Στο χείλος του γκρεμού η Άιντραχτ

Κρίσιμο ματς τόσο για την Άιντραχτ όσο και για το Αμβούργο, με το οποίο ανοίγει η 22η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.
eintracht hamburg

Στις 21:30 ξαναρίχνονται στη μάχη οι γερμανικές ομάδες με το ματς της Παρασκευής να αποτελεί το ορεκτικό για το κυρίως μενού του Σαββατοκύριακου. Σε αυτό, η πληγωμένη Άιντραχτ υποδέχεται το Αμβούργο που βρίσκεται σε λίγο καλύτερη θέση στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα.

Τα προγνωστικά μου

Άιντραχτ – Αμβούργο (Μάιερ), Να σκοράρει (2,65)

Ανάλυση

Η Άιντραχτ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα βρέθηκε στο +1 από τη Βέρντερ και τη ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλο που επέστρεψε με νίκη επί της Βόλφσμπουργκ μετά τη διακοπή, ακολούθησαν κακές εμφανίσεις κυρίως στο εντός 2-4 από τη Στουτγάρδη, αλλά και στο 3-1 εκτός από την Κολωνία. Και στις δύο περιπτώσεις η άμυνά της ήταν για γέλια και δίκαια έχασε. Ο ηγέτης της στην επίθεση, Άλεξ Μάιερ, σκοράρει ακατάπαυστα από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του κι έχει φτάσει τα 12 γκολ σε 17 εμφανίσεις. Το κακό νέο είναι πως ο Οσζίπκα είναι τιμωρημένος, οπότε οι λύσεις για τα μετ’ όπισθεν γίνονται ακόμη λιγότερες. Το καλό είναι πως επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Ζαμπράνο αφού εξέτισε τη δική του τιμωρία. Το Αμβούργο είχε αντιστρόφως ανάλογη πορεία από τη διακοπή και μετά. Έκανε καλές εμφανίσεις, ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να πάρει κάτι καλό από τις Μπάγερν και Στουτγάρδη. Ακολούθησαν 2 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια από τα οποία πήρε έναν βαθμό με την ισοπαλία κόντρα στην Κολωνία και τρεις χάρη στη μεγάλη νίκη με 3-2 και ανατροπή επί της Γκλάντμπαχ. Αυτή τη φορά επιστρέφει ο Τζουρού στο κέντρο της άμυνας και ξαναστέλνει τον Κλέμπερ στον πάγκο. Ο Ρούντβενς απέδωσε καλύτερα από τον Λασόγκα στην επίθεση και λογικά θα προτιμηθεί ξανά αντί του Γερμανού φορ. Τρομερή δουλειά από τους Χαντ, Ντρίμιτς και Μιούλερ μεσοεπιθετικά, ωστόσο ο παίχτης-κλειδί των “δεινοσαύρων” είναι Χόλτμπι, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανέσα στις τρεις γραμμές τους.

Πιθανές εντεκάδες

Άιντραχτ

Χραντέτσι
Χασέμπε
Άμπραχαμ
Ζαμπράνο
Ρεγκάσελ
Στεντέρα
Ρους
Χούσζτι
Φαμπιάν
Άινερ
Μάιερ

Αμβούργο

Άντλερ
Σακάι
Τζουρού
Σπάχιτς
Οστρζόλεκ
Γιουνγκ
Χόλτμπι
Μίλερ
Χαντ
Ντρίμιτς
Ρούντβενς

Εκτίμηση

Πραγματικά πολύ δύσκολο ματς για να προβλέψει κανείς την τελική του έκβαση. Το Αμβούργο είναι καλύτερη ομάδα και ειδικά εκτός έδρας (4-2-4) πολύ επικίνδυνη. Ωστόσο, η Άιντραχτ καίγεται για τους βαθμούς και θέλει οπωσδήποτε σκορ. Σε αυτόν τον τομέα δεν δυσκολεύεται τόσο, όσο στο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Νά ‘ναι καλά ο Μάιερ που βρίσκεται συχνά μέσα στις φάσεις, εκτελεί πάντοτε τα πέναλτι και τής δίνει που και πού κάνα βαθμό. Το ενδεχόμενο να σκοράρει ο ηγετικός φορ των γηπεδούχων δίνει 2,65 και θα το τιμήσω.

Σε ενδιαφέρει