Αυστραλιανό Οπεν: Σύγκρουση διαφορετικών κόσμων

Φτάσαμε αισίως στην προημιτελική φάση του Αυστραλιανού Όπεν και ήδη η πρώτη μεγάλη έκπληξη στους άντρες έγινε με τον αποκλεισμό του Τζόκοβιτς από τον Τζουνγκ.
rafael nadal vs marin cilic basel  preview rnpap

Απόψε ή μάλλον αύριο ημερολογιακά έχουμε τις μάχες Ντιμιτρόφ – Έντμουντ και Ναδάλ – Τσίλιτς.

Ο Ντιμιτρόφ έχει ανέβει στο Νο 3 της κατάταξης, διανύει την πιο σταθερή εποχή της καριέρας του και δείχνει να έχει δουλέψει πολύ πάνω στα αδύναμα στοιχεία του. Ξεπέρασε τα εμπόδια των Μακ Ντόναλντ με 3-2, Ρούμπλεφ με 3-1 και Κύργιου με 3-1. Και στα τρία παιχνίδια έχασε τουλάχιστον ένα σετ, κάτι που σίγουρα έχει επιφέρει μεγαλύτερη κόπωση, αλλά και ο Έντμουντ δεν πάει πίσω. Βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τόσο υψηλό επίπεδο σε Γκραν Σλαμ. Ξεκίνησε με το 3-0 επί του Ιστόμιν, δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον Μπασιλασβίλι κερδίζοντας με 3-2 και συνέχισε με το 3-1 επί του Ιταλού Σέπι. Έχει παίξει ένα σετ λιγότερο από τον αντίπαλό του. Τους τελευταίες μήνες έχει γίνει πολύ πιο επιθετικός στο παιχνίδι του καλύπτοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο το όχι και τόσο δυνατό του σερβίς. Ρισκάρει περισσότερο προσπαθώντας η έκμβαση κάθε πόντου να κριθεί από το δικό του χέρι. Βέβαια και ο Ντιμιτρόφ έχει το συγκεκριμένο στοιχείο στο παιχνίδι του.

 

Η μάχη θα κριθεί από τη συγκέντρωση και το ποιος θα κάνει λιγότερα αβίαστα λάθη. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί δύο φορές και ο Ντιμιτρόφ επικράτησε με 2-1. Μάλιστα η τελευταία έγινε στο Μπρίσμπεϊν στις αρχές Ιανουαρίου σε τουρνουά προετοιμασίας πριν το Αυστραλιανό. Περιμένω γεμάτο ματς που θα οδηγηθεί στα τέσσερα ή ακόμα και πέντε σετ. Ως εκ τούτου θα επιλέξω το over 36,5 στα γκέιμς.

Το Ναδάλ – Τσίλιτς το περιμένουν όλοι πώς και πώς. Ο Ισπανός είναι το Νο 1 της κατάταξης και ο μόνος που μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τον Φέντερερ στην κατάκτηση του τροπαίου. Έχει ανεβάσει το επίπεδο του στην σκληρή επιφάνεια, έχει κάνει πιο επιθετικό το πρώτο του σερβίς και φυσικά έχει ως όπλο την τρομερή αίσθηση του χώρου και τη φοβερή φυσική κατάσταση. Στο αμυντικό κομμάτι δεν τον πιάνει κανείς. Το θέμα είναι πως βρίσκει απέναντί του έναν τρομερά επιθετικό τενίστα, με πανίσχυρο σερβίς που ξεπερνάει τα 220 χιλιόμετρα και μετά από μια κοιλιά στην απόδοσή του δείχνει να επιστρέφει σε τοπ επίπεδο. Ο Τσίλιτς είναι στο Νο 6 και απέκλεισε τους Πόσπισιλ, Χάρισον, Σόουζα και Μπούστα χάνοντας δύο σετ.

Ο Ναδάλ από την άλλη πέταξε εκτός Εστρέλα, Μάγιερ, Τζουμχούρ και Σβάρτζμαν χάνοντας μόλις ένα σετ από τον Αργεντινό στο τελευταίο ματς. Πέντε νίκες έχει εις βάρος του Κροάτη σε έξι αγώνες. Πάντως, η πλαστική επιφάνει ταιριάζει περισσότερο στον τελευταίο. Πέρσι ο Ναδάλ ηττήθηκε στον τελικό από τον Φέντερ, ενώ ο Τσίλιτς χαιρέτησε πρόωρα στον δεύτερο γύρο. Το μόνο που έχει να θυμάται από την συγκερκριμένη διοργάνωση είναι ένας ημιτελικός το 2010. Έναν χρόνο νωρίτερα ο Ναδάλ κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη και τελευταία φορά.

Ξεκάθαρα το 1.20 της νίκης του Ισπανού αδικεί τον αντίπαλό του. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το over 3,5 στα σετ περιμένοντας άκρως ανταγωνιστικό τον Τσίλιτς και μια νίκη του Ναδάλ με 3-1 ή 3-2.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ – ΕΝΤΜΟΥΝΤ           Over 36,5 γκέιμς (1.75)
ΝΑΔΑΛ – ΤΣΙΛΙΤΣ             Over 3,5 σετ (1.75)

Σε ενδιαφέρει