Παναθηναϊκός – Λαύριο: Ροντέο στο ΟΑΚΑ

Πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου στην Stoiximan Basket League με την αναμέτρηση του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού κόντρα στην μεγάλη έκπληξη του Λαυρίου.
olaprasina  e

Η μοναδική αήττητη ομάδα στη σεζόν με 12-0 είναι ο Παναθηναϊκός, που απόψε φιλοξενεί το φοβερό Λαύριο του ρεκόρ 9-3.

Τα προγνωστικά μου

Παναθηναϊκός – Λαύριο: OVER 155,5 (1.95)

Ανάλυση

Από τη χειρότερη ευρωπαϊκή του εβδομάδα έρχεται ο Παναθηναϊκός όσον αφορά τα αποτελέσματα και όχι τις εμφανίσεις. Έχασε από Φενέρ εκτός και ΤΣΣΚΑ εντός στο όριο. Πάλεψε και τα δύο ματς. Έδειξε να του λείπει το καθαρό μυαλό όταν η μπάλα έκαιγε. Και τα δύο ματς οδηγήθηκαν στην άμυνα, κάτι που δεν του ταιριάζει. Ηττήθηκε με 67-62 από τους Τούρκους και 75-70 από τους Ρώσους. Σταθερά σε διψήφιο Καλάθης και Σίνγκλετον. Απόψε έχει να αντιμετωπίσει και την κόπωση. Ο Λοτζέσκι παραμένει τραυματίας. Ακολουθεί το οριακό ματς με τη Ζαλγκίρις. Τέσσερις φορές έχει αντιμετωπίσει το Λαύριο μετρώντας ισάριθμες νίκες. Οι τρεις πιο πρόσφατες ήρθαν με διψήφιες διαφορές.

 

Το Λαύριο πραγματοποιεί ονειρική σεζόν. Τρομερό ταλέντο, πάμπολλες επιθετικές λύσεις και τρομερή ενέργεια στην επίθεση. Ο Σερέλης χτύπησε διάνα με τους Αμερικανούς που επέλεξε το καλοκαίρι. Δεδομένη η συμμετοχή του στα πλέι οφ. Απομένει να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσει. Ταβάνι η τέταρτη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει να είναι ομάδα χωρίς ταβάνι αγωνιστικά. Περίπατος κόντρα στον πολύ καλό Προμηθέα με 101-87. Επτά νίκες στα οχτώ τελευταία. Οι Μουρ, Ουίγκινς, Γκρέι και Νίξον συνεχίζουν να κάνουν πράγματα και θαύματα. Με άγνοια κινδύνου στο ΟΑΚΑ και όπου τους βγάλει.

Εκτίμηση

Ο Παναθηναϊκός λογικά θα ανοίξει τον ρυθμό από νωρίς, θα τρέξει για να χτίσει διαφορά ώστε να κάνει συντήρηση στη συνέχεια. Το Λαύριο δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες, ούτε από αντιπάλους. Οι Αμερικανοί του παίζουν γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ. Κάποια στιγμή το ματς θα ανοίξει και όσα πάνε, όσα έρθουν. Πιθανό over το οποίο θα το τσιμπήσω προς τα πάνω.

Σε ενδιαφέρει