Σάλτσμπουργκ – Γκενκ

Οι Αυστριακοί έπειτα από προσπάθειες πολλών ετών είναι επιτέλους στους ομίλους και το εμπόδιο της Γκενκ είναι εφικτό για προσπέραση.
salzburg genk

Επί 13 χρόνια προσπαθούσε να κερδίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των προκριματικών, δεν τα κατάφερνε και τελικά ήρθε η Τσέλσι για να τη… φτιάξει και να τη στείλει απευθείας στους ομίλους. Αυτό, γιατί, με την έξτρα θέση που κέρδισαν οι «μπλε» έστειλαν την πρωταθλήτρια Αυστρίας σε πλεονεκτική θέση. Στο πρωτάθλημα δείχνει να μην έχει αντίπαλο. Έχει πετύχει το «7 στα 7», έχοντας σκοράρει 34 γκολ, με τον Νορβηγό, Χάλαντ να έχει πετύχει 11 γκολ σε 7 αναμετρήσεις. Στο τελευταίο ματς επικράτησε 7-2 της Χάρτμπεργκ, με τον προπονητή, Μαρς, να ξεκουράζει αρκετές βασικές επιλογές του αποψινού ματς, άρα δεν τίθεται και οποιοδήποτε θέμα κόπωσης. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένα θέμα τραυματισμού. Αήττητη στα τελευταία 18 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Γκενκ και ο στόχος της σε αυτή τη διαδικασία είναι σαφής. Ψάχνει την πρώτη της νίκη, έπειτα από δύο ανεπιτυχείς συμμετοχές στους ομίλους, άρα έπειτα από 12 αγώνες, στους οποίους μετρά 7 ισοπαλίες και 5 ήττες. Μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει αρχίσει με αρνητικό πρόσημο την προσπάθειά της για τη διατήρηση των κεκτημένων της. Σε 7 αγωνιστικές έχει 3 ήττες. Η τελευταία ήρθε κόντρα στη Σαρλερουά την Παρασκευή, από την οποία ηττήθηκε 2-1. Στο πρώτο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει. Ο προπονητής Μαζού αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι στο αποψινό παιχνίδι.

Σε ενδιαφέρει