Mε την αναμέτρηση Μονακό – Ντιζόν ξεκινάει απόψε η 26η αγωνιστική της Ligue 1 στην Γαλλία. Την κατάλληλη στιγμή φαίνεται να φορμαρίζονται οι Μονεγάσκοι, οι οποίοι θα επιδιώξουν σήμερα τη νίκη για να εδραιωθούν στη δεύτερη θέση.
Τα προγνωστικά μου
Μονακό – Ντιζόν: 1 & GG (2,46)
Aνάλυση
Από το εμφατικό 4-0 εκτός έδρας επί της Ανζέ προέρχεται η Μονακό, η οποία εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Μαρσέιγ στη Σεντ Ετιέν (2-2) και πέρασε έτσι μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Αυτός είναι και ο στόχος των Μονεγάσκων για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς ο τίτλος όπως όλα δείχνουν οδεύει προς Παρίσι. Το σημερινό ματς απέναντι στη χειρότερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος είναι ευκαιρία για το σύνολο του Ζαρντίμ να πάρει μία ακόμη νίκη και αν είναι δυνατόν αυτή να συνοδευτεί με μια καλή εμφάνιση που θα διατηρήσει την καλή εικόνα της τον τελευταίο καιρό. Διαθέσιμοι είναι τελικά ο γκολκίπερ Σούμπασιτς και ο φορ Κειτά, όμως χάνουν το ματς ο σταρ Φαλκάο και ο χαφ Ανταμά Τραορέ. Στην κορυφή της επίθεσης των γηπεδούχων θα ξεκινήσει ο Γιόβετιτς.
Από τη μεριά της, η Ντιζόν με το 3-2 εντός έδρας επί της Νις την περασμένη αγωνιστική γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο μπροστά στο κοινό της το 100ο παιχνίδι της στη Ligue 1. Kαι τα πέντε γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχαμε τρεις συνολικά ανατροπές και τους γηπεδούχους να πιστοποιούν ότι μεταμορφώνονται στο σπίτι τους. Όσον αφορά, όμως, τα εκτός έδρας εκεί είναι… άστα να πάνε, αφού όπως προείπαμε είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος όταν έχουν να “ξεμυτίσουν”. Για σήμερα, το σύνολο του Νταλ’ Ολιό έχει σίγουρα δύσκολο έργο και σα να μην έφτανε αυτό, ο Γάλλος τεχνικός πρέπει να στερηθεί τις υπηρεσίες των μέσων Μαριέ, Ζέκα, και Σαμαρτανό και του αμυντικού Μούτου. Ο Σλιτί θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, με τους Σαΐντ και Ταβάρες στα άκρα.
Πιθανές ενδεκάδες
|
Μονακό (4-2-3-1) Σούμπασιτς |
Ντιζόν (4-3-3) Ρεϊνέ |
Εκτίμηση
Όπως είπαμε και πιο πάνω, η Μονακό έχει την ευκαιρία απόψε να πάρει ακόμα μία νίκη και να αυξήσει για την ώρα τη διαφορά της από την τρίτη Μαρσέιγ. Η Ντιζόν δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα εκτός έδρας, όμως επιθετικά το έχει και μπορεί τουλάχιστον να πετύχει ένα γκολ. 1 & GG
