Σπόρτινγκ – Μπενφίκα

Μεγάλο ντέρμπι στην Πορτογαλία, καθώς η Σπόρτινγκ υποδέχεται την Μπενφίκα, με κεντρικό πρόσωπο τον αρχηγό των γηπεδούχων, Μπρούνο Φερνάντες.
sporting benfica

Είχε εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Σετούμπαλ που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ένα πολύ… πονηρό ματς, αλλά οι απουσίες που είχαν οι γηπεδούχοι, οδήγησαν τη Σπόρτινγκ σε ένα πολύτιμο και τελικά εύκολο διπλό, επικρατώντας με 3-1. Προηγήθηκε στο 27’ με αυτογκόλ και στο 34’ έθεσε τις πολύ γερές βάσεις για τη νίκη με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες. Η μείωση του σκορ καταγράφηκε στο 63’, αλλά και πάλι ο Μπρούνο Φερνάντες στο 94’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Τώρα έχει το ντέρμπι, ωστόσο όλα γυρίζουν γύρω από τον αρχηγό της ομάδας, που αναμένεται αυτό να είναι το τελευταίο του παιχνίδι, αφού είναι σχεδόν κλεισμένη η μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπειτα από φλερτ έξι μηνών. Εκτός οι Κοάτες, Βιέτο, Ρέναν και Νέτο.

Πολύ δύσκολη υπόθεση αποδείχθηκε για την Μπενφίκα η επικράτησή της επί της Άβες, παρά το γεγονός ότι την υποδεχόταν στην έδρας. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20’ κι άρχισε να… τρέχει. Πίεσε πάρα πολύ, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με γκολ στο 76’ και στο 89’, με το δεύτερο να προέρχεται από το σημείο του πέναλτι. Ακολούθησε ματς για το Κύπελλο, στο οποίο επικράτησε 3-2 της Ρίο Άβε και πάλι στην έδρα της. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 4’, ισοφάρισε στο 13’, ξανάμεινε πίσω στο 30’, αλλά η είσοδος του Σεφέροβιτς τα άλλαξε όλα. Ο σέντερ φορ των «αετών» με το που μπήκε στο ματς, πέτυχε δύο γκολ στο 64’ και στο 71’. Μετράει 16 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Παρελθόν ο Ζέντσον που πήρε μεταγραφή στην Τότεναμ.

Σε ενδιαφέρει