ΗΠΑ – Γαλλία

Το ακλόνητο φαβορί για την κούπα, οι ΗΠΑ, έχουν σαφές πλεονέκτημα κόντρα στη Γαλλία, αλλά το έργο τους δεν θα είναι και τόσο απλό.
ΗΠΑ – Γαλλία

Δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπίσουν σε τελική ανάλυση κανένα πρόβλημα από τη Βραζιλία και τελικά αυτό έγινε, αφού επικράτησαν με σχετική άνεση στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας τη νίκη με 89-73. Ολοκλήρωσαν τις δύο πρώτες φάσεις των ομίλων με το απόλυτο 5/5 και πλέον έχουν ένα δύσκολο εμπόδιο να ξεπεράσουν. Φαίνεται ότι το παρολίγον κάζο από την Τουρκία, τους έβαλε μυαλό και τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι αν δεν παίξουν κανονικό μπάσκετ, δεν θα τη βγάλουν καθαρή. Και πάλι ο Κέμπα Γουόκερ ήταν αυτός που ξεχώρισε με 16 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μάιλς Τέρνερ επίσης με 16 πόντους. Το μοναδικό πρόβλημα ακούει στο όνομα, Τζέισον Τέιτουμ, που ήταν εκτός σε όλη τη δεύτερη φάση, αλλά αναμένεται πλέον να ενταχθεί στο πλάνο του Πόποβιτς, αλλά άγνωστο για πόσα λεπτά.

Κάποια στιγμή η Γαλλία δεν θα τη γλίτωνε και πράγματι πληγώθηκε την πλέον ακατάλληλη στιγμή. Συγκεκριμένα, μετά το κερδισμένο θρίλερ κόντρα στη Λιθουανία αντιμετώπισε την Αυστραλία και παρά το γεγονός ότι είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, έκανε πολλά λάθη στα τελευταία λεπτά και τελικά ηττήθηκε με 100-98. Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα στη διοργάνωση, αλλά και η πλέον καθοριστική, αφού έπεσε πάνω στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατάφερε να ηττηθεί έχοντας 30/48 δίποντα, 7/17 τρίποντα και μόλις 6 λάθη! Κορυφαίοι ήταν και πάλι οι Ντε Κολό (26 πόντους) και Φουρνιέ (31 πόντους), ενώ 35’ αγωνίστηκε ο Νικολά Μπατούμ. Το καλό κόντρα στις ΗΠΑ είναι ότι διαθέτει NBAερς, όπως ο Ντιλικινά, ο Μπατούμ, ο Φουρνιέ, ο Γκομπέρ και παλιότερα ο Ντε Κολό, οπότε έχουν απομυθοποιήσει αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Σε ενδιαφέρει