ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Χίμκι

Ρωσικός εμφύλιος με την ΤΣΣΚΑ που είναι ακόμα φανερά ανέτοιμη, να είναι το φαβορί κόντρα στη Χίμκι. Και οι δύο ομάδες έχουν πραγματοποιήσει το «2 στα 2».
csska khimki

Ήταν δεδομένο πως η φετινή ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα χρειαστεί χρόνο, αφού υπέστη πολλές απώλειες στο ρόστερ της και το νέο μείγμα πρέπει να «δέσει». Δεν είναι «πυραυλοκίνητη», αλλά μέσω της ποιότητάς της έχει φτάσει στις δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές κόντρα σε Βαλένθια εκτός και Μπάγερν Μονάχου εντός. Στο τελευταίο ματς κόντρα στους Γερμανούς είχε σε κακό βράδυ τους Τζέιμς, Μπέικερ, Στρέλνιεκς κι έτσι νίκησε μέσω της άμυνάς της (79-68), κάνοντας τη δουλειά. Οι Κλάιμπερν και Φόιγκτμαν ήταν οι καλύτεροι και έτσι η ομάδα του Ιτούδη συνεχίζει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Στη VTB League επέστρεψε στις νίκες μετά τις ήττες που είχε υποστεί, επικρατώντας της Τσμόκι Μινσκ με 114-81. Δεν υπολογίζεται ακόμα ο Κουφός, που είναι τραυματίας.

Η Χίμκι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια άρχισε δυναμικά τη νέα σεζόν, εκμεταλλευόμενη την έδρα της, αφού ήταν τυχερή και τα πρώτα της ματς ήταν στο σπίτι της. Μετά την επικράτηση επί της Μακάμπι κόντρα στην οποία είχε και θέματα τραυματισμών, ακολούθησε σπουδαία νίκη επί της Μπασκόνια, νικώντας με διαφορετικό τρόπο. Με εκπληκτικό τον Τίμα και πάντα επιθετική αιχμή τον Σβεντ επικράτησε 79-76, ωστόσο χτύπησε στη ρακέτα, ενώ ήταν πολύ καλή και στην άμυνα. Πλέον, καλείται να δείξει ότι μπορεί να δείξει χαρακτήρα κι εκτός έδρας, με στόχο όχι απαραίτητα τη νίκη, αφού η αποστολή της είναι πολύ δύσκολη, αλλά να φανεί ανταγωνιστική στον ρωσικό εμφύλιο. Στη VTB επικράτησε 101-84 της Άβτοντορ. Παραμένουν εκτός οι Γιόβιτς, Κράμερ.

Σε ενδιαφέρει