Basket League: Στον αστερισμό του Τζέιμς

Ο Τζέιμς επέστρεψε στον Παναθηναϊκό αποφασισμένος να σηκώσει την Ευρωλίγκα και δείχνει αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα.
Basket League: Στον αστερισμό του Τζέιμς

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 16η αγωνιστική της Basket League. Εύκολο έργο ο Παναθηναϊκός, φαβορί Κολοσσός και Προμηθέας, πάμπολλα προβλήματα στον Άρη που υποδέχεται το Λαύριο.

Ανάλυση

Παναθηναϊκός – ΓΣΛ Φάρος

Επέστρεψε στις ευρωπαϊκές νίκες ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της Μπασκόνια με 80-76, πιο εύκολα απ’ ότι φανερώνει το τελικό σκορ. Νωρίτερα είχε περάσει αέρα από την Πυλαία επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 91-74 για το πρωτάθλημα. Ξεσηκωμός υπάρχει στις τάξεις των οπαδών μετά τη μεγάλη επιστροφή του Τζέιμς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Νέα Ορλεάνη και γύρισε για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, όμως ο ίδιο υποστήριξε. Μάλιστα πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα εχθές και έφυγε απευθείας για προπόνηση αποδεικνύοντας πόσο αποφασισμένος είναι. Ο Φάρος από την άλλη παραμένει σταθερά στις τελευταίες θέσεις παίζοντας τραγική άμυνα., Στον τελευταίο του αγώνα ηττήθηκε με 89-81 από τον Προμηθέα εντός έδρας παρότι έχτισε στο πρώτο ημίχρονο διψήφιες διαφορές. Στις εφτά φετινές του εξόδους έχει υποστεί έξι ήττες επιτρέποντας σταθερά 88 πόντους κατά μέσο όρο. Δεν τίθεται θέμα νικητή στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει όσο θέλει τους φιλοξενούμενους. Περιμένω τρελό ρυθμό στην αναμέτρηση και με τους μέσους όρους που έχει ο Φάρος στις εξόδους τους, αλλά και τους 92 πόντους πετυχαίνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ αποτελεί πρόκληση το over 159,5.

 

Αρης – Λαύριο

Η μέρα με τη νύχτα οι δύο ομάδες. Ο Αρης παίζει μονοδιάστατο μπάσκετ και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος. Μάλιστα βρίσκεται τρίτος από το τέλος και έχει μπει σε μπελάδες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ψυχολογία στους παίκτες. Η μία ήττα διαδέχεται την άλλη. Αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας εντός από την Οστάνδη με 70-66, σε ένα ματς που βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους διαφορά. Το Λαύριο από την άλλη σφύζει από υγεία και ενέργεια. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τετράδα και δείχνει να μην έχει ταβάνι. Οι Αμερικανοί του βγάζουν μάτια παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ. Εχουν τρομερές επιθετικές αρετές. Τελευταίο του θύμα τα Τρίκαλα, τα οποία καθάρισαν με 117-87 μέσα σε ενθουσιασμό και έξαλλα πανηγύρια από τον κόσμο της ομάδας. Απόψε θέλουν να πάρουν ρεβάνς για τη μοναδική φετινή εντός έδρας ήττα τους από τον Άρη με 71-70 χάρη σε ένα τρίποντο του Βασιλόπουλου στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Κακά τα ψέματα αυτή την περίοδο οι δύο ομάδες δεν μπορούν να συγκριθούν. Το θέμα είναι ότι δεν πάει το χέρι μου στη νίκη του Λαυρίου σε αποδόσεις της τάξεως του 1.60 εκτός έδρας. Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Κολοσσός – Κόροιβος

Ο Κολοσσός μετά τη φυγή του Γκρίφιν έπαθε ένα μεγάλο σοκ, το οποίο όσο περνάει ο καιρός δείχνει να ξεπερνάει. Επικράτησε του Πανιωνίου με 70-62. Ο Μπρέι πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα με 21 πόντους. Αποκτήθηκε προσφάτως ο Γιανγκ, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή απόψε και δείχνει έτοιμος για το ντεμπούτο του. Σύμμαχος η παράδοση κόντρα στον Κόροιβο με 5 νίκες σε 7 αγώνες. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν σπουδαία νίκη επί του Ρεθύμνου με 102-97 στη δεύτερη παράταση. Όλα τα λεφτά Πόσλεϊ και Κάρσον εκτελεστικά με 21 και 20 πόντους αντίστοιχα. Δίνει μεγάλες βοήθειες ο Χάινς στη ρακέτα. Στον πρώτο γύρο η ομάδα της Αμαλιάδας επικράτησε στο όριο με 79-76. Απόψε το αφεντικό είναι ο Κολοσσός, που αναμένεται να φτάσει στη νίκη, αλλά το ματς δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Προσωπικά θα επιλέξω το under 149,5 περιμένοντας ένα ματς που θα πάει σε αργό τέμπο και ο νικητής δεν θα βγει πάνω από τους 75 πόντους.

Προμηθέας – Πανιώνιος

Ξεπέρασε την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Προμηθέας με δύο πειστικές νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ με 81-68 και Φάρο με 89-81. Τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια του είχαν τουλάχιστον 160 πόντους. Σταθερά σε διψήφιο Φαγέ και Μιλόσεβιτς, Πρώτος σκόρερ στο τελευταίο ο Σαλούστρος με 18 πόντους. Ο Γκίκας έκανε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 10 ασίστ. Ο Πανιώνιος ηττήθηκε από τον Κολοσσό με 70-62 τερματίζοντας ένα νικηφόρο σερί δύο αγώνων. Πάλεψαν Σαρικόπουλος με 11, Τσούπκοβιτς με 11 και Κράβιτς με 10 πόντους. Ναυάγησε η μεταγραφή του Τόμπσον. Είχε ένα θέμα τραυματισμού. Οι φιλοξενούμενοι παίζουν φουλ επιθετικά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκαν με 87-80 από τον Προμηθέα σε ένα ματς με τρελό ρυθμό. Μάχη επιθέσεων περιμένω εκ νέου. Ο Προμηθέας δύσκολα θα μείνει κάτω από τους 85 πόντους. Ως εκ τούτου το over 160,5 αποκτά αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης.

Σε ενδιαφέρει