Κολωνία – Ντόρτμουντ: Αντεπίθεση… παραμονής

Τα δίνει όλα μέσα στο 2018 για την παραμονή η Κολωνία.
Κολωνία – Ντόρτμουντ: Αντεπίθεση… παραμονής

Mε την αναμέτρηση Κολωνία – Ντόρτμουντ ανοίγει απόψε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα στη Γερμανία. Oι γηπεδούχοι είναι πολύ ανεβασμένοι τελευταία και κάνουν αγώνα για την αποφυγή του υποβιβασμού, τη στιγμή που οι Βεστφαλοί δεν τα πάνε και τόσο καλά, χωρίς να μπορούν να νικήσουν ακόμα μέσα στο 2018.

Τα προγνωστικά μου

Κολωνία – Ντόρτμουντ : 1 (4,80)

Aνάλυση

Από την εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 κόντρα στην στην Άουγκσμπουργκ την περασμένη αγωνιστική προέρχεται η Κολωνία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί κακό, όμως η γηπεδούχος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Ρούτενμπεργκ έχει μπει αποφασισμένη να φέρει… τούμπα τα πράγματα και μέσα στο 2018 παραμένει αήττητη με τρεις νίκες και μία ισοπαλία και πλέον εκεί που ήταν καταδικασμένη, τώρα απέχει επτά βαθμούς από την απευθείας σωτηρία και μόλις τέσσερις από τα μπαράζ. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι Μπίτενκουρτ, Ρίσε και Κλούντερ, ενώ αμφίβολοι με καλές πιθανότητες να αγωνιστούν είναι οι μέσοι Χέγκερ και Κλέμενς. Τερόντε και Τσόλερ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Κολωνία – Ντόρμουντ με 0% γκανιότα* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

*Ισχύει για την αγορά “Τελικό Αποτέλεσμα” πριν την έναρξη του αγώνα.

Από τη μεριά της, η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να επικρατήσει μέσα στην έδρα της Φράιμπουργκ την περασμένη αγωνιστική, μένοντας τελικά στο 2-2. Έτσι, οι Βεστφαλοί μετά την επανέναρξη μετρούν τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς, δείχνοντας πως κάτι δεν πάει καλά. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η ομάδα του Στέγκερ (που επιστρέφει σήμερα στην Κολωνία ως αντίπαλος) έχει πέσει στην έκτη θέση, όμως θα δοθεί μεγάλη μάχη για τις ευρωπαϊκές θέσεις, αφού η 2η από την 7η θέση απέχουν μόλις τρεις βαθμούς. Παρελθόν αποτελεί από το σύλλογο ο Ομπαμεγιάνκ και στη θέση του αποκτήθηκε ο Μπατσουαγί από την Τσέλσι, ενώ επίσης ήρθαν ο Σέρτζιο από την Μπαρτσελόνα και ο Ακάνγι. Στα αγωνιστικά, παραμένουν εκτός οι Ρόντε, Ρόις, Φίλιπ, ενώ φρέσκα προβλήματα αποτελούν οι Σμέλτσερ, Ντουρμ και Γιαρμολένκο. Πούλισικ, Σάντσο και Μπατσουαγί θα ξεκινήσουν στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Κολωνία (4-4-2)

Τ.Χορν
Σόερενσεν
Μερέ
Χάιντζ
Χέκτορ
Οζκάν
Γιόγιτς
Κλέμενς
Χέγκερ
Τερόντε
Τσόλερ

Ντόρτμουντ (4-3-3)

Μπούρκι
Πίστσεκ
Ακάνγι
Παπασταθόπουλος
Γκερέιρο
Βάιγκλ
Γκέτσε
Καγκάβα
Πούλισικ
Σάντσο
Μπατσουαγί

Eκτίμηση

Η Κολωνία βλέπει το κάθε ματς από εδώ και πέρα σαν “τελικό”. Από τη διακοπή και μετά δείχνει ότι μπορεί να το καταφέρει. Σήμερα απέναντι σε μια προβληματική Ντόρτμουντ μπορεί να επιστρέψει στις νίκες. 1

Σε ενδιαφέρει