Ευρωλίγκα: Έχει πάρει τον αέρα των Βάσκων

Στη Χώρα των Βάσκων δοκιμάζεται η Ολυμπιακός. Εξι σερί νίκες μετράνε οι «ερυθρόλευκοι» εις βάρος της Μπασκόνια και 21 σε σύνολο 35 αγώνων.
basconia osfp

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 17η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Δοκιμασίες εκτός έδρας για Ρεάλ και Ολυμπιακό σε Ρωσία και Ισπανία αντίστοιχα.

Ανάλυση

Κίμκι – Ρεάλ Μ.

Ήττα-σοκ στην VTB για την Κίμκι από την Κάλεβ με 92-84 που έφερε τα πάνω-κάτω. Η διοίκηση ανακοίνωσε στους παίκτες ότι τον επόμενο μήνα θα καταβάλλει μόνο το 50% του μισθού τους. Με αυτόν τον τρόπο τους τιμωρεί, αλλά το θέμα είναι αυτοί πως θα πάρουν ένα τέτοιο γεγονός και πώς θα αντιδράσουν στο παρκέ. Πάντως στην Ευρωλίγκα επικράτησε της Μπάμπεργκ με 74-70 φτάνοντας το ρεκόρ τους στο 9-7. Παραμένει στα πιτς ο σέντερ Ρόμπινσον. Η Ρεάλ καθάρισε την Μπανταλόνα με 84-66 στο πρωτάθλημα, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει τη Μακάμπι με 93-81 στην Ευρωλίγκα. Στο 10-6 το ρεκόρ της. Σταθερά στην οχτάδα. Ψάχνει το πλεονέκτημα της έδρας, κάτι θα αποτελέσει άθλο με δεδομένο το ότι αγωνίζεται χωρίς Γιουλ, Ράντολφ, Κούζμιτς και Αγιόν. Γρίφος η αναμέτρηση. Σταθερά ανταγωνιστική εντός η Κίμκι, αλλά δεν γνωρίζω την αντίδραση των παικτών μετά το… κόψιμο του μισθού από τη διοίκηση. Έχει λογική το over 164,5, σε ένα ματς που αμφότερες δείχνουν ικανές να ξεπεράσουν τους 90 πόντους. Σε τέσσερις επισκέψεις της στη Ρωσία η Ρεάλ έχει χαμογελάσει μόνο μία φορά.

Εφές – Ερυθρός Αστέρας

Δίκαιη ήττα για την Εφές στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 90-79. Στο 4-12 το ρεκόρ της. Στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και κάκιστες αμυντικές επιδόσεις. Στο πρωτάθλημα κέρδισε την Γκαζιάντεπ με 74-66. Αλλαγή στο ρόστερ. Αποχώρησε ο Άνταμς και τη θέση του πήρε ο καλός γκαρντ, Τόνεϊ Ντάγκλας. Δύο φορές έχει υποδεχτεί τον Ερυθρό Αστέρας κερδίζοντας και στις δύο. Οι Σέρβοι έτρεχαν ένα σερί τεσσάρων νικών μέχρι την ανώμαλη προσγείωση στην Αδριατική από την Μπούντουτσνοστ με 92-86. Νωρίτερα είχε πετύχει σπουδαία νίκη επί της Ζαλγκίρις με 77-65. Στο 7-9 το ρεκόρ της. Μάχεται για την πρόκριση με νύχια και με δόντια. Πολύ περίεργο ματς, αφού το μομέντουμ δείχνει Αστέρα, αλλά η Εφές γιγαντώνεται στην Πόλη. Οι 78 πόντοι που επιτρέπουν εντός οι γηπεδούχοι και οι 82 που δέχονται οι φιλοξενούμενοι μακριά από το Βελιγράδι οδηγούν στο over 156,5.

Ζαλγκίρις – Μάλαγα

Τερμάτισε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων η Ζαλγκίρις χάνοντας δίκαια από τον Ερυθρό Αστέρα με 77-65 στη Σερβία. Στο 10-6 το ρεκόρ της. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη εξάδα. Εντός έδρας πετυχαίνουν δύο πόντους λιγότερους απ’ ότι στις εξόδους τους, όπου προσεγγίζουν πιο ελεύθερα τα ματς. Στο πρωτάθλημα καθάρισε εύκολα τη Νεβέζις με 94-68. Κόντρα στη Μάλαγα μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε με 85-83. Η Μάλαγα βρίσκεται σταθερά εκτός οχτάδας με 9 ήττες σε 16 αγώνες, αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνει να αντεπιτίθεται. Πισωγύρισμα αποτέλεσε η εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια με 85-83. Στην ACB επικράτησε της Ομπραντόιρο με 96-76. Συμπλήρωσε έξι νίκες στις οχτώ τελευταίες αναμετρήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει ανεβάσει κατακόρυφα την παραγωγικότητά της κοντά στους 85 πόντους. Ακόμα ένα πονηρό παιχνίδι. Στα χαρτιά η Ζαλγκίρις δείχνει να έχει το προβάδισμα για τη νίκη, αλλά περιμένω μια μάχη λεπτομερειών όπως συνέβη στον πρώτο γύρο. Υπό αυτές τις συνθήκες οι 6,5 πόντοι που δίνονται ως χάντικαπ στους Ανδαλουσιάνους οδηγούν προς το διπλό.

Μπασκόνια – Ολυμπιακός

Ματσάρα ολκής, που αναμφίβολα κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα. Πλούσια παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έχουν συναντηθεί 35 φορές και ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 21 νίκες. Πιο πρόσφατο ένα σερί έξι διαδοχικών νικών για την Ελληνική ομάδα. Στο 12-4 το ρεκόρ του Ολυμπιακού μετά και το άνετο 87-80 επί της Μιλάνο. Η διαφορά βρισκόταν σε διψήφια επίπεδα σχεδόν σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Ακολούθησε η τρίτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ με 78-70 στην Πυλαία. Πολλοί παίκτες της ομάδας χαρακτήρισαν την απόδοση τους ως τη χειρότερη της σεζόν. Διαθέτει την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα με 71,5 πόντους, αλλά και τη χειρότερη επίθεση με 72 πόντους. Αγραβάνης και Τίλι δεν υπολογίζονται. Επιστρέφει ο Ρόμπερτς. Η Μπασκόνια από την άλλη επικράτησε της Βαλένθια με 78-74 στο πρωτάθλημα, αλλά νωρίτερα είχε τέσσερις κολλητές ήττες σε Ισπανία και Ευρώπη. Πάλεψε, πάντως, στην έδρα της Φενέρ χάνοντας τελικά με 79-74. Σκοράρει 82,5 πόντους κατά μέσο όρο στη διοργάνωση. Στην πρώτη πεντάδα των παραγωγικών ομάδων της λίγκας. Στα πιτς ο Μακ Ρέι. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον αέρα των Ισπανών, αλλά τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει στις εξόδους του έχουν φέρει μεγάλο προβληματισμό. Πάντως, η νίκη των Βάσκων στο 1.65 δεν έχει καμία αξία. Θα προτιμήσω το over 153,5 περιμένοντας τον νικητή να βγαίνει κάπου στους 80.

 

Σε ενδιαφέρει