Σούπερ Λίγκα: Ο ΠΑΣ… απειλεί

Με την άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζει ο ΠΑΣ θέλει απόψε να γίνει η πρώτη ομάδα μετά από καιρό που σκοράρει και κόβει βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.
paokpas

Στην σκιά του μεγάλου ντέρμπι του Φαλήρου θα διεξαχθούν απόψε οι μάχες Γιάννενα – ΠΑΟΚ, Λαμία – Ατρόμητος και Λεβαδειακός – Κέρκυρα για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

Ένα είναι το σίγουρο για τον ΠΑΣ. Χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ομάδα που δεν κλείνεται σχεδόν ποτέ. Κάνει το παιχνίδι της και όπου κάτσει η μπίλια. Αυτό το έχει πληρώσει σε αρκετές περιπτώσεις φέτος, όπου προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε. Στη Νέα Σμύρνη, πάντως, δεν μάσησε και πέρασε με το διπλό κόντρα στον Πανιώνιο με 1-0. Τερμάτισε ένα σερί εννιά αγώνων δίχως νίκη. Στην έδρα του ακόμα δεν έχει ήττα, αλλά μετράει 7 ισοπαλίες και 2 νίκες. Έφτασε τα δέκα goal/goal στα 13 τελευταία παιχνίδια του. Θα λείψει απόψε ο επιθετικός Χαλκιαδάκης. Δεδομένο το 3-4-3 με Μανθάτη, Κόντε και Σολτάνι στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχει την ευκαιρία απόψε με νίκη να ξεφύγει σίγουρα από έναν ΚΕ των Ολυμπιακού και ΑΕΚ που παίζουν μεταξύ τους ή ακόμα και από τους δύο εφόσον έρθουν ισόπαλοι στο Φάληρο. Το ματς στα Γιάννενα γίνεται νωρίτερα και έχει την ευκαιρία να τους αγχώσει. Έρχεται από ένα εντυπωσιακό σερί επτά νικών χωρίς καν να δεχτεί γκολ. Τελευταίο του θύμα ο Παναιτωλικός, τον οποίο ίδρωσε για να κερδίσει με 1-0. Το γκολ προήλθε από αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά οι βαθμοί μετράνε και τον κρατάνε στην κορυφή. Δύο ήττες έχει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στα Γιάννενα. Στον πρώτο γύρο επικράτησε δύσκολα με 1-0. Επιστρέφει ο εξαιρετικός Πέλκας, που θα παίξει9 στη μεσοεπιθετική τριπλέτατου 4-2-3-1 μαζί με Κάμπος και Μακ. Φουνταριστός ο Πρίγιοβιτς. Το ματς θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΠΑΟΚ. Οι αποδόσεις υποτιμούν τον ΠΑΣ που προσπαθεί πάντα να παράγει στα παιχνίδια του και όχι να καταστρέφει. Θα ρισκάρω με την κόντρα επιλέγοντας το 1Χ. Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει το εντυπωσιακό σερί των φιλοξενούμενων.

Εξοδος κινδύνου για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Παίξε Νόμιμα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Λαμία – Ατρόμητος

Μετά το 1-0 επί του Αστέρα δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την ΑΕΚ και μοιραία ηττήθηκε με 2-0 η Λαμία. Πάντως παλεύει με σωστή τακτική τα παιχνίδια της προσπαθώντας αρχικά να θωρακίσει τα μετόπισθεν και εν συνεχεία να κλέψει ότι μπορεί. Στο σπίτι της παίζει πιο επιθετικά. Μόλις μία νίκη έχει στα δέκα τελευταία ματς. Έφτασε τα έξι σερί under. Λείπει ο Κουτρομάνος, αλλά επιστρέφει στο κέντρο ο ηγέτης Πίτι. Με 4-2-3-1 και αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Μπούτνικ. Ο Ατρόμητος κέρδισε με το ζόρι 1-0 τη Λάρισα και είπε κι ευχαριστώ. Μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία. Παραμένει σταθερά στην τετράδα. Εντυπωσιακός μακριά από το Περιστέρι με ρεκόρ 6-3-1 και 18 γκολ ενεργητικό. Δεν έχει δεχτεί γκολ στις 7 από τις 11 φετινές του εξόδους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Επιστρέφει ο καταπληκτικός Ουάρντα. Υπάρχει και η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί και σίγουρα απασχολεί σε μεγάλο βαθμό πνευματικά τους παίκτες. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Ντάουντα φουνταριστό και από πίσω τους Ουάρντα, Ντιγκινί και Βασιλακάκη. Περίεργο σταύρωμα. Ο Ατρόμητος είναι μανούλα στο να χτυπάει στην κόντρα, αλλά η Λαμία μπαίνει πάντα στο σπίτι της με το μαχαίρι στα δόντια. Πάω για «Χ» ημίχρονο περιμένοντας προσεκτικές τις δύο ομάδες.

Λεβαδειακός – Κέρκυρα

Πέμπτη ήττα στα επτά τελευταία για τον Λεβαδειακό, που ηττήθηκε με ανατροπή στην Ξάνθη 2-1. Δεν παρατάει κανένα ματς, αλλά ποντάρει κατά κύριο λόγο στη δύναμη της έδρας του. Στη Βοιωτία έχει ρεκόρ 4-4-1. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε για να ξεφύγει από την ουρά της βαθμολογίας. Κέρδισε τα δύο προηγούμενα χρόνια την Κέρκυρα με 2-0 και 2-1. Κομπλέ η αποστολή απόψε και θα παίξει με 4-2-3-1. Κορυφή ο έμπειρος Μαρκόφσκι και πίσω του οι Γιουσούφ, Γιακουμάκης και Μπελγκαζουανί. Η Κέρκυρα βρίσκεται σταθερά στην τελευταία τριάδα, αλλά η νίκη με 2-0 κόντρα στον Πλατανιά της έδωσε φτερά. Είχαν προηγηθεί πέντε κολλητές ήττες και το κλίμα είχε βαρύνει. Μπήκε με τρομερό τσαμπουκά στην αναμέτρηση. Ηθελε περισσότερο τη νίκη. Μακριά από το νησί έχει 0-3-6 και δέχεται 2,1 γκολ κατά μέσο όρο. Με τον Ματζουράκη στον πάγκο έδειξε αμέσως ένα καλύτερο αγωνιστικό προφίλ. Ο έμπειρος κόουτς ξέρει τα κατατόπια της κατηγορίας. Λείπουν Γκόμεζ, Κοντός και Νούνιες. Με 4-2-3-1 και τον Τουράμ στην κορυφή να δίνει τις μάχες του. Περιμένω πολύ προσεκτικές τις δύο ομάδες, αλλά το under δεν αξίζει. Αν δεν είχε πάει ο Ματζουράκης στην Κέρκυρα θα έπαιζα άσο με τα μπούνια. Τώρα μακριά κι αγαπημένοι.

Σε ενδιαφέρει