Μπεσίκτας – Φενέρ: Στο κυνήγι της κορυφής

Τέσσερις ομάδες μάχονται για τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή στην Τουρκία 12 αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.
derbb

Ντέρμπι ολκής στη Vodafone Αρένα της Κωνσταντινούπολης απόψε ανάμεσα στην τέταρτη της βαθμολογίας Μπεσίκτας και την τρίτη Φενέρ. Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες.

Τα προγνωστικά μου

Μπεσίκτας – Φενέρμπαχτσε: Goal/Goal (1.75)

Ανάλυση

Η Μπεσίκτας βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή και απόψε παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά. Δεν έχει το παραμικρό περιθώριο γκέλας από δω και πέρα. Τρέχει ένα απίστευτο σερί 37 εντός έδρας αγώνων δίχως ήττα στο πρωτάθλημα με 30 νίκες. Παρόλα αυτά δεν είναι πρώτη. Πληρώνει τις εκτός έδρας αδυναμίες της. Ερχεται από γκέλα στην έδρα της Κόνιασπορ μένοντας στο 1-1. Εξι goal/goal στα επτά τελευταία ματς. Ταπεινώθηκε από την Μπάγερν στο Μόναχο με 5-0. Ουσιαστικά αποχαιρετάει το Τσάμπιονς Λιγκ. Τυπική διαδικασία η ρεβάνς. Απουσιάζουν απόψε Πέπε και Ταλίσκα. Με 4-2-3-1 και τον Νεγρέδο στην κορυφή της επίθεσης. Από πίσω θα κινούνται Μπάμπελ. Κουαρέσμα και Οζιακούπ.

 

Η αντεπίθεση της Φενέρ συνεχίζεται. Μετά το 2-0 επί της Μπασάκ καθάρισε με 3-0 την Αλάνια και γλυκοκοιτάζει τον τίτλο. Κυνηγάει μετά μανίας της Γαλατά. Πρέπει να δείξει χαρακτήρα σήμερα αν θέλει να παραμείνει γερά στο κόλπο. Πέντε σύνολα τερμάτων «2-3» στα έξι τελευταία. Πιο ξεκούραστη από την αντίπαλό της. Συμπλήρωσε 15 ματς αήττητη στο πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε με 2-1 της αντιπάλου της. Λείπουν Αλί και Γιάνσεν. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Φερναντάο στην κορυφή και από πίσω τους Ντιράρ, Τζουλιάνο και Αατίφ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπεσίκτας (4-2-3-1)

Φάμπρι

Γκιονούλ

Μεδέλ

Τόσιτς

Αντριάνο

Χάτσινσον

Τολγκάι

Μπάμπελ

Κουαρέσμα

Οζιακούπ

Νεγρέδο

Φενέρμπαχτσε (4-2-3-1)

Ντεμιρέλ

Ισλα

Νόιστεντερ

Σκρτελ

Κοϊμπάσι

Σόουζα

Τοπάλ

Ντιράρ

Τζουλιάνο

Αατίφ

Φερναντάο

Εκτιμηση

Από την μία το απόρθητο κάστρο της Μπεσίκτας. Από την άλλη η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Φενέρ. Συνυπολογίζω και τον χαρακτήρα τελικού που έχει η αναμέτρηση, αφού όποια χάσει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου. Προς goal/goal, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο, αλλά και στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα μεταξύ τους στο συγκεκριμένο γήπεδο (3-2,1-1,3-2,1-1).

Σε ενδιαφέρει