Α’ Ισπανίας: Με φόντο την έκτη θέση

Ολοένα και αυξάνονται οι μνηστήρες στη μάχη της έκτης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Κομβικά ματς απόψε σε Μαδρίτη και Χιρόνα.
Hasil Liga Spanyol  Athletic Bilbao vs Girona

Οριακά ματς σε Αλφόνσο Πέρεθ και Μοντιλίβι για την 22η αγωνιστική της Πριμέρα  με φόντο την πολυπόθητη έκτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Χετάφε – Λεγκανές

Παραμένει σε υψηλό επίπεδο τον τελευταίο καιρό η Χετάφε μαζεύοντας πέντε βαθμούς κόντρα σε Μάλαγα, Μπιλμπάο και Σεβίλλη. Σπουδαίο το 1-1 στο Πιθχουάν κόντρα στους Σεβιγιάνους. Πέντε under στα έξι τελευταία ματς. Παραμένει μακριά από μπελάδες. Τις έξι από τις επτά φετινές της νίκες τις πέτυχε εντός έδρας. Μάλιστα στο σπίτι της παραμένει αήττητη στα επτά τελευταία με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Λείπει ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Μπεργκάρα. Κλασικό 4-4-2 με Άνχελ και Μολίνα στην επίθεση. Η Λεγκανές μετά το σπαθάτο 2-2 στην έδρα της Αλαβές επικράτησε με 3-2 της Εσπανιόλ παίρνοντας βαθιά ανάσα. Βρίσκεται 11 βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και είναι ήρεμη. Ρίχνει το βάρος στο Κύπελλο, όπου πήρε το 1-1 από τη Σεβίλλη και ακολουθεί η μεγάλη ρεβάνς. Ουσιαστικά είναι ένα από τα σημαντικότερα ματς στην ιστορία της και αυτό μπορεί απόψε να την αποδιοργανώσει. Λείπουν Ντος Σάντος και Σιμανόφσκι. Με 4-1-4-1 για ακόμα μία φορά έχοντας στην κορυφή τον Γκερέρο. Οι Ομάρ και Ναράνχο θα ξεκινήσουν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής. Βλέποντας τα δεδομένα της αναμέτρησης θα επιλέξω τον άσο. Πολύ δυνατή εντός η γηπεδούχος. Αποπροσανατολισμένη ελέω Κυπέλλου και πιο κουρασμένη η φιλοξενούμενη. Ψήφο στην έδρα.

Η έκτη θέση χωράει μόνο μία. Παίξε Νόμιμα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

 Χιρόνα – Μπιλμπάο

Με μπόλικη δόση τύχης η Χιρόνα κατάφερε να φύγει με το 0-0 από τη Μάλαγα. Δεν άξιζε τον βαθμό. Τρία ματς δίχως ήττα. Πραμένει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Έχει 12 over σε 21 αγωνιστικές. Δεν κλείνεται. Στα πέντε πιο πρόσφατα εντός έχει μόνο μία ήττα. Συνεχίζει με τρία στόπερ και ένα καθαρό 3-4-2-1. Ο Στουάνι κορυφή και από πίσω οι Πόρτου και Γκαρθία. Η Μπιλμπάο έμεινε στο 1-1 εντός με την Εϊμπάρ παρότι προηγήθηκε. Μπορεί να παραμένει δέκα ματς αήττητη με 3 νίκες και 7 ισοπαλίες, αλλά με τέτοια πισωγυρίσματα δεν μπορεί αν ελπίζει σε έξοδο στο Γιουρόπα. Μάλιστα ο κόσμος της τη γιούχαρε στο τελευταίο παιχνίδι. Σκόραρε στα έξι τελευταία ματς μακριά από το Σαν Μαμές. Τρέχει ένα σερί τριών goal/goal, ενώ τα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε τη Χιρόνα με 2-0. Απόψε θα παίξει χωρίς Μπαλενθιάγα και Μάρκος. Με 4-2-3-1 και τον Αντούριθ αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Από πίσω θα κινούνται Γουίλιαμς, Γκαρθία και Σουσαέτα. Η Χιρόνα έχει το μυαλό της αποκλειστικά στην επίθεση και στο σπίτι της παίζει με τρομερή ενέργεια. Η Μπιλμπάο σκοράρει περισσότερο μακριά από την έδρα της. Συγκεκριμένα έχει 8 γκολ στο Σαν Μαμές και τα διπλάσια μακριά από αυτό. Η μάχη ξεκινάει από 1-1 και το goal/goal δείχνει ισχυρό.

Σε ενδιαφέρει