Α’ Γαλλίας: Συνεχίζει με Ντεμπέβ η Τουλούζ

Μέχρι νεοτέρας φαίνεται πως θα παραμείνει στο πάγκο της Τουλούζ ο Μιχαέλ Ντεμπέβ, ο οποίος ελπίζει να μονιμοποιηθεί όσο η διοίκηση αδυνατεί να βρει αξιόλογη λύση.
toulouse fc olympique de marseille au stadium

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της 23ης αγωνιστικής στο Σαμπιονά. Εύκολο έργο για Παρί, μάχη επιβίωσης ανάμεσα στην Ανζέ και την Αμιάν. Ελπίζει η Μετς. Νέα αρχή για Σεντ Ετιέν.

Ανάλυση

Παρί – Μονπελιέ

Κι όμως χάνει. Η διαστημική Παρί ηττήθηκε στην έδρα της Λυών με 2-1 δεχόμενη το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις και ενώ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Μεσοβδόμαδα καθάρισε την Γκινγκάμπ με 4-2 στο Κύπελλο. Μάλιστα έπαιξε χωρίς Νεϊμάρ και Μ’ Μπαπέ. Ο πρώτος επιστρέφει απόψε. Ο δεύτερος λείπει, όπως και ο τιμωρημένος Άλβες. Πέρσι καθάρισε εύκολα με 2-0 τη Μονπελιέ εντός. Τέσσερα παιχνίδια έχει να δεχτεί γκολ στο σπίτι της από την συγκεκριμένη αντίπαλο. Πήρε τον Λασανά Ντιαρά. Με 4-3-3 κι απόψε έχοντας μπροστά Ντι Μαρία, Καβάνι και Νεϊμάρ. Η Μονπελιέ κέρδισε με 2-1 την Τουλούζ και δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο μετρώντας τέσσερις αγώνες δίχως ήττα. Έξι no goal έχει στις επτά τελευταία επισκέψεις της στο Παρίσι. Μαζική άμυνα απόψε και ένα καθαρό 5-3-2. Οι Σιο και Μπενζά θα παίξουν στην επίθεση. Το θέμα είναι που θα σταματήσει το κοντέρ. Επιστρέφει στις νίκες η Παρί, αλλά η μαζική άμυνα της Μονπελιέ με οδηγεί στο combo άσου και under 3,5.

Γκινγκάμπ – Ναντ

Η Γκινγκάμπ ηττήθηκε από την Αμιάν εκτός με 3-1 και μεσοβδόμαδα δέχτηκε άλλα τέσσερα από την Παρί στο Κύπελλο. Σε κάθετη πτώση. Εντός μεταμορφώνεται. Μόνο δύο ήττες σε 11 αγώνες. Λείπουν οι βασικοί Περέιρα και Καμαρά. Υπέρ της η πρόσφατη παράδοση κόντρα στη Ναντ με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Με 4-3-3 και τους Μπριάντ, Σαλιμπούρ και Μπλας στην επίθεση. Η Ναντ συνεχίζει το ταμπούρι, αλλά δεν της βγαίνει πάντα σε καλό. Ηττα εντός από την Μπορντό με 1-0. Πέμπτο διαδοχικό under. Ταβάνι η πέμπτη θέση που αποτελεί υπέρβαση. Λείπουν Λίμα και Αβαζιέμ. Μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Οσέρ με το εντυπωσιακό 4-3. Βρέθηκε πίσω μ 3-0, ισοφάρισε σε 3-3  και τελικά αποκλείστηκε. Δεν αλλάζει το 4-4-2 ο Ρανιέρι με Σάλα και Μπαμού στην επίθεση. Ομάδα έδρας η Γκινγκάμπ, αλλά για να κερδίσει τη Ναντ θα πρέπει να φτύσει αίμα. Πρώτος λόγος στην ισοπαλία, σε ένα ματς που λογικά δεν θα ανοίξει.

Τουλούζ – Τρουά

Η Τουλούζ ηττήθηκε στην έδρα της Μονπελιέ με 2-1. Μια ήττα που πόνεσε πολύ, αφού ήρθε στο 95’. Παρελθόν από τον πάγκο ο Ντιπρά. Νέος κόουτς ο Ντεμπέβ που λογίζεται ως υπηρεσιακός. Αποκλείστηκε από την Μπουργκ μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο παίζοντας από νωρίς με δέκα παίκτες. Δίκαιο το 2-0. Λείπουν οι αναντικατάστατοι Γκραντέν και Ζουλιέν. Αγκάθι και η απουσία του Σομάλια στο κέντρο. Η Τρουά παραμένει οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Μεγάλη νίκη επί της Λιλ με 1-0. Πρώτη μετά από ένα σερί τριών ηττών. Επτά ήττες σε δέκα εξόδους και 2 γκολ παθητικό κατά μέσο όρο. Στην τελευταία της επίσκεψη στην Τουλούζη ηττήθηκε με 1-0. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχαμε αλλαγή προπονητή στους γηπεδούχους θα πήγαινα στην κόντρα. Τώρα θα μείνω αμέτοχος. Μπορεί να έχει απουσίες η Τουλούζ, αλλά δεν στρίβει εκτός η Τρουά.

Μετς – Νις

Δίκαιη ήττα για τη μαχητική Μετς στο Μονακό με 3-1. Πάλεψε, σκόραρε, αλλά μέχρι εκεί. Παραμένει ουραγός. Κάνει την απέλπιδα προσπάθεια. Επτά βαθμούς από την γραμμή της παραμονής. Ματώνει σε κάθε παιχνίδι. Πρόκριση στο Κύπελλο επί της Τουρ στα πέναλτι. Πέντε over στα έξι τελευταία. Λείπουν Ντοσεβί, Γκετ και Ντιντιγιόν. Με μοναδικό προωθημένο τον Ριβιέρ και ένα καθαρό 4-2-3-1 απόψε. Η Νις δείχνει να χτυπάει φόρμα σε πολύ καλό σημείο συμπληρώνοντας οχτώ ματς δίχως ήττα. Πιο πρόσφατο το 1-0 επί της Σεντ Ετιέν. Πέρσι απέδρασε με τη νίκη από την έδρα της Μετς με 4-2. Στις πέντε τελευταίες εξόδους της στο Σαμπιονά παραμένει αήττητη. Τέσσερα under στην τελευταία πεντάδα αγώνων της. Λείπει ο αμυντικός Μαρσάλ, αλλά και ο μέσος Μαξιμίν. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με τον Μπαλοτέλι φουνταριστό και τους Σραφί, Πλεά στα άκρα της επίθεσης. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Σε καλό φεγγάρι αμφότερες. Καλύτερη ομάδα Νις, βγάζει ενέργεια τελευταία εντός η Μετς. Προς ισοπαλία…

Σεντ Ετιέν – Καέν

Η Σεντ Ετιέν ηττήθηκε με 1-0 από τη Νις και έμεινε στο απόλυτο μηδέν στα δύο κολλητά εκτός. Είχε προηγηθεί το 0-3 απότ η Μετς. Πέντε no goal στα έξι τελευταία. Με αρκετές αλλαγές έπαιξε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο κόντρα στην Τρουά και αποκλείστηκε στα πέναλτι. Ορατό το σενάριο υποβιβασμού, κάτι που τη γεμίζει άγχος. Οχτώ ήττες σε έντεκα εξόδους. Ευτυχώς που παρουσιάζεται ανταγωνιστική στο σπίτι της έχοντας ρεκόρ 4-4-3. Λείπουν Κατρίν και Παγιό. Δεδομένο το 4-2-3-1 με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Μπέριτς. Η Καέν μετά το 2-0 στην έδρα της Μπορντό ηττήθηκε εντός με το ίδιο σκορ από τη Μαρσέιγ. Μόνο μία νίκη στα έξι τελευταία. Παραμένει μακριά από μπελάδες. Χρειάστηκε τα πέναλτι για να αποκλείσει στο Κύπελλο την κατώτερη Ρουσιγιόν. Μάλιστα έπαιξε με ανταγωνιστική ομάδα. Μπενγκ και Μπενασέρ λείπουν σε άμυνα και κέντρο αντίστοιχα. Έξι no goal στα επτά τελευταία. Δύο κολλητά διπλά στην έδρα της Σεντ Ετιέν. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος της Σεντ Ετιέν. Καλή ευκαιρία ο αγώνας με την ντεφορμέ Καέν. Πάμε για άσο.

Ανζέ – Αμιάν

Η Ανζέ ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από τη Ρεν σε ένα ματς που δεν την πήγε καθόλου. Έμεινε με δέκα παίκτες, χτύπησε και ο τερματοφύλακάς της, το πέναλτι που δέχτηκε το γκολ της ήττας ήταν και δεν ήταν. Πολλά μαζεμένα τα αρνητικά. Η εστία της παραβιάζεται εδώ και 13 αγώνες. Δύο μόλις νίκες σε δέκα εντός έδρας αναμετρήσεις. Λείπει ο επιθετικός Κριβέλι. Εκτός και ο Φουλζινί. Θα παίξει με 4-3-3 απόψε έχοντας ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη-ανάσα. Στην επίθεση οι Τάιτ, Καπέλ και Εκαμπί. Η Αμιάν κέρδισε με 3-1 την Γκινγκάμπ και έμεινε για δεύτερο σερί ματς αήττητη. Δείχνει να συνέρχεται μετά τις τέσσερις κολλητές ήττες. Παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά εκτός έδρας προβληματίζει με 7 ήττες σε 11 αγώνες. Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει ούτε με… σφαίρες. Κορυφή ο Κονατέ και πίσω του οι Γκακπέ, Μεντόζα και Κακουτά. Δεν αντιλέγω πως η Ανζέ λόγω έδρας έπρεπε να είναι φαβορί, αλλά όχι ρε παιδιά και κάτω από τις δύο μονάδες κόντρα σε μια σκληρή αντίπαλο που βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογίας. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Σε ενδιαφέρει