Περιφερειακή άμυνα και Πρίντεζης

Ματς ζωής και θανάτου είναι αυτό που δίνει απόψε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα κόντρα στην Χίμκι.
Olympiacos Khimki

Τα σενάρια της πρόκρισης είναι πάρα πολλά στον όμιλο του Ολυμπιακού. Ενδεικτικό είναι ότι μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και με δύο νίκες σε μια πολύ τραβηγμένη εκδοχή, αυτήν την 4πλης ισοβαθμίας με Λαμποράλ, Μπάμπεργκ και Ρεάλ. Το ζητούμενο εν τέλει απόψε στις 20:45 είναι η νίκη έστω και με μισό πόντο. Μία ώρα αργότερα η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μπάμπεργκ.

Ανάλυση

Χίμκι – Ολυμπιακός

Δυσκολεύτηκε μέχρι το ημίχρονο η Χίμκι στη Λιθουανία, όμως στο δεύτερο έκαμψε την αντίσταση της Ζαλγκίρις και πήρε τη νίκη με 71-76. Η δύναμη των Ρώσων είναι στην περιφέρεια, όπου ο Σβέντ κυριαρχεί τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και στο σκοράρισμα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν παίχτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ο Ντράγκιτς, όπως και οι Ράις, Κόπονεν είναι πολύ εύστοχοι πίσω από τη γραμμή των 6,75. Κανείς από τους 4 δεν είχε καλή απόδοση στο ΣΕΦ και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει εύκολα με 89-77 σε ένα από τα καλύτερά του ματς στο top 16. Τα ηνία των Μοσχοβιτών πλέον κρατάει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ένας κόουτς που ξέρει πολύ καλά τους “ερυθρόλευκους” από το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό. Το κακό νέο για τον Σέρβο κόουτς είναι ότι έχει εξαιρετικά αμφίβολο τον Ντέιβις, πράγμα που σημαίνει ότι το βάρος στο 5 θα κουβαλήσει κυρίως ο Αγκουστίν, ένας σέντερ που δεν μπορεί να φοβήσει τους ψηλούς της ελληνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός θέλει να επαναλάβει μια εξίσου καλή εμφάνιση με αυτήν κόντρα στη Ρεάλ. Έκανε το καλύτερό του παιχνίδι κόντρα στη “βασίλισσα” αγγίζοντας τους 100 πόντους (99-85) βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο παρκέ. Το κλειδί για τη νίκη απόψε είναι η καλή άμυνα στην περιφέρεια ίσως με επιθετικό hedge out, πράγμα στο οποίο μπορεί να βοηθήσουν πολύ οι Χάκετ, Στρόμπερι και Όντομ Τζόνσον με δεδομένο ότι ο Σπανούλης μαρκάρει μόνο με τα μάτια τώρα τελευταία. Πολύ βελτιωμένος είναι ο Παπανικολάου που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του και υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος στην επίθεση είναι ο Πρίντεζης, τον οποίο δεν μπορεί να μαρκάρουν ούτε στα πόδια ούτε στον αέρα οι Μόνια και Σοκόλοφ. Δεν είναι τυχαίο ότι με τους Ρώσους στο ΣΕΦ ο Έλληνας φόργουορντ έκανε πλάκα (30 πόντους, 9 ριμπάουντ). Το διπλό ξεκίνησε από 2,30 κι έχει φτάσει ήδη στο 2,19, γεγονός που προμηνύει ότι το ματς θα είναι εντελώς οριακό. Θεωρώ ότι η άμυνα της Χίμκι είναι πολύ κακή για να κρατήσει τον Ολυμπιακό κάτω από τους 75,5 πόντους και θα πάρω το over με απόδοση 1,95.

Μπαρτσελόνα – Μπάμπεργκ

Δεν ήταν καλή η Μπαρτσελόνα στη Βιτόρια και δικαίως ηττήθηκε από τη Λαμποράλ με 75-71. Ο Πασκουάλ δεν μπορούσε να βρει τρόπο να σταματήσει τον Μπορούση, αφού ο Έλληνας σέντερ έκανε πλάκα τόσο στο 1 vs 1 απέναντι στον Ντόρσεϊ, όσο και με βοήθειες κόντρα στον Τόμιτς. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι απουσίες των Ναβάρο και Ρίμπας, οι οποίοι θα λείψουν και σήμερα, αφού ο Σατοράνσκι είναι σχεδόν μόνος στην περιφέρεια με τους Όλεσον και Αρόγιο να βρίσκονται στον κόσμο τους. Ο Αμπρίνες έχει επιστρέψει με πολύ καλά πατήματα μετά από το χειρουργείο που έκανε και μαζί με τον Περπέρογλου γεμίζουν τη θέση 3. Με νίκη θα βρίσκεται με το 1,5 πόδι στα πλέι οφ, αφού ακολουθεί το ματς με τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία, αλλά θα έχει και το πάνω χέρι στις ισοβαθμίες. Η Μπάμπεργκ από την πλευρά της ήταν εξαιρετική με την ΤΣΣΚΑ, την οποία υπέταξε με 91-83. Ο Τρινκέρι έχει κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά και παίρνει το 100% των παιχτών του σχεδόν σε όλα τα ματς. Είχε κερδίσει με 74-70 τους Καταλανούς εντός έδρας και σε περίπτωση νίκης κάνει πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους 8. Ο Ουοναμέικερ είναι ασταμάτητος και μαζί με τον Ζήση φτιάχνουν το παιχνίδι των Γερμανών. Θεωρώ πως είναι πολύ σκληρό καρύδι για να πεθάνει τόσο εύκολα όσο πιστεύουν οι book και θα πάρω το διπλό με +11,5 πόντους για τους φιλοξενούμενους, αφού οι απουσίες των Ισπανών στην περιφέρεια θα κάνουν μικρότερη τη μεταξύ τους διαφορά.

Τα προγνωστικά μου

Ώρα Αγώνας Σημείο Ιστοσελίδα Απόδοση
20:45 Χίμκι – Ολυμπιακός (πόντοι Ολυμπιακού) over 75,5 Stoiximan 1,95
21:45 Μπαρτσελόνα – Μπάμπεργκ (+11,5) 2 Novibet 1,83

Τα υπόλοιπα ματς της ημέρας

Κουμπάν – Μάλαγα και Ερυθρός Αστέρας – Νταρουσάφακα.

Σε ενδιαφέρει