Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελεί το κυρίως πιάτο στις πρώτες μέρες του 2020.
osfp pao

Με κακό τρόπο και κατ’ επέκταση με προβληματισμό έκλεισε το 2019 ο Ολυμπιακός, αφού δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Βόλο. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 0-0 στην πόλη της Μαγνήσιας κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και έμειναν στη δεύτερη θέση. Βέβαια, το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η διαιτησία του ματς προκάλεσε για ακόμα μία φορά τα έντονα παράπονα των «ερυθρολεύκων», γεγονός το οποίο ήταν στο επίκεντρο όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Παρασκευή που προχώρησαν σε άλλες δύο ανακοινώσεις για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά άφησαν σε δεύτερη μοίρα την φτωχή εμφάνιση, με τον Ολυμπιακό να μένει στο μηδέν για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα, μετά το 0-0 στην Ξάνθη. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει βάσει των όσων έχουν συμβεί μέσα στην εβδομάδα είναι κατά πόσο όλα αυτά θα έχουν επηρεάσει το αγωνιστικό τμήμα. Σε ό,τι αφορά το αποψινό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα προβλήματα ήταν γνωστά, καθώς εκτός έμειναν οι Μεριά, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Γκιγέρμε, Σουντανί, Μπρούνο, Φορτούνης. Κατά τα λοιπά, μέσα οι Βαλμπουενά, Ποντένσε, Ελ Αραμπί.

Με ανάμεικτα συναισθήματα έκλεισε σε αγωνιστικό επίπεδο το 2019 για τον Παναθηναϊκό, καθώς η ομάδα του Δώνη συμπλήρωσε πλέον 10 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο οι πολλές ισοπαλίες τον κρατούν σε χαμηλές θέσεις και σίγουρα δεν τον εξασφαλίζουν στην 6άδα. Η χρονιά, λοιπόν, έκλεισε με δύο ισοπαλίες. Η μία κόντρα στον ΟΦΗ με 1-1 στο «Γεντί Κουλέ» με 10 παίκτες, άρα ο βαθμός θεωρήθηκε κέρδος, ωστόσο κόντρα στον Άρη εντός έδρας δεν ισχύει το ίδιο. Παίζοντας στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 και σε ακόμα ένα ματς που προβλημάτισε επιθετικά. Μόλις 16 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα τα 7 έχουν προέλθει από το σημείο του πέναλτι, επίδοση που κάθε άλλο παρά κολακεύει τους «πράσινους». Αναφορικά με τα πλάνα του αποψινού ματς, ο Κολοβός έμεινε εκτός επιλογών του Γιώργου Δώνη, όπως και οι Κότσαρης, Σέχου.

Σε ενδιαφέρει