Πόρτο – Σπόρτινγκ: To πιο κρίσιμο μέχρι το… επόμενο

Πολλά θα κριθούν για τη μάχη του τίτλου (κυρίως για τους φιλοξενούμενους) από το αποτέλεσμα του αποψινού ντέρμπι.
Πόρτο – Σπόρτινγκ: To πιο κρίσιμο μέχρι το… επόμενο

Mε το κρίσιμο ντέρμπι Πόρτο – Σπόρτινγκ ανοίγει απόψε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λιγκα στην Πορτογαλία. Αν τα «λιοντάρια» χάσουν, τότε αποχαιρετούν τα όνειρα για τίτλο.

Τα προγνωστικά μου

Πόρτο – Σπόρτινγκ : X2 (2,25)

Aνάλυση

Με το πολύ άνετο 5-1 πέρασε από την έδρα της Πορτιμονένσε η Πόρτο την περασμένη αγωνιστική και έτσι διατηρήθηκε στην κορυφή και το +5 από την αποψινή αντίπαλό της, αλλά και τη Μπενφίκα που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο μπήκε… φουριόζα από την αρχή και ήδη στο 16′ είχε πετύχει δύο γκολ και ουσιαστικά «καθάρισε» με το τρίποντο. Πλήγμα για τους «δράκους» αποτελεί ο τραυματισμός του φορμαρισμένου φορ Σοάρες, ενώ εκτός θα μείνουν ο μπακ Τέγες και ο αμυντικός χαφ Ντανίλο. Αντιθέτως, επιστρέφει ο εξτρέμ Κορόνα, ενώ υπάρχει περίπτωση να προλάβουν το ματς ο μπακ Ρικάρντο Περέιρα και ο φορ Αμπουμπακάρ, με τον τελευταίο αν τα καταφέρει να ξεκινάει στην κορυφής της επίθεσης, έχοντας στα άκρα τους Μαρέγκα και Μπραΐμι και πίσω του τον Οτάβιο.

 

Aπό την άλλη μεριά, η Σπόρτινγκ προέρχεται από τη νίκη με 1-0 επί της Μορεϊρένσε, με το γκολ της νίκης να έρχεται στo 90+2′. Για ακόμα μία φορά, η ομάδα του Ζεσούς (προηγήθηκε η νίκη στην Τοντέλα στο… 90+9′!) παίρνει αποτέλεσμα με την «ψυχή στο στόμα», πληρώνοντας κυρίως τον αργό τρόπο παιχνιδιού της, ο οποίος έχει καταντήσει αρκετά προβλέψιμος πλέον. Το σημερινό ματς είναι ίσως το πιο κρίσιμο μέχρι τώρα μέσα στη σεζόν για τα «λιοντάρια», αφού σε περίπτωση που δεν πάρουν κάτι μένουν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Δε θα αγωνιστεί τελικά ο Μπας Ντοστ που τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ εκτός θα μείνει και ο μπακ Πιτσίνι. Τιμωρημένοι είναι ο εξτρέμ Ζέλσον και ο χαφ Πέτροβιτς, ενώ επιστρέφει κανονικά ο στόπερ Ματιέ. Ριμπέιρο, Φερνάντες και Ακούνια θα αποτελέσουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντουμπιά.

Πιθανές ενδεκάδες

Πόρτο (4-2-3-1)

Κασίγιας
Μάξι Περέιρα
Μαρκάνο
Φελίπε
Νταλότ
Ερέρα
Σέρζιο Ολιβέιρα
Μαρέγκα
Οτάβιο
Μπραΐμι
Αμπουμπακάρ (;)

Σπόρτινγκ (4-2-3-1)

Ρουί Πατρίσιο
Ριστόφσκι
Κοάτες
Ματιέ
Φάμπιο Κοεντράο
Καρβάλιο
Μπατάλια
Ρούμπεν Ριμπέιρο
Μπρούνο Φερνάντες
Ακούνια
Ντουμπιά

Εκτίμηση

Μπορεί η Πόρτο να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, όμως η Σπόρτινγκ απόψε παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μπορέσει να κρατηθεί ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Μπορεί τουλάχιστον να μην ηττηθεί. Χ2

Σε ενδιαφέρει