Πορτογαλία – Λιθουανία

Μπορεί το ματς για την Πορτογαλία να φαντάζει εύκολο για την Πορτογαλία, αλλά οι Ίβηρες δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο βαθμολογικής απώλειας.
portugal lithuania

Είχε το πολύ μεγάλο ντέρμπι τον προηγούμενο μήνα κόντρα στην Ουκρανία στο Κίεβο και η κακή της εμφάνιση τιμωρήθηκε από την ομάδα του Άντρεϊ Σεφτσένκο. Πρώτη ήττα για την Πορτογαλία στα προκριματικά του Euro με σκορ 2-1 εκτός έδρας έδρας και μάλιστα με κακή εμφάνιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 27’, το σκορ ήταν 2-0 υπέρ των Ουκρανών και μετά προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση που ήταν εκ προοιμίου πολύ δύσκολο έργο. Στο 72’ μείωσε με πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, έπαιζε και με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά το 2-2 δεν έγινε ποτέ. Πλέον, στις τελευταίες δύο αγωνιστικές θέλει να κάνει το «2 στα 2» κόντρα σε Λιθουανία και Λουξεμβούργο. Πολλές οι απουσίες, καθώς εκτός έμειναν οι Πέπε, Σεμέδο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Φέλιξ, Γκέδες. Βέβαια, υπάρχουν πολλές και ποιοτικές λύσεις από πίσω.

Τελευταία και καταϊδρωμένη η αδύναμη Λιθουανία, κάτι που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι θα υπάρξει ντέρμπι ανάμεσα σε εκείνη και το Λουξεμβούργο για την τελευταία θέση. Παρά την κακή εικόνα της, στο τελευταίο ματς του Οκτωβρίου κόντρα στη Σερβία μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική. Κράτησε για ένα ημίχρονο, στο 48’ και το 53’ δέχθηκε δύο τέρματα, ωστόσο δεν το παράτησε το παιχνίδι και στο 79’ μπόρεσε να μειώσει το σκορ. Τελευταία της νίκη σε επίσημο ματς ήταν πριν από τρία χρόνια και από τότε μετρά 2 ισοπαλίες και 12 ήττες. Περισσότερο ως εμπειρία αντιμετωπίζεται το αποψινό παρά σαν οτιδήποτε άλλο.

Σε ενδιαφέρει