Σέφιλντ Γιουν. – Σέφιλντ Γουέν.: Τεράστιο ντέρμπι μίσους

Το Σέφιλντ στα... δύο για το μεγάλο ντέρμπι της πόλης.
Σέφιλντ Γιουν. – Σέφιλντ Γουέν.: Τεράστιο ντέρμπι μίσους

Με το τεράστιο ντέρμπι μίσους ανάμεσα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ ανοίγει σήμερα η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ στην Αγγλία. Με νέο προπονητή τον Γιος Λουχουκάι έρχονται οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ψάχνουν για μια μεγάλη νίκη που θα τους δώσει ξανά νόημα μέσα στη σεζόν, μετά το τέλμα που έχουν περιέλθει τελευταία.

Τα προγνωστικά μου

Σέφιλντ Γιουν. – Σέφιλντ Γουέν. : 2 (5,28)

Ανάλυση

Σχεδόν με τα… δεύτερα, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κατάφερε επικρατήσει με 1-0 μέσα στην έδρα της Ίπσουιτς και προκρίθηκε, έτσι, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας. Αν και το ματς δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει, οι «λεπίδες» ήταν ανώτερες από την αντίπαλό τους και δίκαια πήραν τη νίκη. Νέα αποκτήματα για την ομάδα του Γουάιλντερ αποτελούν οι χαφ Λέοναρντ και Έβανς και ο φορ Γουίλσον. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν ο χαφ Λούντστραμ και ο εξτρέμ Ντάφι, ενώ εκτός παραμένει ο χαφ Μπρουκς και κάποιοι μακροχρόνιοι. Κλαρκ και Ντόναλντσον θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο στο 3-5-2 των γηπεδούχων.

Από την άλλη μεριά, στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ το σίριαλ με την εύρεση προπονητή έλαβε τέλος και πλέον νέος τεχνικός της ομάδας από την περασμένη εβδομάδα θα είναι ο 54χρονος Ολλανδός Γιος Λουχουκάι, ο έχει θητεύσει μεταξύ άλλων στις Στουτγάρδη, Χέρτα, και Αουγκσμπουργκ. Στο ματς κυπελλου των «κουκουβάγιων» με την Καρλάιλ (0-0), ο Ολλανδός κόουτς βρέθηκε στις εξέδρες, όπου και πήρε μια γεύση από τους νέους του παίκτες και ξεκαθάρισε πως πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα να ξαναβρεί τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Στα αγωνιστικά ενόψει του μεγάλου ντέρμπι, αμφίβολος είναι ο χαφ Χάτσινσον, ενώ εκτός θα μείνουν οι φορ Χούπερ και Φλέτσερ, ο στόπερ φαν Άκεν, ο χαφ Μπάναν και ο γκολκίπερ Γουέστγουντ. Ρόουντς και Λούκας Ζοάο λογικά θα ξεκινήσουν στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Σέφιλντ Γιουν. (3-5-2)

Μουρ
Μπάσαμ
Στίρμαν
Ο’Κόνελ
Μπάλντοκ
Λάντστραμ
Ντάφι
Φλεκ
Στίφενς
Κλαρκ
Ντόναλντσον

Σέφιλντ Γουέν. (4-4-2)

Γουάλντσμιθ
Χαντ
Βενάσιο
Λόοφενς
Φοξ
Γουάλας
Μπάτερφιλντ
Τζοόυνς
Ριτς
Ρόουντς
Λούκας Ζοάο

Eκτίμηση

Η Γιουνάιτεντ είναι σεκαλύτερη αγωνιστική φάση, όμως ο ερχομός του νέου τεχνικού στη Γουένσντεϊ αλλάζει τα δεδομένα του -έτσι κι αλλιώς- ιδιόρρυθμου αγώνα. Η μεγάλη απόκλειση στην τιμή του διπλού μας δίνει την ευκαιρία κοιτάξουμε προς τα εκεί. 2

Σε ενδιαφέρει