Τορίνο – Γιουβέντους: Θα ζοριστεί η «κυρία»

Σε πολύ καλή κατάσταση η Τορίνο με τον Ματσάρι αναμένεται να δυσκολέψει πολύ τη Γιουβέντους.
torino juventus

To μεγάλο τοπικό ντέρμπι Τορίνο – Γιουβέντους ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Serie A στην Ιταλία. Αναγεννημένοι δείχνουν οι γηπεδούχοι με τον Ματσάρι στον πάγκο, όμως το έργο τους απέναντι στους πρωταθλητές είναι αρκετά δύσκολο.

Tα προγνωστικά μου

Τορίνο – Γιουβέντους : X2 & GG (2,45)

Aνάλυση

Με 2-0 εντός έδρας επικράτησε της Ουντινέζε την προηγούμενη αγωνιστική η Τορίνο, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στα πέντε παιχνίδια (3-2-0) από τη στιγμή που ο Ματσάρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Έτσι, η «γκρανάτα» παραμένει στο… κόλπο για έξοδο στην Ευρώπη, αφού βρίσκεται στο -5 από την εξάδα και στο -2 από την έβδομη θέση, η οποία ενδέχεται και αυτή να δώσει εισιτήριο. Υπεροπτικός -ως συνήθως- παρουσιάστηκε πριν το ντέρμπι ο κόουτς Ματσάρι, ο οποίος δήλωσε πως η έκβαση του ντέρμπι εξαρτάται μόνο από τους παίκτες του! Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένει ο στόπερ Λιάνκο, ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό πρόβλημα των γηπεδούχων, αφού επιστρέφει από τιμωρία ο χαφ Ακούα, αλλά και ο ίδιος ο Ματσάρι που ήταν επίσης τιμωρημένος. Ο Μπελότι θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ιάγο Φάλκε και Ανσάλντι στα άκρα.

 

Από τη μεριά της, η Γιουβέντους έμεινε στο 2-2 με την Τότεναμ εντός έδρας για το πρώτο ματς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και η πρόκριση πλέον δείχνει να απομακρύνεται. Μέχρι το 9′, η «μεγάλη κυρία» προηγήθηκε 2-0 με τον Ιγουαΐν, όμως μετά υποχώρησε σε παθητικό ρόλο και από τη στιγμή που έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, ήρθε το 2-1 στο 35′ και στο 71′ ολοκληρώθηκε η δουλειά για τους ανώτερους Άγγλους. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Αλέγκρι πήρε τη νίκη με 2-0 μέσα στην έδρα της Φιορεντίνα και παρέμεινε στο -1 από την πρωτοπόρο Νάπολι. Ο Ιταλός τεχνικός ξέρει πως η αποστολή της ομάδας του σήμερα είναι δύσκολη και κρατάει χαμηλά τους τόνους, ενώ έχει και αρκετές απουσίες να αντιμετωπίσει. Πιο πρόσφατο πλήγμα αποτελεί ο φορ Μάνζτουκιτς, ο οποίος δεν παίζει λόω ίωσης, ενώ εκτός παραμένουν ο εξτρέμ Κουαδράδο και ο χαφ Ματουιντί. Αντιθέτως, επιστρέφουν ο φαντεζί Ντιμπάλα, ο μπακ Λιχτστάινερ και ο στόπερ Μπαρτσάλι. Για μια θέση στα άκρα θα παλέψουν οι Ντάγκας Κόστα, Μπερνανρντέσκι και Άλεξ Σάντρο, αφού στην κορυφή της επίθεσης έχει πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι του ο Ιγκουαΐν. Αντί του Μπουφόν, κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Σέσνι.

Πιθανές ενδεκάδες

Τορίνο (4-5-1)

Σίριγκου
Ντε Σιλβέστρι
Ν’ Κουλού
Μπουρντίσο
Μολινάρο
Ιάγο Φαλκέ
Όμπι
Ρινκόν
Μπασέλι
Ανσάλντι
Μπελότι

Γιουβέντους (4-3-3)

Σέσνι
Ντε Σίλιο
Μπενατία
Κιελίνι
Ασαμόα
Κεντίρα
Πιάνιτς
Μαρκίζιο
Ντάγκλας Κόστα
Ιγουαΐν
Μπερναρντέσκι (Άλεξ Σάντρο)

Εκτίμηση

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η Τορίνο, την ώρα που η Γιουβέντους έρχεται κουρασμένη από το μεσοβδόμαδο. Πάντως, η διαφορά ποιότητας υπάρχει και θα δουλέψει ισοσταθμιστικά. Πάμε με το συνδυαστικό X2 & GG.

Σε ενδιαφέρει