Πανιώνιος – Λαμία: Πολυτέλεια το κύπελλο για τους Λαμιώτες

O Πανιώνιος φιλοξενεί τη Λαμία στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
lamia panionios

Το ζευγάρι Πανιώνιος – Λαμία είναι αυτό με το οποίο ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί να μην είναι τόσο… φαντεζί όσο τα άλλα δύο σημερινά, αλλά σίγουρα έχει και αυτό το ενδιαφέρον του, εφόσον θα κρίνει μία θέση στα ημιτελικά.

Τα προγνωστικά μου

Πανιώνιος – Λαμία: 1 & ΝG (2,09)

Aνάλυση

Από την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό με 1-1 προέρχεται ο Πανιώνιος, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη φορά μακριά από το σπίτι του αν και ήταν κακός, γλίτωσε την ήττα. Στο Αγρίνιο, οι Νεοσμυρνιώτες ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην μοναδική ευκαιρία που τους δόθηκε και με το βαθμό αυτό κρατήθηκαν στην πέμπτη θέση και το -7 από την τετράδα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, όμως παράλληλα παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν έπαιξε καλά. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν σήμερα ο μπακ Παπαγεωργίου και ο φορ Γεσίλ, ενώ δεν υπάρχουν κάποια σημαντικά προβλήματα. Ο Ντουρμισάι θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπραχίμι λίγο πιο πίσω και τους Μασούρα και Λάμπρου στα φτερά.

 

Από τη μεριά της, η Λαμία πήρε τη νίκη με 1-0 εντός έδρας επί του Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική και μαζί με αυτή μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς είχε αρχίσει να… βυθίζεται επικίνδυνα στον πίνακα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ μετά από οκτώ ματς. Ο Έλληνας τεχνικός σήμερα θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον χαφ Αναστασόπουλο που εξέτισε την ποινή του, όμως εκτός θα μείνει ο σημαντικός χαφ Πίτι. Βάντερσον, Ορτέγκα και Ακόστα θα είναι πιθανότατα η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Μπούτνικ.

Πιθανές ενδεκάδες

Πανιώνιος (4-2-3-1)

Κότνικ
Βλάχος
Γκιοτά
Μπανανά
Σαραμαντάς
Κόρμπος
Σιώπης
Μασούρας
Μπραχίμι
Λάμπρου
Ντουρμισάι

Λαμία (4-2-3-1)

Παπαδόπουλος
Βασιλαντωνόπουλος
Ασίγκμπα
Αναστασιάδης
Παντελιάδης
Όμο
Μπλάζιτς
Βάντερσον
Ορτέγκα
Ακόστα
Μπούτνικ

Εκτίμηση

Για τη Λαμία λογικά ως εδώ ήταν το Κύπελλο, αρκετή υπέρβαση έκανε. Εξάλλου με τη βαθμολογική της κατάσταση στο πρωτάθλημα, η συνέχεια στη διοργάνωση μόνο… πολυτέλεια αποτελεί. Ο Πανιώνιος έχει την ποιότητα να πάρει τόσο το σημερινό ματς, όσο και την πρόκριση. Πάμε με το συνδυαστικό 1 & ΝG.

Σε ενδιαφέρει