφήσουν πίσω τους τεράστιους προβληματισμούς και να παλέψουν για τη νίκη σε ένα… ξεφτισμένο ντέρμπι «αιωνίων». Οι γηπεδούχοι δύσκολα θα πάνε για τίτλο, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να προσαρμοστεί στα πάμπολλα εσωτερικά του προβλήματα και η ατμόσφαιρα θα είναι εντελώς ψυχρή, αφού το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Υπό αυτές τις συνθήκες το under κατά την άποψή μου δύσκολα δεν θα επιβεβαιωθεί. Κάπου στο 1-0!

Σε ενδιαφέρει