Σούπερ Λίγκα: Χωρίς επίθεση στη Λιβαδειά

Με τον Άλτμαν να παίζει αναγκαστικά στην επίθεση, μετά και τον τραυματισμό του Μολίνς, θα παραταχθεί απόψε ο Παναθηναϊκός στην έδρα του Λεβαδειακού.
Σούπερ Λίγκα: Χωρίς επίθεση στη Λιβαδειά

Με τρεις μάχες σε Ξάνθη, Ριζούπολη και Λιβαδειά ανοίγει η αυλαία της 17ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Ανάλυση

Ξάνθη – Πλατανιάς

Η Ξάνθη παρότι έπαιξε με κάποιες αλλαγές μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο έφτασε πολύ κοντά στην υπέρβαση κόντρα στη Λάρισα. Παρότι έχασε με 3-0 στον πρώτο αγώνα δεν το έβαλε κάτω, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ, ήρθε και ένα δεύτερο και τελικά στις λεπτομέρειες δεν έστειλε τη μάχη στην παράταση. Κρατάει την αντίδραση και τα ψυχικά αποθέματα των παικτών. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε κόντρα στον Πλατανιά στη μάχη που καταβάλλει για την πέμπτη θέση. Δεν παίζουν Μπρίτο και Ντουρίτσκοβιτς απόψε. Με 4-3-3 και τους Γέντρισεκ, Λουσέρο και Κίκε στην επίθεση. Ο Πλατανιάς παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας και δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο. Πάλεψε στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά υπέκυψε χάρη σε δύο πέναλτι. Το ένα δεν ήταν. Δίνει μάχη με τις απουσίες, αφού λείπουν Πλιάτσικας. Στάμου, Μπούτνικ και Στανισάβλιεβιτς. Δεδομένο το 4-3-3 με Ενκουλού, Πετρόπουλο και Στόιτσεφ στην επίθεση. Στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί από τους Ακρίτες με 2-0. Το παιχνίδι είναι περίεργο. Ο Πλατανιάς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Τελευταία προσπαθεί να συμμαζέψει την άμυνα. Η Ξάνθη είναι σαφέστατα καλύτερη ομάδα, παίζει ισορροπημένο ποδόσφαιρο, αλλά εσχάτως προβληματίζει στο τελείωμα των φάσεων. Σίγουρα ο άσος έχει το προβάδισμα, αλλά θα προτιμήσω σε ίδιες αποδόσεις το under περιμένοντας ένα ματς υπομονής.

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος

Βαριά ήττα με 3-0 από τον Πανιώνιο για τον Απόλλωνα και μεγάλος προβληματισμός. Έξι ματς δίχως νίκη. Ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ ο Παράσχος. Δυσκολεύεται στο γκολ. Πάντως, δεν τα παρατάει με τίποτα έχοντας κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό κομμάτι. Λείπει ο έμπειρος αμυντικός Κοντοές. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Καστιγέχος μοναδικό προωθημένο και τους Κονέ, Αλμπάνη, Ανιέτε να κινούνται από πίσω. Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κερδίζοντας με ανατροπή την Κέρκυρα 3-1 και στη συνέχεια με 1-0 τον ΟΦΗ στο Κύπελλο και προκρίθηκε. Σταθερά στην πεντάδα. Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών. Τα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια του ήταν under. Στον πρώτο γύρο κέρδισε εύκολα τον Απόλλωνα με 2-0. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης και τους Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου και Μασούρα να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Νέα ξεκίνημα ψάχνουν οι γηπεδούχοι. Ξεκάθαρα ανώτερη ομάδα ο Πανιώνιος. Ξέρει τι ζητάει και πώς να το πάρει ο Πανιώνιος, αλλά το διπλό δεν αξίζει στις τιμές που κυκλοφορεί. Σκέφτομαι να ρισκάρω στο καλοπληρωμένο goal/goal. Μόνο νίκη ψάχνει εξάλλου ο Απόλλωνας και επιβάλλεται να ανοιχτεί κάποια στιγμή.

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός

Ο Λεβαδειακός έχει μπει με τραγικό χρόνο στο 2018. Αρχικά έφαγε πέντε γκολ από τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια τέσσερα στα Γιάννενα για το Κύπελλο. Έτσι ήρθε ο αποκλεισμός και παράλληλα η αναστάτωση στο εσωτερικό του. Το θέμα είναι πως μέχρι πρότινος έδειχνε αρκετά αξιόπιστος αμυντικά. Πέντε under στα έξι τελευταία ματς για τους Βοιωτούς. Στον πρώτο γύρο κατάφερε να αποδράσει από τη Λεωφόρο με το 0-0. Με 3-6-1 θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι απόψε και αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Μαρκόφσκι. Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε το Κύπελλο μεσοβδόμαδα, αφού ήταν αδύνατο να πετύχει τρία γκολ τουλάχιστον στο ταμπούρι της Λαμίας χωρίς καθαρόιαιμο επιθετικό. Καλός-χρυσός ο Μολίνς, αλλά δεν τον λες επιθετικό περιοχής. Μάλιστα απόψε θα λείψει λόγω τραυματισμού αφήνοντας το ρόστερ χωρίς επιθετικό. Λαγούς από το καπέλο του ψάχνει να βγάλει ο Ουζουνίδης σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αποχωρήσεων και προσφυγών στο σύλλογο. Δεν αλλάζει το 4-4-1-1 με πρώτο μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν και μπροστά ότι έρθει. Την περασμένη αγωνιστική έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά κέρδισε με 2-0 τον Πλατανιά χάρη σε δύο πέναλτι. Μεσοβδόμαδα κέρδισε μεν τη Λαμία με 1-0 στο Κύπελλο αλλά αποκλείστηκε. Σήμερα θα παίξει με τον Άλτμαν αναγκαστικά φουνταριστό και τον Βιγιαφάνες από πίσω. Ξεκάθαρη επιλογή το under. Οποια ομάδα σκοράρει πρώτη θα ματώσει να το υπερασπιστεί. Πληρώνει λίγο. Προτιμότερη η ισοπαλία στο πρώτο 45λεπτο.

Σε ενδιαφέρει