Πόρτο – Λίβερπουλ: Χωρίς σκοπιμότητες στο Ντραγκάο

Ομάδες που δεν έχουν μάθει να παίζουν άμυνα συγκρούονται απόψε στο Ντραγκάο. Πανίσχυρη εντός έδρας η Πόρτο, αγριεμένη η Λίβερπουλ.
Πόρτο – Λίβερπουλ: Χωρίς σκοπιμότητες στο Ντραγκάο

Πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Πόρτο και τη Λίβερπουλ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στο Άνφιλντ.

Τα προγνωστικά μου

Πόρτο – Λίβερπουλ: Goal/Goal (1.70)

Ανάλυση

Παίζοντας καταπληκτική μπάλα η Πόρτο προκρίθηκε με το σπαθί της από τη φάση των ομίλων και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Την Κυριακή έκανε πλάκα στην έδρα της Τσάβες με 4-0. Συμπλήρωσε 21 αγώνες δίχως ήττα στο πρωτάθλημα και η ψυχολογία βρίσκεται στο ζενίθ. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της ήταν no goal. Στη φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης έφερε πέντε over στα έξι παιχνίδια που έδωσε. Απόψε καλείται να βρει λύσεις στις σοβαρές απουσίες των Ντανίλο και Φελίπε. Παράλληλα ο Αμπουμπακάρ πονάει ακόμα και δεν θα ρισκάρει. Δεν αλλάζει το 4-4-2 με τους Σοάρες και Μαριγκά να αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο.

Η Λίβερπουλ καθάρισε τη Σαουθάμπτον εκτός έδρας με 2-0 έχοντας για πολλοστή φορά σε μεγάλη μέρα τον φοβερό και τρομερό Σαλάχ. Μόνο μία ήττα έχει υποστεί στα 18 τελευταία ματς πρωταθλήματος. Στη φάση των ομίλων παρέμεινε αήττητη με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Τα πέντε από τα έξι αυτά ματς ήταν over. Μάλιστα έχει τα δύο μεγαλύτερα σκορ της φετινή διοργάνωσης φιλοδωρώντας με ισάριθμες επτάρες τη Μάριμπορ και την Σπαρτάκ Μόσχας. Δεν υπολογίζεται λόγο τιμωρίας ο Τσαν. Λογικά θα καλύψει το κενό ο Χέντερσον. Ο Κλοπ θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 έχοντας κλασικά στην επίθεση του Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο.

Πιθανές ενδεκάδες

Πόρτο   (4-4-2)

Σα

Περέιρα

Ρέγιες

Μαρκάνο

Τέγιες

Περέιρα

Ολιβέιρα

Ερέρα

Μπραχίμι

Σοάρες

Μαρεγκά

Λίβερπουλ (4-3-3)

Κάριους

Αρνολντ

Ματίπ

Ντάικ

Μορένο

Χέντερσον

Βαϊνάλντουμ

Τσάμπερλεϊν

Σαλάχ

Μανέ

Φιρμίνο

Εκτίμηση

Η αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων και η τρομερή ποιότητα που διαθέτουν μεσοεπιθετικά οδηγεί ξεκάθαρα στο goal/goal. Η Πόρτο παίζει φουλ επιθετικά και με τεράστιο ενθουσιασμό στο Ντραγκάο. Η Λίβερπουλ θα ψάξει το εκτός έδρας γκολ που θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Παράλληλα έχω την αίσθηση πως οι Πορτογάλοι δεν θα ηττηθούν.

Σε ενδιαφέρει