Κύπελλο Ισπανίας: Βαρύ το κλίμα στη Ρεάλ

Από ακόμα μία γκέλα έρχεται η Ρεάλ και το κλίμα είναι βαρύ. Αγγαρεία και αλλαγές θα υπάρξουν στο σημερινό ματς Κυπέλλου με τη Νουμάνθια. Ψάχνει την ανατροπή η Βιγιαρέαλ κόντρα στη Λεγκανές.
bale

Αγώνες ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση όμοιου αποτελέσματος ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Ανάλυση

Αλαβές – Φορμεντέρα

Απέδειξε την ανωτερότητά της η Αλαβές επικρατώντας άνετα στην έδρα της Φορμεντέρα με 3-1. Ακολούθησε η ήττα από την Μπιλμπάο στο πρωτάθλημα με 2-0 εκτός έδρας. Σίγουρα έχει ανεβάσει απόδοση, αλλά ακόμα αδυνατεί να βρει την αγωνιστική της ταυτότητα και σταθερότητα. Ο Αμπελάρδο ξέροντας ότι το πρώτο μέλημα είναι η επιβίωση και ακολουθεί το δύσκολο ματς με τη Σεβίλλη θα προβεί σε αρκετές αλλαγές απόψε. Λείπουν Ντουάρτε, Μπούργκι, Γκαρσία, Βιγιαράι και 2-3 ακόμα. Η Φορμεντέρα βρίσκεται δύο κατηγορίας χαμηλότερα και το τελευταίο διάστημα έχει σοβαρό πρόβλημα. Μετά την ήττα από την Αλαβές ηττήθηκε εντός και στο πρωτάθλημα από την θεωρητικά κατώτερη Πένια Ντεπορτίβα με 1-0. Βρίσκεται στη 12η θέση του ομίλου που μετέχει. Υπήρξαν 3-4 προσθήκες που βρίσκονται απόψε στην αποστολή. Παράλληλα αναμένεται να υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού έχει συμβιβαστεί με τον αποκλεισμό. Ξεκάθαρη η υπεροχή της Αλαβές, που με την απαιτούμενη σοβαρότητα θα ντουμπλάρει τις νίκες της. Το 1.40, όμως, χάνει οποιαδήποτε αξία όταν έχουμε να κάνει με δύο εντελώς αλλαγμένες ομάδες και φυσικά όταν ξέρουμε πως οι γηπεδούχοι προκρίνονται ακόμα και με ισοπαλία ή με ήττα μέχρι 2-0.

####

Βιγιαρεάλ – Λεγκανές

Τρέχει και δεν φτάνει πλέον η Βιγιαρεάλ, μετά την ήττα του πρώτου αγώνα με 1-0 από τη Λεγκανές. Μάλιστα ακολούθησε το 1-1 με τη Λα Κορούνια στο πρωτάθλημα για να βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα. Δεν αποφεύγει το λάθος στα μετόπισθεν. Τουλάχιστον σκόραρε ο Ουνάλ στο τελευταίο δείχνοντας να μπορεί να καλύψει το κενό του Μπακαμπού. Αποκτήθηκε ο Μαρτίνεζ από την Ιντερ. Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά σε μικρό βαθμό, αφού ψάχνει την ανατροπή και παράλληλα την άνοδο της ψυχολογίας της. Με καθαρό 4-4-2 και τους Μπάκα – Ουνάλ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Η Λεγκανές κατάφερε να πετύχει δύο τεράστιες νίκες στο ξεκίνημα του 2018. Πρώτο το 1-0 του Κυπέλλου με τη σημερινή της αντίπαλο και εν συνεχεία με 1-0 επί της Σοσιεδάδ στην Πριμέρα. Δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της, αλλά ήταν τυχερή σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Γκαριτάνο μίλησε για εξάντληση αναφερόμενος στους παίκτες του και είναι αναγκασμένος να προβεί και αυτό σε κάποιες… προσεκτικές αλλαγές. Σίγουρα θα λείψουν οι μέσοι Μπράσανατς και Σιμανόφσκι. Με γεμάτο κέντρο και 4-2-3-1 θα παίξει σήμερα. Σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση ο Άμραμπατ. Ανώτερη ομάδα η Βιγιαρεάλ και πολύ ισχυρή στο Μαδριγάλ. Πρέπει να επανέλθει άμεσα στον δρόμο των επιτυχιών και πιστεύω πως απόψε θα τα καταφέρει ασχέτως αν τελικά φτάσει στην πρόκριση. Άσος.

Ρεάλ Μαδρίτης – Νουμάνθια

Ολοένα και πιο μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας στην Πριμέρα βρίσκεται η Ρεάλ. Νέα γκέλα στην έδρα της Θέλτα μένοντας στο 2-2. Πέρασε από πολλά κύματα η αναμέτρηση. Βρέθηκε πίσω, το έφερε τούμπα σε τρία λεπτά με τον Μπέιλ, η αντίπαλός της έχασε πέναλτι και τελικά ισοφαρίστηκε. Προκλητικά αδιάφορος τελευταία ο Ρονάλντο. Με τη δεύτερη ομάδα κατά κύριο λόγο έπαιξε στην έδρα της Νουμάνθια στον πρώτο αγώνα και επιβλήθηκε με 3-0. Βέβαια, χρειάστηκε να μείνει από πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερη η αντίπαλός της για να πετύχει δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και να καθαρίσει τυπικά την πρόκριση. Ακολουθεί το ματς με τη Βιγιαρεάλ και σίγουρα θα παίξει εκ νέου με αναπληρωματικούς. Λογικά θα παραταχθεί με 4-3-3 και τους Βάσκεθ, Μαγιοράλ και Ασένσιο στην επίθεση. Η Νουμάνθια ξέρει ότι το όνειρο πάει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψει. Δεν τα παρατάει ποτέ. Το απέδειξε και στο πρόσφατο 2-2 του πρωταθλήματος κόντρα στην Κούλτουραλ, σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω με 2-0, αλλά αντέδρασε. Λείπουν Ντιαμανκά και Ρίπα. Δεν μπορούν να συγκριθούν πουθενά οι δύο ομάδες και αυτό φάνηκε στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι αναπληρωματικοί της Ρεάλ θέλουν να αποδείξουν στον Ζιντάν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. Ο άσος πληρώνει ένα και τίποτα. Το ίδιο και το over. Ακόμα και ο συνδυασμός τους δεν ξεπερνάει το 1.40. Με λίγα λόγια ή ρισκάρουμε στο goal/goal ή αποχή…

Σε ενδιαφέρει