Basket League: Ώρα μηδέν στον πλανήτη… Άρη

Στη χειρότερη φάση των τελευταίων ετών βρίσκεται ο Άρης, με τον Γιαννάκη να παίζει το κεφάλι του σε κάθε ματς από δω και πέρα. Τελικός η σπουδαία μάχη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.
sakota

Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Stoiximan Basket league με σπουδαιότερη αυτή της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη.

ΓΣΛ Φάρος – Προμηθέας

Φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας ο Φάρος. Τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν τον σύλλογο και οδήγησαν τους παίκτες σε αποχή από τις προπονήσεις. Τελικά έριξαν νερό στο κρασί τους και θα παίξουν κανονικά απόψε. Ο Σκουρτόπουλος προσπαθεί να τους κρατήσει συγκεντρωμένους. Η ήττα από τον Πανιώνιο με 74-66 έριξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία και πλέον η παραμονή φαντάζει τρομερά δύσκολη. Ο Προμηθέας πέτυχε μεγάλη νίκη με 81-68 επί του ΠΑΟΚ έχοντας 45% από την γραμμή του τριπόντου και κάνοντας ακόμα ένα μεγάλο βήμα για τα πλέι οφ. Οι Χολ, Μιλόγεβιτς, Φαγιέ και Λίποβι κινούνται σταθερά σε διψήφιο και οδηγούν εκ του ασφαλούς την ομάδα. Αν ο Φάρος δεν είχε τόσα εσωτερικά προβλήματα θα πήγαινα στον άσο με 5,5 πόντους στους γηπεδούχους, αφού ο Προμηθέας εκτός έδρας προβληματίζει. Τώρα κρατάω μικρό καλάθι.

Ντέρμπι ονομάτων στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη. Παίξε Νόμιμα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Κολοσσός – Πανιώνιος

Η φυγή του πρώτου σκόρερ Γκρίφιν έφερε μεγάλη αναστάτωση και αποδιοργάνωσε τον Κολοσσό. Βαριά ήττα στο Ρέθυμνο με 89-61. Με 19 άστοχα τρίποντα δεν θα μπορούσε να έχει καμία τύχη. Χάρις και Τζόουνς προσπαθούν να μοιραστούν το βάρος στην επίθεση. Σκαμπανεβάσματα ο Γουέαρ. Η Γιανγκ ήρθε για να καλύψει το τεράστιο κενό του Γκρίφιν. Ο Πανιώνιος πέτυχε καπάκι ακόμα μία τεράστια νίκη με 74-66 κόντρα στον Φάρο. Εξαιρετικός ο Κράβιτς με 16 πόντους και μόλις ένα άστοχο σουτ. Σταθερά διψήφιος ο Σακελλαρίου. Αποχώρησε λόγω προσωπικού θέματος ο Γούντσον και τη θέση του πήρε ο Χόμπσον. Ξεκάθαρα ο Πανιώνιος θα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αποδιοργάνωση του Κολοσσού λόγω Γκρίφιν, αλλά οι Ροδίτες γιγαντώνονται στην έδρα τους και αντλούν μεγάλη δυναμική από τον κόσμο. Προς διπλό στο χάντικαπ, αλλά όχι με τα μπούνια.

Λαύριο – Τρίκαλα

Από δύο κολλητές εκτός έδρας ήττες έρχεται το Λαύριο, αλλά δεν επηρεάζεται. Η οριακή ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ φανέρωσε τις αρετές της ομάδας, αλλά έφερε και τεράστια κόπωση την οποία πλήρωσε στο 94-81 από την Κύμη. Ελεύθερο μπάσκετ από την ομάδα του Σερέλη, που αναμφίβολα είναι ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Έπεσε διάνα στην επιλογή των Αμερικανών. Μετράει πέντε κολλητές εντός έδρας νίκες. Παρελθόν αποτελεί ο Γκρέι, ο οποίος πήγε στη Ζαντάρ. Τα Τρίκαλα πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσης το ματς με την ΑΕΚ, αλλά υπέκυψαν με 82-71. Παραμένουν από το ξεκίνημα της σεζόν στις τελευταίες θέσεις. Η τριπλέτα Λούτζης, Τζόουνς και Τέιμς είναι ότι καλύτερο διαθέτουν οι φιλοξενούμενοι. Ξεκάθαρα το φαβορί της αναμέτρησης είναι το Λαύριο που αναμένεται να επιστρέψει στις νίκες. Το χάντικαπ των 22,5 πόντων φαντάζει οριακό, αφού δεν υπάρχει λόγος οι γηπεδούχοι να σκοτώσουν τους αντιπάλους τους. Λέω να ρισκάρω στο διπλό.

ΑΕΚ – Αρης

Το μεγάλο ντέρμπι ονομάτων της αγωνιστικής, στο οποίο όμως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η ΑΕΚ. Η Ένωση πέρασε νικηφόρα από τα Τρίκαλα με 82-71 και μεσοβδόμαδα καθάρισε την Ολίμπια στην Σλοβενία με 80-71 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νεοφερμένος Χάντερ δείχνει να προσαρμόζεται άμεσα και δίνει σημαντικές λύσεις στο ζωγραφιστό. Ο Άρης συνεχίζει να προβληματίζει και πλέον κινείται σε τροχιά υποβιβασμού. Ταπεινωτικό και μόνο το ότι βρίσκεται τόσο χαμηλά, ενώ έχουμε μπει στον δεύτερο γύρο. Ακόμα και τα πλέι οφ πλέον φαντάζουν υπέρβαση. Έφερε μεγάλη αναστάτωση η εντός έδρας ήττα από τον Κόροιβο με 68-66. Ακολούθησε αυτή την Ιταλία από την Αβελίνο με 79-66 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε πολύ δύσκολη θέση ο κόουτς Γιαννάκης. Ακούγοντας τις δύο ομάδες και βλέποντας το χάντικαπ στους 13,5 πόντους πάμε φουλ στο διπλό. Σκεπτόμενοι, όμως, την κατάσταση του Άρη δεν μπορούμε παρά να οδηγηθούμε στον άσο. Μπερδεμένη η κατάσταση. Θέμα νικητή δεν τίθεται, αλλά το χάντικαπ είναι περίεργο. Μην ξεχνάμε πως ακολουθεί μεσοβδόμαδα ματς με την Μπέιρουθ για την ΑΕΚ που αναμένεται να κρίνει την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προς διπλό.

Κόροιβος – Ρέθυμνο

Τεράστιο διπλό για τον Κόροιβο στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη με 68-66 παρότι βρέθηκε πίσω στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Στο ζενίθ η ψυχολογία. Δια χειρός Ντεκόζι, Κάρσον και Πόσλεϊ δείχνει ικανός να σώσει την κατηγορία. Κομβικό το σημερινό παιχνίδι. Ανασταλτικός παράγοντας η παράδοση με 6 ήττες σε 7 συγκρούσεις με τους Κρητικούς. Το Ρέθυμνο έχει χτυπήσει φόρμα με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς. Ξεπέρασε την βαριά ήττα από τον Πανιώνιο κερδίζοντας πολύ εύκολα τον Κολοσσό με 89-61. Έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ οι Γιαννόπουλος, Μούντι, Άρμστεντ και Γκούντγουιν. Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στην έδρα και την δυνατή τους άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι είναι ικανοί για όλα και τίποτα. Εξαρτώνται από τις ορέξεις των Αμερικανών τους. Θα πατήσω στην τεράστια ανάγκη επιβίωσης του Κόροιβου στηρίζοντας τον άσο.

Σε ενδιαφέρει