Σουόνσι – Σέφιλντ Γουέν.: Ροτέισον η μία, απουσίες η άλλη

Αγώνας ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, με τις δύο ομάδες να μένουν στο σβηστό 0-0 στην έδρα της Σέφιλντ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση.
Σουόνσι – Σέφιλντ Γουέν.: Ροτέισον η μία, απουσίες η άλλη

Πρώτης τάξεως ευκαιρία παρουσιάζεται σε Σουόνσι και Σέφιλντ να βρεθούν στα προημιτελικά του Κυπέλλου, έστω κι αν αμφότερες κοιτάνε περισσότερο τα πρωταθλήματά τους.

Ανάλυση

Η Σουόνσι μετά από 10 αγώνες ηττήθηκε εύκολα από την Μπράιτον με 4-1 και τερμάτισε ένα αήττητο σερί που  την ανέβασε στα όρια των θέσεων της παραμονής. Μπορεί να βρέθηκε και πάλι στην τελευταία τριάδα, αλλά πλέον έχει αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες της. Σαφέστατα το πρωτάθλημα της Πρέμιερ είναι αυτό που την καίει, με τον Καρβαχάλ να κάνει κι απόψε αλλαγές. Το ίδιο συνέβη και στον πρώτο αγώνα, όμως, παίρνοντας το 0-0 και οδηγώντας την αναμέτρηση στη σημερινή ρεβάνς. Στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε Γουλβς και Νοτς Κάουντι. Λείπουν Φερ, Μπονί και Σάντσες.

 

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ αγωνίζεται μια κατηγορία χαμηλότερα από την αντίπαλό της και δεν έχει καθαρίσει με την παραμονή. Πάντως έχει έναν αέρα επτά βαθμών και δύσκολα θα απειληθεί. Στον τελευταίο της αγώνα ηττήθηκε με 4-2 εντός έδρας από την Αστον Βίλα. Αγνοεί το τρίποντο εδώ και επτά εξόδους. Ποντάρει πολλά στο Κύπελλο και αναμένεται να παίξει με βασικούς. Δεν παίζουν για διάφορους λόγους οι Θορινέλι, Ρόουντς, Χούπερ, Φλέτσερ, Μπάναν, Φορεστιέρι και ο κίπερ Γουέστγουντ.  Στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε την Καρλάιλ με 2-0 και τη Ρέντινγκ με 3-1.

Εκτίμηση

Δεδομένο το ροτέισον για τον Καρβαχάλ από πλευράς Σουόνσι, αλλά η πρόκληση της πρόκρισης και το ότι αγωνίζεται εντός έδρας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Η Σέφιλντ δείχνει να προσεγγίζει πιο σοβαρά την αναμέτρηση, αλλά αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απουσιών. Δεν βγαίνει άκρη.

Σε ενδιαφέρει