ΑΕΚ – Παναιτωλικός

Από το ΟΑΚΑ αρχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2020 η ΑΕΚ, κόντρα στον προτελευταίο της βαθμολογίας, Παναιτωλικό.
aek panai

Πραγματοποιώντας ακόμα μία φτωχή έως και κακή εμφάνιση στη Λαμία, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στη δύση του 2019, μένοντας στο 0-0 στην πόλη της Φθιώτιδας. Ο Μάσιμο Καρέρα είναι φανερό ότι από τη στιγμή που έχει αναλάβει, έχει ρίξει το βάρος στην άμυνα της ομάδας του, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» στην εν λόγω αναμέτρηση έδειξαν σοβαρά προβλήματα δημιουργίας σε κλειστή άμυνα, κάτι άλλωστε που δεν είναι καινούριο. Συν τοις άλλοις, αυτή ήταν η πρώτη απώλεια με τον Ιταλό προπονητή στον πάγκο. Ρεαλιστικός στόχος δεν υφίσταται πλέον, αφού ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ξεφύγει στη βαθμολογία, οπότε το βάρος έχει πέσει στη μεταγραφολογία, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για την ενίσχυση του ρόστερ. Ξαφνικά έχουν προκύψει πολλές απώλειες, καθώς εκτός για τους επόμενους 2,5 μήνες θα μείνει ο Γαλανόπουλος που είχε κερδίσει θέση βασικού, ενώ εκτός θα είναι και ο Ολιβέιρα που θα «τρέξει» να προλάβει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα.

Η πρώτη νίκη για τον Παναιτωλικό στη φετινή σεζόν είναι γεγονός! Η ομάδα του Μάκη Χάβου με καταρρακτώδη βροχή και σε πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να επιβληθεί του ΟΦΗ στο Αγρίνιο με 2-0 κι έτσι έκλεισε το 2019 με νίκη, που είναι και η μοναδική το φετινό πρωτάθλημα. Το σκορ άνοιξε στο 78’ με έναν τρόπο στον οποίο συνέβαλλε ο αγωνιστικός χώρος, αφού η μπάλα κόλλησε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το 2-0 διαμορφώθηκε με πέναλτι στο 85’. Πλέον, στην τελευταία θέση άφησε τον Πανιώνιο. Πολύ σημαντική η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, αφού απέκτησε τους Μουνιέ, Τζανακάκη, και Κέβιν, ωστόσο οι δύο τελευταίοι είναι στην αποστολή, με τον πρώτο να ταλαιπωρείται από ίωση.

Σε ενδιαφέρει