A’ Γαλλίας: Μέρα που ευνοείται το γκολ

Τα ζευγάρια Νις - Λιλ και Μονακό - Μπορντό υπόσχονται αρκετά γκολ για σήμερα.
A’ Γαλλίας: Μέρα που ευνοείται το γκολ

Δύο αναμετρήσεις ανοίγουν σήμερα την αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Ligue 1 στη Γαλλία. H Nις υποδέχεται την Λιλ που “καίγεται” για βαθμούς και η Μονακό αντιμετωπίζει τη Μπορντό στο ματς που ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα.

Ανάλυση

Nις – Λιλ

Από την εκτός έδρας ισοπαλία με 0-0 κόντρα στη Μπορντό προέρχεται η Νις. Πάντως, ο Φαβρ μετά το ματς με τη Λοκομοτίβ αποφάσισε να κάνει πολλές αλλαγές στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο οποίο στάθηκε πολύ τυχερή με τους γηπεδούχους να έχουν… τέσσερα δοκάρια! Παρέμεινε, έτσι, για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, με το σερί να γράφει 0-2-3. Επιστρέφουν ο μέσος Σέρι, ο εξτρέμ Σεν Μαξιμέν και ο φορ Μπαλοτέλι, ενώ εξέτισε την τιμωεία του και ο στόπερ (αρχηγός) Ντάντε. Εκτός παραμένουν ο επιθετικός χαφ Μελού και οι μπακ Λε Μαρσάν και Ζαλέ. Από τη μεριά της, η Λιλ ενώ έδειχνε να ανεβαίνει τον τελευταίο καιρό, ειδικά με το 2-2 κόντρα στη Λυών, ήρθε η ήττα με 2-1 από την Ανζέ να τη γυρίσει ξανά πίσω. Στο 89′ ήρθε το γκολ… μαχαιριά που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους και άφησε την ομάδα του Γκαλτιέ μέσα στην επικίνδυνη ζώνη και στο -1 από τη σωτηρία της. “Αγκάθι” αποτελεί η αμυντική της λειτουργία, αφού στα τελευταία τέσσερα ματς δέχεται από δύο γκολ και πάνω. Στα αγωνιστικά, διαθέσιμος είναι ξανά ο μέσος Μπενζιά, ενώ εκτός μένουν ο εξτρέμ Ελ Γκαζί και ο μπακ Μαλκυΐ. Πολύ πιο άνετη βαθμολογικά η Νις, ενώ θα έχει και επιστροφές που θα τη βοηθήσουν. Πάμε με το συνδυαστικό 1 & Οver 1,5.

 

Μονακό – Μπορντό

Δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από την Τουλούζ την περασμένη αγωνιστική η Μονακό, η οποία αν και προηγήθηκε με 3-1, τελικά ισοφαρίστηκε σε 3-3, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ζαρντίμ τα… έχωσε στη διαιτησία, όμως και οι παίκτες του παρουσίασαν τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες. Για σήμερα τιμωρημένος είναι ο στόπερ Γκλικ, ενώ κανονικά θα αγωνιστεί ο )Μπαλντέ. Εκτός θα μείνει για άλλο ένα ματς ο Φαλκάο. Η Μπορντό, από την άλλη, προέρχεται από το 0-0 κόντρα στη Νις, όμως μπορεί να τα βάζει με την τύχη της, καθώς είχε τέσσερα δοκάρια. Η ομάδα του Πογέτ κυνηγάει την πέμπτη θέση και σήμερα πάει στο Πριγκιπάτο χωρίς τον σταρ Μάλκομ, τους μέσους Μεϊτέ και Σανκαρέ και τον μακροχρόνια απόντα φορ Μεντί. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται για τη Μονακό, όμως λογικά όλα δείχνουν ότι θα έχει γκολ. GG & Οver 2,5

Σε ενδιαφέρει