Κύπελλο Ισπανίας: Φουλ της κόντρας, υπάρχουν και ρεβάνς

Αλλαγή προπονητή σε Λας Πάλμας και Σεβίλλη, σε φόρμα η Κάντιθ, με το μυαλό στο πρωτάθλημα η Αλαβές.
Montella

Πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Θα υπάρξουν και ρεβάνς. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Ανάλυση

Γέιδα – Ατλ. Μαδρίτης

Μπορεί να αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία η Γέιδα, αλλά έφτασε με το σπαθί της ως εδώ και στο Κύπελλο. Βέβαια, το όνειρο τελειώνει, αφού το εμπόδιο της Ατλέτικο φαντάζει ανυπέρβλητο. Μάλιστα έρχεται από εννιά αγώνες δίχως νίκη στο πρωτάθλημα αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε κάθετη πτώση. Στον προηφούμενο γύρο ξεπέρασε με απίθανο τρόπο το εμπόδιο της Σοσιεδάδ κερδίζοντας 3-2 εκτός και ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα. Η Ατλέτικο μετά από ένα αήττητο σερί 20 αγώνων έχασε με 1-0 από την Εσπανιόλ. Εξέτισε την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και ετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους Βιτόλο και Ντιέγκο Κόστα. Λείπουν Ομπλάκ, Λουίς και Κόκε. Οι Βιέτο και Γκαϊτάν βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Λογικά η Ατλέτικο θα καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση, αλλά λίγο οι γιορτές, λίγο η διακοπή κρίνουν απαγορευτικό το διπλό σε αυτές τις αποδόσεις.

Φορμεντέρα – Αλαβές

Με μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία η Φορμεντέρα δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μικρούλα σαν μέγεθος, ομάδα τρίτης κατηγορίας, αλλά ζει το όνειρό της. Απέκλεισε την Μπιλμπάο με γκολ στο Σαν Μαμές στο 95’ με 1-0. Το πρώτο ματς είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1. Η Αλαβές από τη μέρα που ανέλαβε ο Αμπελάρδο αναστήθηκε αγωνιστικά. Τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία με αποτέλεσμα να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Καθάρισε στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου τη Χετάφε με δύο νίκες. Θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές απόψε, αφού την καίει ξεκάθαρα το ματς που ακολουθεί με την Μπιλμπάο για την Πριμέρα. Μεταξύ άλλων θα λείψουν Ντουάρτε, Σάντος, Πίνα και Αλέξις. Εφόσον υπάρχει ρεβάνς και η Αλαβές δείχνει να μην πολυκαίγεται θα ρισκάρω στο 1Χ που κινείται πάνω από τις δύο μονάδες.

Κάντιθ – Σεβίλλη

Έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο το 2017 η Κάντιθ μετρώντας ένα αήττητο σερί εννιά αγώνων με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες στη Σεγούντα. Στο Κύπελλο απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Μπέτις χάνοντας εντός με 2-1 και κερδίζοντας έξω με το απίστευτο 5-3. Λείπουν Σανκαρέ και Κορέα. Με άγνοια κινδύνου απόψε. Δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα. Η Σεβίλλη υποδέχτηκε τον Μοντέλα στον πάγκο της και θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μετά το σημερινό ματς ο Ιταλός έχει μπροστά του το μεγάλο τοπικό ντέρμπι με την Μπέτις για την Πριμέρα. Η τελευταία προπόνηση έγινε ανοιχτών των θυρών και είχε κάτι λιγότερο από 10.000 οπαδούς των φιλοξενούμενων. Λείπουν Μερκάδο, Παρέχο και Καρίσο. Με ένα κράμα βασικών και αναπληρωματικών θα παραταχθούν απόψε οι φιλοξενούμενοι δίνοντας το δικαίωμα στη φορμαρισμένη Κάντιθ τουλάχιστον να μην ηττηθεί ελπίζοντας σε ακόμα μία υπέρβαση. 1Χ.

Λας Πάλμας – Βαλένθια

Συνεχίζει να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα η Λας Πάλμας. Τέταρτος προπονητής που κάθεται φέτος στον πάγκο της ο Πάκο Χέμεθ, που θα προσπαθήσει να την βγάλει από το αδιέξοδο. Άμεση προτεραιότητα του νέου τεχνικού να φύγουν τα… κακά παιδιά και να μικρύνει το ρόστερ. Μάλιστα μπήκε στη λίστα αποχώρησης ο Ρεμίο που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Αποκτήθηκαν 2-3 παίκτες σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Θα λείψουν κάποιοι βασικοί, αλλά ο νέος τεχνικός δήλωσε πως θα παίξει με ανταγωνιστική ενδεκάδα και έχει ως στόχο την υπέρβαση στοκ Κύπελλο. Την καλύτερη στιγμή ήρθε η διακοπή για τη Βαλένθια. Έσκασε από την κούραση και προσγειώθηκε ανώμαλα με τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς. Το Κύπελλο δεν το αφήνει σε δεύτερο μοίρα, αν και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο διακαής πόθος. Ο κόουτς Τοράλ δεν θα κάτσει στον πάγκο λόγω ενός ατυχήματος που είχε μέσα στις γιορτές. Λείπουν Νέτο, Μουρίγιο και Σολέρ. Με 4-4-2 και Μίνα, Τζάτζα στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι. Ακόμα ένα ματς με σοβαρή υποψηφιότητα κόντρας. Ο νέος τεχνικός στους νησιώτες θέλει να αλλάξει άμεσα την ψυχολογία. Η Βαλένθια δεν θα έχει στον πάγκο τον προπονητής της, βρίσκεται σε πτώση και θα κάνει αλλαγές. Προς 1Χ σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

Σε ενδιαφέρει