Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Βλέπουν Πρέμιερ Φούλαμ και Ντέρμπι

Ασταμάτητη το τελευταίο διάστημα η Φούλαμ, που ξεκάθαρα έχει βάλει πλώρη για άνοδο. Κομβικό το σημερινό ματς με την Μπρίστολ Σίτι.
BPI JG Fulham BristolCity

Σπουδαία βαθμολογικά ματς απόψε με φόντο την άνοδο σε Αστον Γκέιτ και Πράιντ Παρκ. Το μομέντουμ δείχνει Φούλαμ και Ντέρμπι.

Μπρίστολ Σίτι – Φούλαμ

Σπουδαίο βαθμολογικό ντέρμπι με φόντο την άνοδο ανάμεσα σε δύο έμπειρες ομάδες που κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η Μπρίστολ Σίτι έρχεται από δύο πολύ εντυπωσιακές ισοπαλίες με 3-3 εντός κόντρα στη Σάντερλαντ και 2-2 στην έδρα της Λιντς. Μάιστα στο πιο πρόσφατο προηγήθηκε 2-0 στο 16’, αλλά ταμπουρώθηκε στη συνέχεια και τελικά το πλήρωσε δεχόμενη δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο. Βρίσκεται στην έτη δύο, δύο βαθμούς πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο και η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Σημαντικές οι απουσίες των Ντόουντα, Τέιλορ και Πακ. Η Φούλαμ από την άλλη διανύει την καλύτερή της φάση στη σεζόν. Πετάει φωτιές το τελευταία διάστημα και δικαίως αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία. Αήττητη επί δέκα αγωνιστικές με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στο ρελαντί καθάρισε την Αστον Βίλα με 2-0. Πέντε εκτός έδρας αγώνες δίχως ήττα με τέσσερα goal/goal. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 2-0 από την Μπρίστολ Σίτι εντός και ψάχνει μια άτυπη ρεβάνς. Εντυπωσιακή η πρόσφατη παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εδώ και έξι μεταξύ τους συγκρούσεις κερδίζει ο εκάστοτε φιλοξενούμενος. Συνυπολογίζοντας το μομέντουμ και την εντυπωσιακή άνοδο της Φούλαμ θα επιλέξω το διπλό στο DNB.

 

Ντέρμπι – Λιντς

Ηττα-πισωγύρισμα για τη Ντέρμπι με 2-0 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, αλλά δεν το βάζει κάτω. Παραμένει σταθερά στην πρώτη πεντάδα και ζωντανή στη μάχη της απευθείας ανόδου. Απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την πολυπόθητη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στα σαλόνια. Επτά ματς αήττητη εντός έδρας με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα έχει την ευκαιρία απόψε με νίκη να ξεπεράσει τουλάχιστον την Αστον Βίλα και να βρεθεί στην τριάδα. Στον πρώτο γύρο έφυγε νικήτρια από την έδρα της Λιντς με 2-1.Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν ξεκάθαρα τελευταία ότι έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα μιας αποτυχημένης σεζόν. Ούτε άνοδο μπορούν να δουν, ούτε φυσικά να κινδυνεύσουν. Κρατάνε την αντίδραση του τελευταίου τους αγώνα, όπου βρέθηκαν πίσω εντός έδρας με 2-0 από την Μπρίστολ Σίτι, αλλά μπόρεσαν με ένα εξαιρετικό τελευταίο 20λεπτο να ισοφαρίσουν σε 2-2. Εννιά ματς δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία στις πέντε πιο πρόσφατες εξόδους τους. Δύσκολα θα αντέξουν στην πίεση της Ντέρμπι, που εντός έδρας βγάζει μια έντονη επιθετικότητα και έχει στην πλευρά της το τεράστιο κίνητρο της ανόδου. Ως εκ τούτου ο άσος αποτελεί μονόδρομο.

Σε ενδιαφέρει